maandag 6 mei 2013

Maandag 6 mei 2013

Westlands voetbalnieuws

Afgelopen zaterdag tegen half 5 was de spanning op 2 velden in de 3e klasse om te snijden. MVV'27 had net moeizaam met 1-0 gewonnen bij Quick Steps en was door de 2-2 tussenstand bij Honselersdijk -RAS virtueel kampioen.  Op dat moment lag echter de wedstrijd op de Strijphorst in blessuretijd stil (naar verluidt wilde supporters van RAS de bal niet teruggeven). Toen het spel hervat werd, forceerde de thuisploeg in de 95e minuut nog een strafschop. Dit leverde weer zoveel commotie op dat het er op leek dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden. Gelukkig voor de KNVB liet de "gevluchte" scheidsrechter de kalktrap toch nog nemen.  Leon de Brabander miste in 1e instantie, maar wist de rebound wel de bal in de touwen te jagen. 3 punten voor Honselersdijk en de Maaslanders konden de kampioensbloemen een andere bestemming geven. Het was overigens wel vreemd dat alleen de keeper van RAS en De Brabander van Honselersdijk op de helft van RAS mochten staan. Omdat de wedstrijd nog 3 seconden zou duren, had de scheids alle overige spelers naar de andere helft gestuurd.......Logische beslissing, maar of dat ook reglementair kan......

Honselerdijk pakte met deze overwinning overigens ook de 3e periode.

Volgende week gaat dus de beslissing vallen.  MVV'27 ontvangt Westlandia en Honselersdijk gaat naar MSV'71

Of het gedrag van spelers en supporters van RAS nog gevolgen gaat krijgen voor de Haagse club, hangt af van het rapport van de scheids en de bond.

De zaterdagselectie van Westlandia wordt volgend seizoen versterkt met Remco v.d. Ark. De technisch zeer begaafde linkspoot kwam dit seizoen uit voor de zondagtak van de Naaldwijkers

Vanwege het feit dat Westlandia zo. op 2e Pinksterdag start met de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse, is de wedstrijd voor de Flynth Westlandcup verplaatst naar woensdag 15 mei 2013.

Cijferbrij

Voor het eerst dit seizoen mochten alle tegenstanders van de teams uit deze regio minimaal 1x extra aftrappen. Het heeft dus tot de 25e speelronde geduurd totdat alle teams minimaal 1x scoorden.
De meeste goals werden tot op heden gescoord door

1. Quintus 70
  2. Honselersdijk 68 en
  3. KMD 60
Bij MSV'71 viel het minst te vieren. Ze club van trainer Henk Boon scoorde in 25 wedstrijden pas 29x

Tom Post van Westlandia wist afgelopen zaterdag tegen MSV'71 te scoren. Het was zijn eerste goal van dit seizoen. Zowel bij het 1e als het 2e team van de Naaldwijkers had hij bij competitie-, beker en oefenwedstrijden het net nog niet weten te vinden
Ook voor Giovanny Dos Santos was het een unieke zaterdag. Hij maakt bij Excelsior M. zijn eerste goal van het seizoen. Helaas verloren de tricolores wel van Zwaluwen Vl.
Op zondag volgde nog de 1e goal van Marko v.d. Knaap. De aanvoerder van Westlandia bezorgde met een schitterend schot in het dak van het doel, zijn team de 3 winstpunten (2-1)