woensdag 6 juni 2012

Westlands voetbalnieuws van woensdag 6 juni 2012



Voetbalnieuws uit de regio

VELO heeft Naaldwijk in de 1e 1/2 finale van de Flynth Westlandcup met 4-0 verslagen.

Vanavond de 2e halve finale in de 40e editie van de Flynth Westlandcup. Kampioen van 2011 (Excelsior M.) mag het op gaan nemen tegen kampioen 2010 (FC 's-Gravenzande / De Sport).
Voor beide teams een kans om toch nog een kroon op het lopende seizoen te zetten.
De triclores misten een kleine kans op de nacompetitie voor de topklasse te spelen.
FC 's-Gravenzande zou op basis van de kwaliteiten van de selectie een mooi seizoen in de 1e klasse moeten gaan spelen. Het liep echter heel anders, want pas op de 26e speeldag ontsnapte men aan degradatie. Tot overmaat van ramp was men wel gedwongen om  eind 2011 van hoofdtrainer te wisselen.

Paul van der Helm heeft zijn eerste profcontract bij FC Utrecht getekend. De 19-jarige doelman (afkomstig van VELO), krijgt een contract voor 1 jaar met een optie voor nog een jaar. FC Utrecht is verheugd dat de Wateringer na 3 jaar opleiding in de Domstad nu de volgende stap kan maken bij de BVO.

Transfernieuws
Nog 9 dagen en dan sluit de transfermarkt voor de amateurs
  • Ferry de Jong werd enige weken geleden aangekondigd als versterking voor hoofdklasser Westlandia. Nu melden echter diverse media dat de verdediger van Haaglandia overstapt naar Scheveningen.
  • De site van het Haags Amateurvoetbal meldt dat Virgil Gard één van de versterkingen wordt van TAC'90. Gard kwam in 2007 naar de zondag-selectie van Westlandia. In 2009 was hij één van de belangrijke pionen in het kampioensteam van Wilfred van Leeuwen. Afgelopen zaterdag sloot hij zijn groen-witte carrière af met het kampioenschap van Nederland bij de reserves.  

Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws
  • EBOH (elf boeren op hol of toch Eendracht Brengt Ons Hoger) heeft er noodgedwongen voor moeten kiezen om te stoppen met selectievoetbal op zondag. De net uit de 2e klasse gedegradeerde vereniging uit Dordrecht had al een standaardteam in de 3e klasse zaterdag spelen, dus hoeven zie niet zoals Quintus te starten in de kelder van het amateurvoetbal .... Maar kan de wal het schip nog keren, want steeds meer verenigingen trekken de stekker uit het selectievoetbal op zondag..... 

 (opmerkelijk) EK- en Oranjenieuws
  • x

" "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten