dinsdag 29 januari 2013

ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL



-in het weekend van 8 en 9 december is door alle betrokkenen in het voetbal stil gestaan bij het overlijden van een grensrechter in Almere en de verloedering op en langs het voetbalveld. Er werden grote woorden gesproken en mooie beloftes gedaan.
Om te voorkomen dat het loze kreten worden, zal op deze plaats aandacht besteed worden aan de misstanden. Tis te hopen dat de bond, bestuurders, spelers, ouders en supporters er voor kunnen zorgen dat het weer FIJN langs de lijn wordt



xx--xx-xxx
...... Als alles naar behoren verloopt, zal het niet meer nodig zijn om deze ruimte van de site te vullen ......





29 januari  2013

FC Den Bosch mocht vanavond thuis in de 1/4 finale bekeren tegen AZ. Een mooie prestatie voor de club uit Brabant. De nederlaag van 5-0 was niet opzienbarend, het gedrag van de Bossche supporters wel...... Een aantal onverlaten vond het nodig om oerwoudgeluiden te maken om Altidore van AZ uit zijn spel te krijgen. Na een rode kaart voor een speler van Den Bosch, werd de grensrechter bekogeld met allerhande spullen en ijsballen . De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt;de avond was naar de vaantjes en de clubnaam van FC Den Bosch zal nog voor lange tijd kleven aan deze incidenten.,,,,,wedstrijd stond zelfs in het teken van RESEPCT...????




18 januari  2013

Alle goede voornemens en beloftes ten spijt .... de eerste wedstrijd in de eredivisie in kalenderjaar 2013 laat zien dat de emotie het toch weer wint van de ratio.. Beslissingen van het arbitrale trio in de wedstrijd PSV-PEC worden door de "" gewone""  spelers met regelmaat bekritiseerd.  De rode kaart van Erik Pieters eindigde zelfs in een klein " bloedbad".... De weggestuurde linksback  vond het nodig om de kwaliteit van een aantal ramen te testen.  Het kwam hem op een fikse wond aan zijn arm te staan. (zie foto ANP)



22 december 2012
Na de winterstop zullen de spelregels door de KNVB stringenter worden toegepast in de eredivisie. Hiervoor zullen een directeuren, trainers en aanvoerders een manifest ondertekenen. Trainers Gert-Jan Verbeek en Robert Maaskant hebben al laten weten het onzin te vinden.....Niet dat er regels zijn, maat dat men denkt op deze wijze een maatschappelijk probleem op te lossen.



20 december 2012
Haaglandia zat. 2 is door de bond uit de competitie gezet. Diverse spelers hadden zich misdragen na de wedstrijd tegen PGS/Vogel. Deze spelers zijn voor het leven geschorst. De rest van het elftal mag dit seizoen niet meer in actie komen.



18 december 2012
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zal komend weekend geen wedstrijd fluiten. Hij is door de KNVB niet ingepland. Gözübüyük floot dinsdagavond al Dordrecht -AZ en komend weekend zijn er andere scheidsrechters aan de beurt. Er zit verder niets achter volgens de bond......
RED: Het heeft dus niets te maken met het respect-bandje na de commotie met trainer Robert Maaskant. Overigens lijkt het er wel op dat de bond  en de baas van de scheidsrechters zich drukker maken over de actie van de eigen arbiter, dan het optreden van Maaskant. Het gedrag van diverse spelers en de scheidsrechter bij de wedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag spreekt al bijna niemand meer. Daar was respect bij bepaalde "spelmomenten" echt ver te zoeken.



17 december 2012In het afgelopen weekend was het aardig uit de publiciteit gebleven, maar maandagochtend bracht het AD het volgende bericht:

Zonde dat in de eerste wedstrijd na het weekend van "Respect"  zoiets gebeurd op de Westlandse velden. De reacties die na de oefenwedstrijd dan nog opgetekend worden door de verslaggever van de krant, maken het er niet beter op. Scheidsrechter Van Erven, die toch goed bekend staat in het Westland,  heeft inmiddels een goed gesprek gehad met de voorzitter van SC Monster. Bij die club betreurt men het gebeuren en zal men het intern met de selectie nog nabespreken.
Steven van Erven laat nog weten dat hij hoopt dat men in gaat zien dat bij een hoop scheidsrechters de maat vol is en dat op zo'n manier het fluiten van vriendschappelijke wedstrijden geen voorrang meer krijgt.....
Aanvulling 19/12: Ook de voorzitter van Maasdijk heeft in een persoonlijk contact met de arbiter de zaak uitgesproken en namens de club excuses aangeboden.
.



16 december 2012
Deze aangrijpende tekst stond vanavond op de site van voetbalflisten en is afkomstig van de facebookpagina van Desmond Gement (oud-speler van Ajax en NEC). Volgens eigen zeggen is hij er persoonlijk verantwoordelijk voor geweest dat de wedstrijd Diemen -DWV is gestaakt. De voetbalvader rende het veld in om zijn zoon te beschermen. Enfin zie de tekst.




16 december 2012In Kerkrade zijn 2 supporters van NAC aangehouden die 2 stewards van Roda JC mishandelden zouden hebben  De twee (29 en 30 jaar) maakten deel uit van een groep van zo'n 20 NAC voetbalsupporters. Eén van hen bleek geen geldig kaartje te hebben en mocht het stadion niet in. Daarop ontstond tumult, waarbij één steward een klap in zijn gezicht kreeg en de ander letsel opliep aan nek en schouder. De twee mannen werden opgepakt, maar de rest van de groep mocht het stadion ook niet meer in.



16 december 2012Respect dwing je af, maar ..... Zowel de spelers, begeleiding als het arbitrale trio bij de wedstrijd Feyenoord - ADO Den Haag maken het elkaar erg lastig. Dit heeft ook weer effect op de supporters.. Inmiddels al 2 spelers weggestuurd en 2 pingels met een luchtje......



15 december 2012Robert Maaskant zal zich nog wel eens achter zijn oren krabben. In de 56e minuut protesteerde Groningen-trainer Robert Maaskant in de wedstrijd tegen VVV opzichtig na een beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De scheids liep vervolgens naar de zijlijn en haalde uit zijn zak een band met daarop de tekst: respect... DIe beelden zullen nog wel de nodige keren herhaald gaan worden... zeker nadat Maaskant voor de camera had laten weten dat emoties bij de sport horen en dat hij gewoon moet kunnen reageren. De arbiter wees na afloop op de voorbeeldfunctie voor de collega-trainers in het amateurvoetbal.
12 december 202
BIZAR: Op 11 december misdraagt een speler van MASV zich op het veld. Hij wordt door zijn club per direct geroyeerd en het incident wordt door de club gemeld bij de bond. Nog geen 24 uur later staat dezelfde speler al weer in de zaal te ballen bij een andere club: ESA. Die club wist niet wat er een avond eerder had plaatsgevonden en de bond had nog een actie ondernomen om hem het spelen onmogelijk te maken (lees hier meer)



11 decemberEen speler van MASV kan zich niet beheersen na een beslissing van de scheidsrechter. Het niet geven van een pingel en zijn protest, kost hem kort achter elkaar 2 kaarten . De speler vond het toen nodig om de scheids een klap te geven...De speler zegt dat het een duw was.. (lees hier meer)
De tuchtcommissie van de KNVB had MASV eerder dit seizoen al hard gestraft. De club kreeg vijf winstpunten in mindering en werd voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd van twee jaar, vanwege misdragingen eerder dit seizoen. Bovendien werd een boete opgelegd. De straf werd later door de commissie van beroep bevestigd. Een herzieningsverzoek van MASV tegen deze straf werd begin december afgwezen



10 decemberDe eerste amateurwedstrijd na het voetballoze weekend die het einde niet haalt.....
Het oefenduel in Maassluis tussen Excelsior M en Alphense Boys werd maandag na 70 minuten gestaakt, omdat de scheidsrechter zich respectloos behandeld voelde door spelers van A.B. . De trainer van AB had al eerder spelers van zijn team tot de orde geroepen en zelfs gewisseld, maar dat mocht niet baten. Zowel de KNVB als het bestuur van Alphense Boys stellen een onderzoek in. (lees meer)



8 en 9 december 2012Als protest tegen dit geweld, wordt er in het weekend van 8 en 9 december niet gespeeld in het amateurvoetbal. In het hele land werd stilgestaan bij dit "maatschappelijk" probleem. De actie "zonder respect geen voetbal" moet er voor zorgen dat er het gedrag van spelers en supporters weer normale vormen aan gaat nemen. In het betaalde voetbal wordt in alle stadions stilte in acht genomen. Iedereen binnen de lijnen is er zich van bewust dat men zich moet gedragen. Beslissingen van het arbitrale trio worden "gewoon" geaccepteerd.



7 december 2012
Bij de wedstrijd Excelsior R. - Sparta staan alle aanwezigen in het stadion een minuut stil bij het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen uit Almere. De indrukwekkende stilte wordt later overschaduwd door een overtreding van een Spartaan en de reacties van Spartanen tegen de scheids op de rode kaart



3 december 2012Op 41-jarige leeftijd overlijdt grensrechter, Richard Nieuwenhuizen aan de gevolgen van mishandeling. Na de wedstrijd van het B-team van zijn zoon, vonden spelers van de tegenstander het noodzakelijk om hem in elkaar te slaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten