woensdag 16 januari 2019

Voorbeschouwing wedstrijden 19 en 20 januari 2019


Als de weergoden het toelaten is er komend weekend weer een volledig programma met mooie duels. In de 3e klasse zijn er in Maasland, Schipluiden en Poeldijk  mooie derby's te zien

1 Excelsior M. - Katwijk Beide teams hebben in het verleden het zoet van het amateurkampioenschap van Nederland mogen proeven. Dat zal dit seizoen waarschijnlijk niet het geval zijn, want AFC en IJsselmeervogels voeren de lijst aan.
Het onderlinge verschil tussen de opponenten van komende zaterdag is 4 punten in het voordeel van Katwijk.
Vorig seizoen wonnen de tricolores met 3-0 o.a. door 2 goals van Vincent v.d. Berg






2 FC Den Bosch 2 - FC 's-Gravenzande Dat gaat naar Den Bosch toe...... dat zal misschien nog wel door de FCG gezongen worden maar dan op de terugweg naar het Westland.
De thuisclub heeft in de hoofdklasse 2 punten meer en zal er alles aan doen om in de race te blijven voor promotie. Die prijs hebben ze ook wel nodig, want volgend seizoen spelen er alleen nog belofteteams in de divisies.
Natuurlijk zal FC 's-Gravenzande ook nog lang mee willen strijden om promotie, dus een interessant duel in stadion De Vliert.






3 Westlandia - SV Poortugaal Voor het eerst op treffen deze 2 teams elkaar op zaterdag. De wedstrijd staat in het teken van een hogere klassering in het rechterrijtje van 1B, want de nr. 12 uit die klasse heeft 12 punten. Poortugaal heeft het zelfde aantal, maar een beter doelsaldo.
Westlandia heeft 2 punten meer.
De Naaldwijkers hebben de laatste 5 competitiewedstrijden niet meer gewonnen.
De gasten hebben 8 van die punten op vreemde boden gehaald.
4 Deltasport - Honselersdijk Ook Honselersdijk (16 punten) is sterker in uitwedstrijden dan op de Strijphorst. Meer dan 60% van de punten werden daar vergaard.
Tegenstander Deltasport heeft ook slechts 12 punten en heeft de helft van alle competitiewedstrijden gelijk gespeeld. De laatste overwinning dateert al weer uit speelronde 7






5 HVC'10 - SC Monster De Hoekenezen hebben nog steeds de ambitie om mee te strijden om de prijzen. Het gat met de koploper is ook maar 3 punten.
SC Monster staat daar slechts 3 punten achter, maar voelt de hete adem van de staartploegen in de nek. SVC'10 volgt als p/D-kandidaat op maar 1 punt.
De laatste 2 duels aan de Rondgang ging Monster met 3 punten huiswaarts
6 VELO - USV In speelronde 8 pakte VELO de 1e periodetitel ten koste van UVS. Beide teams zijn nu op de ranglijst gepasseerd door Voorschoten'97 en DSO.
Om mee te blijven doen voor de titel, is winst cruciaal.
VELO heeft na 3 nederlagen op rij wat goed te maken .






7 DUNO - Maasdijk Door 9 punten in de laatste 4 wedstrijden, is Maasdijk opgeklommen naar de 7e plaats in deze 3e klasse.
Tegenstander DUNO is door 3 nederlagen in december, afgezakt naar de 11e plaats. Maasdijk kan goede zaken doen en bij winst wordt het gat naar de Hagenezen al 8 punten
In september 2015 speelde Maasdijk voor het laatst een competitiewedstrijd tegen DUNO, toen werd het 3-0 voor de de Maasdijkers..
8 MVV'27 - KMD KMD heeft na speelronde 3 niet meer verloren en pakte in een mooie reeks van 8 wedstrijden 18 punten en de 4e plaats.
Als de  Maaslanders mee willen blijven strijden voor een goede klassering hebben ze de winst hard nodig. Zij voeren nu het rechterrijtje aan.
De laatste keer dat beide teams elkaar troffen won de thuisclub met 2-1
9 Schipluiden - VDL Na 6 wedstrijden waarin punten gepakt zijn, mag nr. 5. Schipluiden het nu opnemen tegen nr. 6 VDL, de degradant uit de 2e klasse. Beide teams kunnen zich richten op een periodetitel, want het gat met de kopgroep is al te groot
10 Naaldwijk - Duindorp Als Naaldwijk nog wat van het seizoen wil maken, moet er gewonnen worden van Duindorp. Die ploeg staat 3 plaatsen boven de witkielen en heeft al 5 punten meer.
In oktober 2017 werd het 0-0 op de Hoge Bomen.
11 Lyra - Verburch Nr. 2 Lyra zal zeker de 1e plaats in de 2e periode niet uit handen willen geven. De gasten uit Poeldijk zijn een geduchte concurrent en volgen in dat klassement op slechts 1 punt.
Vorig jaar januari was Melvin v.d. Zeijden de gevierde man. Hij scoorde voor Verburch toen de enige goal aan de Veilingweg






12 MSV'71 - RAS Met een 9e plaats in de kelder van het zaterdagvoetbal, valt er voor de club uit Maassluis weinig eer meer te behalen als er tegen RAS geen punten worden behaald. Die club staat nog goed geklasseerd in P2.
13 Quintus - Wanica StarNormaal gesproken wordt het een middagje prijsschieten in Kwintsheul. De doelman van W.S. heeft al 121x moeten vissen.
In uitwedstrijden verloos Wanica Star dit seizoen al een keer 17-0 en 19-1.
De vorige keer bestond de ontmoeting uit 2 delen. Op 17 september  2016 werd er gestaakt bij 3-0. Uiteindelijk maakte Quintus het op 19 november van dat jaar af tot 14-0.
14 Loosduinen - Erasmus GDA is afgetekend koploper in deze 4e klasse. Als Loosduinen nog in het spoor wil blijven van de buurman, zal er van Erasmus gewonnen moeten worden.
Erasmus is nog wel in de race voor de 2e periode.






15 Quick - Westlandia Ondank het winters weer kunnen de Naaldwijkers een heet middagje verwachten op Quick. De thuisploeg is in vorm en zal zeker revanche willen voor de 5-0 nederlaag op de Hoge Bomen.
Westlandia proefde op eigen veld afgelopen zondag weer eens het zoet van een overwinning. Komende zondag zullen de mannen van Grünholz dat zeker weer willen meemaken en als het nodig is dan maar Quick en Dirty.






16 Moerse Boys - Den Hoorn De Brabanders lieten eind december in het restant van de wedstrijd tegen BMT de 1e periodetitel schieten. DHC pakte zonder zelf te spelen die 1e prijs van het seizoen. Moerse Boys voert nog wel de ranglijst aan
Den Hoorn weet dat ze zelf de laatste 4 wedstrijden van 2018 geen punten pakte. De gastheer is op eigen veld nog ongeslagen.
17 DHC - VELO Patrick van Dullemen hoopt met de zondagtak van de Wateringers te ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. Men staat slechts 1 punt boven hekkensluiter Groeneweg.
DHC heeft de punten hard nodig voor promotie naar de hoofdklasse. Het gat met de koploper is al 5 punten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten