woensdag 17 april 2013

Woensdag 17 april 2013


Westlands nieuws


Onverwachts heeft Daan van Rossum aangegeven dat hij volgend seizoen toch niet bij Westlandia blijft. Ook Dennis Blom zal geen deel uit gaan maken van de selectie van de Hoofdklasser. De speler van VELO heeft besloten in Amsterdam te gaan studeren. Dit valt niet te combineren met 3x in de week trainen in Naaldwijk en op zondag ook nog een (uit-)wedstrijd.
Raymond Baten van Rijnvogels gaat wel volgend seizoen op de Hoge Bomen aan de slag. De Arubaans international heeft zelfs een eigen pagina op Wikipedia

Afgelopen weekend werd de wedstrijd Duindorp - MVV'27 gestaakt. Dit keer was het vanwege voortdurend commentaar op de leiding van de zijde van de thuisclub. Enkele weken geleden werd  de wedstrijd van Duindorp tegen Houtwijk al eerder beëindigd na ongeregeldheden binnen de lijnen.   Het is voor het eerlijke verloop van de competitie in de 3e klasse C te hopen dat de bond Duindorp in competitie houdt. In het geval men bij het district anders oordeelt,  heeft dat  geen directe  gevolgen voor de stand, maar wel voor de onderlinge verschillen:
  • 9e Victoria'04": 28 punten nu, wordt dan 27 punten (2-2 gespeeld tegen Duindorp)
  • 10e Westlandia 28 punten nu; wordt dan 25 punten (2-0 winst en 4-1 verlies)
  • 11e Maasdijk 24 punten nu; wordt dan 20 punten (4-0 winst en 3-3)
  • 12e RAS > 13 punten nu, wordt dan 10 punten (1-3 nederlaag en 3-1 overwinning)
  • 13e MSV'71 > 11 punten nu; wordt dan 7 punten (4-0 winst en 1-1 tegen Duindorp)
  • 14e Duindorp wordt dan teruggezet naar de 4e klasse
Voor de titelstrijd heeft een dergelijke beslissing geen gevolgen. Naar verwachting zal Honselersdijk dan ook geen periodetitel kunnen winnen. De 3e periode zal normaal gesproken komen te vervallen en gaat naar de beste ploeg op de ranglijst achter de kampioen. Die 2 prijzen worden zo goed als zeker verdeeld door MVV;27 en Honselersdijk.  De 1e periode (KMD) en de 2e periode (Die Haghe) staan al vast.

---

Het slot van de competitie

De meeste teams in het zaterdagvoetbal komen nog 3x in actie. Dan kan de verlies- en winstrekening van het seizoen opgemaakt worden. Hieronder het overzicht hoe de clubs uit de regio er voor staan:

Excelsior M. :  De tricolores moeten zaterdag naar Alexandria'66. Met 4 punten voorsprong op ASWH. kan de stap naar de topklasse bijna gemaakt worden. Zeker als de club uit Hendrik Ido Ambacht komend weekend thuis punten verspeeld tegen nr. 4 Hoek. Die beide teams strijden in die wedstrijd om de 3e periode

FC's-Gravenzande: Het team van Robin Knoester is nog volop in de race voor promotiewedstrijden. Drie wedstrijden winnen en FC 's-Gravenzande heeft de 3e of de vervangende periode. Bij puntverlies, is men afhankelijk van Spijkenisse. Die club moet dan de 3e periode pakken, anders is het seizoen voorbij. Concurrenten voor de 3e periode  zijn ook nog SHO en Voorschoten'97

SC Monster: De jongste fusieclub uit de regio maakt geen kans meer op een prijs. DUNO (1e) Forum Sport (2e)  en Haaglandia (vervangende periode) gaan zo goed als zeker strijden voor promotie naar de 1e klasse. Als alles volgens verwachting verloopt pakt DSO namelijk de komende weken zowel de titel als de 3e periode.

HVC'10:  Door de overwinning afgelopen zaterdag op SC Monster is de ploeg uit De Hoek nagenoeg veilig. (7e plaats, 6 punten los en een beter doelsaldo dan nr. 11. TAVV). De overige ploegen in de staart van de ranglijst, zijn geen bedreiging meer.

LYRA: Staat op de 8e plaats 5 punten van TAVV. Op basis van het programma van de Lierse club, moet directe handhaving geen probleem meer zijn.

Naaldwijk: Door de 3 winstpunten bij Gouda, staan de witkielen nu 4 punten los van TAVV . Als de lijn van afgelopen zaterdag wordt doorgetrokken, zullen de Naaldwijkers ook komend seizoen in de 2e klasse te bewonderen zijn.

VDL:  De 3e club uit Maassluis speelde de afgelopen seizoen als enige 2e klasser uit deze regio aan de "Rotterdamse" kant.  In de staart van de 2e klasse D is de spanning om te snijden. 7 teams strijden nog op 1 degradatie- en 2 P/D plaatsen. Hellevoetsluis heeft de slechtste papieren (22-24), Daar boven staan  NSVV  (22-26),  Den Bommel (22-27),  Pernis (22-27), Leonidas (22-28), Spirit (23-29) en VDL (22-29). Het kan dus nog alle kanten op voor het team van trainer Arwin Verburgh

Honselersdijk:  De geschiedenis herhaalt zich voor trainer Piet Boon. Net al vorig jaar heeft hij nog 1 concurrent voor de titel. Vlak voor de eindstreep werd eenmalig puntverlies fataal en ging Lombardijen met de hoofdprijs er van door. Nu kan het zo zijn dat door de nederlaag op Paaszaterdag bij Victoria'04 de ploeg de titel moet laten aan MVV'27.  Honselersdijk is aan zijn stand verplicht om in de resterende 3 wedstrijden 9 punten op te halen (thuis RAS en uit Maasdijk, en MSV'71) en afwachten of de Maaslanders nog ergens een misstap maken.

MVV'27:  Op basis van verliespunten zijn de Maaslanders nog steeds koploper. De club zal nog wel af moeten wachten wat er gebeurd met de gestaakte wedstrijd tegen Duindorp. Tevens wachten er nog thuiswedstrijden tegen Houtwijk, Westlandia en een uitbeurt bij het altijd lastige Quick Steps 

KMD: Met de 1e periodetitel op zak, kan Roy Wasmus zijn team de komende 3 wedstrijden klaarstomen voor de P/d-wedstrijden  naar de 2e klasse

Westlandia: Als de gestaakte wedstrijd Duindorp-MVV'27 geen gevolgen heeft voor het aantal teams in de 3e klasse, staan de Naaldwijkers 4 punten voor op nr. 11 Maasdijk, Gelet op het programma van beide teams (Westlandia tegen nr. 2 MVV'27, nr. 12 RAS en nr. 14 MSV'71 en Maasdijk tegen nr. 2 Honselersdijk, nr. 9 Semper A. en nr. 12 RAS), mag het eigenlijk niet meer fout gaan voor de huidige ploeg van trainer Patrick Fieret

Maasdijk:  De kans op P/D wedstrijden tussen teams uit de 3e en 4e klasse wordt voor het toekomstige team van Patrick Fieret, steeds groter. In de hiervoor genoemde 3 lastige wedstrijden, moet Maasdijk nog minimaal 5 punten halen om Westlandia en/of Victoria'04 op de ranglijst te kunnen passeren. Gelet op de vorm van het team van Martin Vermeer (3e periode 6 gespeeld en slechts 2 punten), wordt het een lastig verhaal.

MSV'71: De club uit Maassluis staat inmiddels op de laatste plaats met 22 gespeeld en 11 punten. Om nog in aanmerking te komen voor de nacompetitie moeten Duindorp (21-11) en RAS (23-13) op de ranglijst nog gepasseerd worden. Henk Boon zal zijn ploeg nog op moeten laden voor wedstrijden tegen Westlandia, Honselersdijk, CION en Quick Steps.
RAS speelt ook nog tegen Honselersdijk, Westlandia en Maasdijk
Duindorp speelt de laatste 3 wedstrijden tegen KMD, CION en Victria'04. Daarnaast moeten de  " Scheveningers" gestaakte wedstrijden tegen Houtwijk en MVV'27 uitgespeeld worden.

Quintus en Loosduinen: 
In de 4e klasse wordt het nog ongemeen spannend, omdat er nog diverse prijzem te vergeven zijn. GDA is kampioen. Daarnaast is HBBS  winnaar van de 1e periode. De resterende opties voor de ploegen uit onze regio zijn:
  • 2e periode (gaat over 11 wedstrijden):  GDA is met 9-23 koploper en kan nog worden bijgehaald door Loosduinen (8-18) en Quintus (9-18).
  • 3e periode: gaat naar het beste team op de ranglijst zonder prijs (nu nr. 2 Swift Boys).
  • Als GDA de periode pakt, gaat de vervangende periode naar het volgende team in de eindstand na 22 wedstrijden zonder prijs.  Nu zijn dat
    • Quintus 20-36 (+26)
    • VKK'68 19-35 (+43)
    • Loosduinen 19-32 (+15)
  • Eén van die 3 teams kan nog als lucky loser worden toegelaten tot de nacompetitie. De 4 beste teams van de uit de zes 4e klassen mogen van de bond ook nog een poging doen om te promoveren.

Verburch:  Voor de zaterdagselectie wordt het een roemloos seizoen in de 4e klasse. De enige prijs die de Poeldijkers nog kunnen halen is dat ze de topscorer van het Westland afleveren. Bas Hogervost zal dan wel trefzeker moeten zijn tegen nr. 4 VVK'67, nr. 7 DVO'32 en nr. 9 Vredenburch.
Volgens de geruchtenmachine zal er volgend jaar een sterker team staan dat dit seizoen. Een aantal spelers van de zondagselectie overweegt namelijk om over te stappen  naar de zaterdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten