woensdag 30 januari 2013

woensdag 30 januari 2013

Westlands nieuws

VV Naaldwijk   meldt dat Anand Manraj ook komend seizoen als opleidingscoördinator aan de club verbonden zal blijven. Hij zal dan meer tijd gaan besteden aan het coachen & begeleiden van de jeugdtrainers bij trainingen en wedstrijden. 
Manraj verzorgt daarnaast volgend seizoen nog de wekelijkse training van het 3e team. Dat team maakt verliest vanaf 1 augustus de status van selectieteam.

Mandy v.d. Berg is door bondscoach Roger Reijners uitgenodigd voor een stage in Nederland. Vanaf 4 februari wordt er 2 dagen met een grote selectie getraind. Na die 2-daagse zal de selectie worden bepaald voor de interland tegen België op 9 febuari a.s.

Voor de clubs in de hoofdklasse zondag (Westlandia?) komt er aan het einde van het seizoen een extra promotieplaats. FC Lienden (nr 3 topklasse) heeft besloten  om zich volledig te richten op het zaterdagvoetbal. De Zaterdagtak is lijstaanvoerder  in de 3e klasse Oost.
Om een rol van betekenis te kunnen spelen, ontbreekt er voldoende talent in de regio en financiële  steun van het bedrijfsleven.
De KNVB werd eerder al geconfronteerd met de mededeling dat hoofdklassers SC Feyenoord en Hilversum stoppen met de standaardteams op zondag.......

De wedstrijden

Nu Koning Winter het land (tijdelijk) heeft verlaten, kan er komend weekend weer een mooi programma afgewerkt worden. De WOS-verslaggevers staan weer te trappelen om vanaf de zijlijn weer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de vedettes uit deze regio. Marco Streefland (WOS-radio) heeft voor zaterdag en zondag de volgende opstelling voor ogen
ZATERDAG
  • Hoek-Excelsior M door Gerard van Dijk
  • FC ’s-Gravenzande-Spijkenisse door Johan Voskamp
  • SC Monster-Gouda door Willem Lenting
  • VDL-Leonidas door Leo Alleblas
  • Honselersdijk-KMD door Leo de Jong
  • MSV’71-MVV’27 door Sjoerd de Vos
ZONDAG
  • De Zouaven-Westalndia door Martijn Molenaar
  • VELO-Nieuwerkerk door Piet Voskamp
  • Schipluiden-HMSH door Ruud de Jong (radio) en Paul Keijzer (TV)
  •  Den Hoorn-UDO door Stefan van Eijk

Overig opmerkelijk nieuws

Bron VI:
ADO Den Haag is door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet van categorie 2 naar 1. De club is evenwel vol vertrouwen dat er binnen 3 jaar afscheid genomen kan worden van de categorie waarin clubs onder curatele van de bond staan. In categorie 1 bevinden zich clubs die in de meest zorgwekkende financiële situatie verkeren.
ADO is nu verplicht een plan van aanpak op te stellen om de organisatie weer financieel gezond te krijgen. De Hagenaars zijn momenteel de enige Eredivisieclub in categorie 1. Het toekomstperspectief van de Haagse club is de afgelopen jaren aanmerkelijk verbeterd en de vereniging heeft een alom gewaardeerde ontwikkeling doorgemaakt, waarbij de exploitatieverliezen vergaand zijn teruggedrongen. Van 8 miljoen in 2007-2008, naar 3 miljoen in 2008-2009, naar 2 miljoen in 2009-2010, naar 0,8 miljoen in 2010-2011 en het afgelopen seizoen kon ADO voor het eerst zelfs een (bescheiden) positief saldo van 55.000 euro noteren.' '
In de regels van de KNVB-licentiecommissie telt echter zwaar mee dat door de verliezen in het verleden er nog altijd een negatief eigen vermogen is van 1,2 miljoen euro. Dat maakt het moeilijk om tegenvallers aan de opbrengstenkant makkelijk op te vangen.'

---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten