maandag 1 juli 2013

Maandag 1 juli 2013


Westlands nieuws

Robert Zwinkels laat via de site van Haaglanden Voetbal weten dat hij met zijn come-back op schema ligt. De doelman uit Wateringen herstelt van een zware knieblessure. Hij hoopt aan het einde van de voorbereiding echt weer aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie van ADO Den Haag.

Overigens heeft Zwinkels sinds deze week een nieuwe trainer. Joop Hiele is aangetrokken om de keepers van ADO onder handen te nemen. Hij is de opvolger van Sjaak Storm

Mandy v.d. Berg maakt deel uit van de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Roger Reijners heeft nu zijn 23 meiden die in Zweden voor het Europese titel gaan.


Overig opmerkelijk nieuws
Bij de publicatie van het programma voor de 1e divisie geeft de bond aan dat men wil komen tot een aantrekkelijke en gezonde competitie waarbij sportieve uitgangspunten voorop staan. De Jupiler League wordt gezien als een kweekvijver van talent. Dit uitgangspunt wordt met name door de intreding van de beloftenteams onderstreept. Spelers van beloftenelftallen krijgen de kans onder meer weerstand te spelen en zich hiermee verder te ontwikkelen. Ook streeft de bond zoals bekend naar een natuurlijke doorstroming tussen de Topklasse en de Jupiler League. De toevoeging van amateurvereniging Achilles ’29 aan de competitie is een eerste stap in deze richting. De ervaring die opgedaan wordt tijdens de pilot periode, wordt meegenomen bij de totstandkoming van de definitieve promotie/degradatie regeling die vanaf seizoen 2015/’16 van kracht zal zijn.

Sparta R.had bij de bond aangegeven op zondagmiddag 14:30 uur de thuiswedstrijden te willen spelen. Als men in Zeist pleit voor een gezonde competitie, zou je verwachten dat dergelijke wensen zoveel als mogelijk gehonoreerd worden, want het is en blijft betaald voetbal.  Zowel de club, de supporters en de sponsors zullen de agenda drastisch om moeten gooien, want de bond houdt er een eigen agenda.....Neem bijvoorbeeld de leden van Westland Box op Spangen. Zij moeten op zaterdagmiddag een aantal maal gaan kiezen tussen de eigen Westlandse club en Sparta, want..

  • Sparta start de competitie op ZATERDAG 4 augustus om 16:30 uur met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV.....   
  • 2 weken later speelt ontvangt men op ZATERDAGavond 18:45 uur VVV Venlo
  • Op VRIJDAG 30 augustus komt FC Oss  naar Rotterdam en VRIJDAG 13 september volgt Eindhoven
  • de stadsderby bij Excelsior staat gepland om MAANDAG 2 september. De return is op ZATERDAG 7 december om 18:45 uur
  • Zaterdag 5 oktober om 16:30 uur komt de Graafschap op bezoek
  • Uiteindelijk in de 13e speelronde speelt Sparta pas op zondag thuis. Om 14:30 treft men dan Achilles'29

Geen opmerkingen:

Een reactie posten