donderdag 8 augustus 2013

Donderdag 8 augustus 2013

Westlands nieuws


Door de resultaten van afgelopen dinsdagavond is het programma voor het Mazda Huismantoernooi voor komende zaterdag ook bekend.  De beide winnaars van de 1e wedstrijd, Quintus en KMD, spelen tegen elkaar.  Op het andere veld wordt gespeeld door de verliezers Maasdijk en MSV71

Visuele controle spelerspas
Enige dagen geleden stond op deze site al gemeld, dat vanaf de start van de competitie visuele inspectie van de spelerspassen plaats zal vinden.
Wat houdt de visuele controle spelerspas, voorafgaand en tijdens de wedstrijd precies in? Deze bestaat uit 2 delen. 
Deel 1 vindt voor de wedstrijd plaats. Daar waar gesproken wordt van aanvoerders / leiders geldt dat in het seniorenvoetbal de aanvoerder en in het jeugdvoetbal de leider verantwoordelijk is.
  1. De aanvoerder / leider zorgt ervoor dat hij in het bezit komt van de spelerspassen van zijn team.
  2. Op een door de scheidsrechter te bepalen tijdstip melden de aanvoerders zich met de spelerspassen bij de scheidsrechter. Bij standaardwedstrijden moet de controle vroegtijdig plaatsvinden i.v.m. de voorbereiding (warming-up) van de scheidsrechter.
  3. De leider / aanvoerder van het team overhandigt de spelerspassen van zijn team aan de scheidsrechter.
  4. De scheidsrechter controleert in het bijzijn van de aanvoerders, spelers en leiders van beide teams de gegevens op het (digitale) wedstrijdformulier aan de hand van de spelerspassen.
  5. De aanvoerders / leiders tekenen het (digitale)wedstrijdformulier waarmee zij verklaren dat de spelers in het bezit zijn van een geldige spelerspas, de spelers gerechtigd zijn deel te nemen aan de wedstrijd en er een visuele controle spelerspas heeft plaatsgevonden. Deze visuele controle spelerspas wordt uitgevoerd op het veld, direct voorafgaand aan de wedstrijd. De aanvoerder / leider is verantwoordelijk voor een goed verloop van de controle en assisteert de scheidsrechter. De aanwezige wisselspelers worden ook bij de visuele controle betrokken.
  6. De thuisspelende vereniging biedt de scheidsrechter, door tussenkomst van de aanvoerders, gelegenheid de spelerspassen tijdens de wedstrijd in een afgesloten plaats op te bergen, bijvoorbeeld in de bestuurskamer. De aanvoerders regelen dit zodra de visuele controle spelerspas heeft plaatsgevonden. Bevindt het speelveld zich op grotere afstand van de bestuurskamer, dan wordt ter plaatse voor een praktische oplossing gekozen door bijvoorbeeld de passen bij de leiders in bewaring te geven. 
  7. Als een speler geen geldige spelerspas kan tonen mag hij of zij niet deelnemen aan de wedstrijd.
Deel 2 van de visuele controle vindt na de wedstrijd plaats.
De aanvoerders halen de passen na de wedstrijd weer op en overhandigen deze aan de scheidsrechter. De (visuele) controle na afloop van de wedstrijd vindt plaats in de kleedkamer van de scheidsrechter.
  1. De scheidsrechter controleert aan de hand van de spelerspassen de gegevens van de wisselspelers in het bijzijn van de aanvoerders / leiders en voert een verplichte visuele controle uit in aanwezigheid van de betreffende spelers.
  2. Ook controleert de scheidsrechter in bijzijn van aanvoerders / leiders aan de hand van de passen de gegevens en de relatiecodes die aan het wedstrijdformulier zijn toegevoegd naar aanleiding van voorvallen die voor, tijdens en direct na de wedstrijd hebben plaatsgevonden.
  3. Leiders / aanvoerders paraferen vervolgens het (digitale)wedstrijdformulier waarmee zij verklaren aanwezig te zijn geweest bij de (visuele) controle van de spelerspassen en dat zij geen bezwaar maken tegen de aantekeningen op het formulier. Als zij het niet eens zijn met de gang van zaken, kunnen zij dit melden bij de KNVB.
  4. Door ondertekening van het (digitale)wedstrijdformulier verklaart de scheidsrechter alle gegevens te hebben gecontroleerd aan de hand van de passen en de visuele controle spelerspas te hebben uitgevoerd.
  5. ervolgens geeft de scheidsrechter de passen terug aan aanvoerders / leiders


Overig nieuws


Vitesse strijdt vanavond tegen Petrolul om een plaats in de laatste voorronde van de E.L. De uitwedsttijd eindigde in 1-1

PSV heeft zich keurig geplaatst voor de laatste voorronde van de C.L.. Om de poulefase te bereiken, zal wel in een dubbel afgerekend moeten worden met een loodzware tegenstander. Vrijdag zal bekend worden of het team van trainer Cocu aan meten treden tegen  Arsenal, Lyon, AC Milan, Schalke'04 of Zenit.
De wedstrijden staan gepland op 21/22 augustus en 28/29 augustus a.s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten