vrijdag 10 februari 2012

Westlands voetbalnieuws van vrijdag 10 ferbruari 2012


Voetbalnieuws uit de regio

De AD-lezers zullen vrijdagochtend wel verrast zijn geweest door de berichtgeving over VV Monster. Verslaggver Hans Bos bracht het nieuws dat de trainer van Lugdunum aangifte heeft gedaan tegen speler van Monster. wegens schoppen ( krantenartikel) Hij hield er gekneusde ribben aan over. Tijdens de wedstrijd was er ook al wat voorgevallen (De Klerk zelf schijnt Gerald Langenberg geschopt te hebben en de grensrechter van de Leidse ploeg had met zijn vlag Frank v.d. Deijl een tik gegeven). Uit de verslagen die over deze wedstrijd op internet zijn verschenen, blijkt alleen dat de grensrechter van Lugdunum in de rust werd vervangen.. Niets over vervelende voorvallen op het veld en/of bij de kleedkamers. Wel is een reactie te lezen op de site van het amateurvoetbal Leiden  zie hier)
De KNVB  heeft toch een onderzoek naar het gedrag van beide teams ingesteld. De verenigingen kunnen uiterlijk vandaag een verweerschrift indienen......


Als de weergoden het toelaten
  • zaterdag MSV'71- Westlandia za. 12:30 uur bij VDL
  • zaterdag 14:30 uur VDL - Maasdijk
  • zaterdag 14:30 uur HVC'10 - Honselersdijk
  • zondag Haaglandia - VELO

In de diverse media duiken al weer namen op van spelers die vastgeegd zijn voor volgend seizoen. Voorbeelden zijn:
  • Sjors Verhagen (speler van het kampioensteam van Westlandia) blijft nog een jaar bij hoofdklasser RKAVV
  • Ramon Salas vetrok in juni 2010 naar Barendrecht. De topklaser heeft vertrouwen in de oud-speler van Excelsior M, want hij speelt ook volgend seizoen p sportpark De Bongerd

Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws

Veel amateurclubs zien de districtsbeker als verkapte oefenwedstrijden, De Bond werkt hier natuurlijk ook aan mee, door de poulefase in de voorbereiding op de competitie en de knock-out-wedstrijden op dinsdagavonden te plannen. Zonde want de 1e teams van verenigingen uit de klasses onder de topklassen kunnen zich alleen via deze weg plaatsen voor het "grote bekertoernooi". Hiervoor moet men wel de 1/2 finale van de districtsbeker halen. Bij een gunstige loting kan dat best lucratief zijn.
GVVV, vorige week uitgeschakeld door AZ, heeft aan premies en TV-gelden nu  al ruim 90.000 euro verdiend. De penningmeester kan ook nog een deel van de recettes van de wedstrijden tegen Sparta en AZ tegemoet zien.
FC's-Gravenzande en Excelsior M. zitten inmiddels bij de laatste 16 en zijn dus nog 2 overwinningen verwijderd van plaatsing voor de "Amstelcup" seizoen 2012-2013, Beide clubs hebben wel de pech dat bij de 16 geplaatste clubs, slechts 1 topklasser zit. Alle andere topklassers uit West II, op Rijnsburgse Boys na,  liggen al uit beker.

Artikel uit het AD van vrjdag 10 februari 2012
xx

" "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten