donderdag 14 maart 2013

Donderdag 14 maart 2013


Westlands nieuws

Een paar weken geleden werd de scheidsrechter in het duel van DUNO tegen Naaldwijk onwel. Nadat de arbiter met de ambulance  naar het ziekenhuis was vervoerd, was het niet meer mogelijk om verder te ballen. De bond heeft DUNO nu bestraft met 3 punten aftrek, omdat er niet tijdig een vervangende scheidsrechter geregeld was........Terecht merkt speler Stephan v.d. Kruk op dat de onverwachte straf wel extreem hoog uitvalt.  Ter vergelijking: vanwege ongeregeldheden binnen de lijnen en pubiek op het veld, kregen Houtwijk en Duindorp 1 punt in mindering .

Na Hilversum en Feyenoord stopt ook Argon met zondagvoetbal in hoofdklasse van Westlandia. De bestuur van de hoofdklasser uit Mijdrecht laat op de site o.a. het volgende weten:
Het bestuur van de sportvereniging Argon heeft na rijp beraad besloten te stoppen met prestatief voetbal op zondag. De basis voor dit besluit ligt in het feit, dat meer en meer spelers besluiten om hun carrière op zaterdag voort te zetten als vervolg op hun jeugdopleiding, wat dit seizoen er al toe leidde dat Argon op zondag geen tweede team op de been kon brengen. De spelers willen duidelijk de vrijheid, om de zaterdagavond op hun eigen wijze in te vullen. Deze trend, gevoegd bij het moeizame economische klimaat waardoor belangrijke sponsoren zich genoodzaakt hebben gezien om hun ondersteuning te beëindigen maakt het noodzakelijk om een op de toekomst gericht besluit te nemen.
Het blijven hanteren van twee prestatiegerichte seniorenafdelingen zou kunnen leiden tot onverantwoorde financiële risico’s, waardoor het voortbestaan van de club zelfs in het geding kan komen. Aangezien het bestuur dit ten koste van alles wil voorkomen, heeft men deze toch drastische beslissing moeten nemen. Uiteraard worden de gemaakte afspraken met spelers en trainers op correcte wijze afgewikkeld.
Dit betekent dus dat SV Argon per 1 juli 2013 zal stoppen met het spelen van selectievoetbal op de zondag. Voor de overige teams die nu op zondag spelen heeft deze beslissing geen consequenties, zij kunnen hun hobby gewoon op zondag blijven beoefenen.
Door deze beslissing ziet het bestuur extra mogelijkheden om het prestatievoetbal op zaterdag te ondersteunen, waarbij de spelers van de huidige zondagselectie en uit de jeugdopleiding een versterkende rol kunnen spelen. Daarnaast wordt uiteraard het grote contingent aan recreatievoetballers op deze speeldag niet vergeten, zij zijn tenslotte het overgrote deel van de actieve verenigingsleden. Met het oog op de toekomst wil Argon met ingang van het komende seizoen ook meisjesvoetbal (de snelst groeiende afdeling binnen de KNVB) gaan promoten ter versterking van de verenigingscultuur.
Bestuur SV Argon

Westlandia heeft zich voor komend seizoen versterkt met 2 spelers. Mitchell de Bas (Haaglandia) en Mathijs Helderman (VELO) maken de overstap naar de hoofdklasser

MVV'27 krijgt de mogelijk om uit te breiden. De gemeenteraad zal op 26 maart a.a. het voorstel tot aanpassing van het bestemmingsplan als hamerstuk agenderen.

Het veld van Genk was woensdagavond  wederom niet bespeelbaar. Dat betekende dat de supporters uit Honselersdijk Mandy van Dijk niet in actie zagen komen in de wedstrijd van Oranje onder 17.

Woensdagavond moesten hoofdklassers Leonidas en HFC in de vrieskou hun inhaalwedstrijd spelen. Ondanks de temperatuur was de scheids van dienst van mening dat bij beide teams de maillots uit moesten. De kleuren van het lange ondergoed weken af van de sportbroek.... Toeval of niet de scheids moest zelf tijdens de wedstrijd behandeld worden aan een hamstringblessure..
De wedstrijd eindige in 1-1, hetgeen een gunstig resultaat is voor nr. 4 Westlandia. Het onderlinge verschil tussen de top 4 in de hoofdklasse bedraagt slechts 3 verliespunten.


Overig opmerkelijk nieuws

Na 15 jaar actief geweest te zijn als scheidsrechter, heeft Paul de Graaff besloten per direct te stoppen. Aanleiding voor hem waren de gebeurtenissen in de wedstrijd Aeolus - Moodrecht (4e klasse B). Hij durfde een speler van de thuisclub tijdens de wedstrijd geen rode kaart te geven. Hij besloot daarom maar om de wedstrijd te staken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten