vrijdag 7 juni 2013

Uitspraak tuchtcommissie Alphense Boys - Haaglanid

Van de site van Alphense Boys 
Het eerste elftal van Alphense Boys wordt teruggezet naar de eerste klasse. De eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden dienen zonder publiek te worden afgewerkt. Ook krijgt de club 200 euro boete. Dit is de (verkorte) uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB, die vanavond kort voor negen uur aan Alphense Boys werd gemaild.
Lees verder voor de verkorte uitspraak. Het bestuur beraadt zich op een reactie, die later dit weekend op de site zal worden gepubliceerd.
Geacht bestuur,

Hiermee bericht ik u over de uitspraak van de tuchtcommissie inzake Alphense Boys- Haaglandia. Onze excuses dat u deze verkorte uitspraak later ontvangt dan in eerste instantie afgesproken.

Haaglandia:
De tuchtcommissie acht niet bewezen dat spelers en/of functionarissen en/of supporters van Haaglandia zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij. Wel acht de tuchtcommissie bewezen dat spelers van Haaglandia zich schuldig hebben gemaakt aan de lichtere overtreding, te weten: collectief duw- en trekwerk (opstootje) direct na afloop van de wedstrijd. De tuchtcommissie legt Haaglandia hiervoor een boete van € 200,00 op.

Alphense Boys:
De tuchtcommissie acht overtuigend bewezen dat supporters van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij. De tuchtcommissie is van mening dat het wangedrag van de supporters van Alphense Boys aan Alphense Boys kan worden toegerekend. De tuchtcommissie acht niet bewezen dat spelers en/of functionarissen van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij. Wel acht de tuchtcommissie bewezen dat spelers van Alphense Boys zich, evenals de spelers van Haaglandia, schuldig hebben gemaakt aan de lichtere overtreding, te weten: collectief duw- en trekwerk (opstootje) direct na afloop van de wedstrijd. Gelet op het vorenstaande plaatst de tuchtcommissie het eerste team van Alphense Boys in de naast lagere klasse met ingang van volgend seizoen (seizoen 2013/2014). Voorts wordt een boete van € 200,00 opgelegd en tot slot legt de tuchtcommissie aan Alphense Boys de maatregel op dat de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden.

De gemotiveerde uitspraak volgt begin volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten