maandag 24 juni 2013

Maandag 24 juni 2013


Westlands nieuws

Kunstgrasveld voor M.S.V.’71 weer een stapje dichterbij (site MSV'71)
Het college van B&W van Maassluis maakt in de onlangs naar buitengebrachte (concept) sportnota melding van het feit dat men positief staat tegenover het plan om bij M.S.V.’71 kunstgras te gaan realiseren.
In de sportnota staat o.a. het volgende te lezen. “Een van de uitgangspunten is dat realisatie van kunstgras een gemeentelijke taak is wegens sporttechnische eisen of capaciteitsuitbreiding. De ontwikkelingen gaan tegenwoordig erg snel op dit gebied. Hoewel het speltechnisch nog niet noodzakelijk is om als voetbalvereniging over een kunstgrasveld te beschikken, is het om andere redenen wel praktisch. Bij afgelasting gaat de KNVB er vanuit dat de clubs kunnen uitwijken naar kunstgrasspeelvelden. Daarnaast kan het kunstgrasveld ook uitstekend gebruikt worden voor trainingsdoeleinden. Er is dan minder kans op afgelasting van de trainingen. Vooral verenigingen die nog geen kunstgras hebben en alleen nog maar natuurgrasvelden hebben een nadelige concurrentiepositie ten opzichte van verenigingen met kunstgras. Dit is een ongewenste situatie.
Gelet op deze ontwikkelingen zijn we er voorstander van om op korte termijn een kunstgrasveld bij MSV ’71 te realiseren. Hiermee staat de vereniging op gelijke voet met de andere voetbalverenigingen in Maassluis en wordt voorzien in de wedstrijd- en trainingsbehoefte. Hiermee beschikt elke voetbalcomplex een door de gemeente gerealiseerd kunstgrasveld”
Dit is natuurlijk een belangrijke stap voorwaarts voor onze club. Het bestuur is inmiddels in goed overleg met de gemeente om de plannen verder vorm te geven. Daarnaast wordt hard gewerkt om de financiering voor deze operatie rond te krijgen.

Wanneer de plannen geraliseerd kunnen gaan worden is nog niet te zeggen. .

---

Overig opmerkelijk nieuws

Bijna alle standaarteams zijn op de hoogte van de indeling voor komend seizoen. Alleen Veensche Boys en FC Lienden moeten vandaag nog extra duidelijkheid krijgen. Lienden is in district Oost  namelijk ingedeeld in 2F en 2G. Veensche Boys ontbreekt nog op de lijsten van de bond. Verwachting is dat de Boys naar 2G gaan.

Van de site van TOGR
RCVV TOGR gaat faillissement aanvragen
Het bestuur gaat het faillissement van RCVV TOGR aanvragen. Dit is de uitkomst van de Bijzondere Algemene Ledenvergadering van vrijdagavond j.l.
Voor de derde keer had het bestuur de leden opgeroepen om in te stemmen met het voorstel om over te gaan tot opheffing van RCVV TOGR.
In een emotioneel betoog hield de voorzitter de leden nog eens de spiegel voor, waarom tot dit besluit moet worden overgegaan.
De financiƫle problemen, gebrek aan kader en terugloop in leden hebben er voor gezorgd dat er voor RCVV TOGR geen toekomst meer is
Na het vertrek van de penningmeester is de club er niet in geslaagd om een goede opvolger te vinden. Gevolg is dat er een slecht financieel overzicht is ontstaan.
Dit is ook de conclusie van de gesprekken met de Deelgemeente, S&R, Rotterdam Sportsupport en de KNVB. Om het tij nog te keren ontbreekt de tijd, en daarom is er besloten om de zaak over te dragen aan de curator.
Met dit besluit is het doek voor RCVV TOGR definitief gevallen.
1 juli a.s. zal de poort op slot gaan en zal RCVV TOGR worden bijgeschreven bij de clubs die het Rotterdamse amateurvoetbal hebben groot gemaakt.

Peter Diepenhorst RCVV TOGR
Voorzitter

FIFA Confederations Cup Brazil 2013 -


geen wedstrijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten