vrijdag 25 januari 2019

Nieuws van vrijdag 25 januari 2019


Het hing al een tijdje in de lucht en staat nu op de site van de Wateringse club:
VELO Voetbal stopt met selectievoetbal op zondag.
Daarnaast is besloten om het contract met trainer van de zaterdagselectie, te weten, Edwin Vurens, met 1 jaar te verlengen
Het bestuur geeft voor het stoppen met zondagvoetbal aan de Noordweg onderstaande uitleg:
Ook VELO voetbal ontkomt niet aan de maatschappelijke tendens dat zaterdag voetbal in populariteit stijgt ten opzichte van het zondagvoetbal in deze regio. Het bestuur heeft 4 jaar geleden ingespeeld op deze tendens door ook op zaterdag selectievoetbal in te richten. Al twee seizoenen is het duidelijk dat het animo van jeugdspelers om door te stromen naar de zondag sterk afneemt. Dat is ook de reden geweest om dit seizoen geen 2e selectie elftal in te schrijven. Gesprekken met de KNVB hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd om andere of nieuwe vormen van selectievoetbal (deels) op de zondag mogelijk te maken op korte termijn.
Bij het aantreden van de nieuwe Technische Commissie in november, heeft het bestuur de commissie onder leiding van Raymond van Asten gevraagd opnieuw serieus te onderzoeken onder welke voorwaarden prestatie voetbal bij VELO mogelijk is. Hierbij is uitdrukkelijk verzocht alle opties voor welke vorm dan ook op de zondag te onderzoeken.
Raymond van Asten en Pascal van Eck, verantwoordelijke voor de selecties, zijn direct van start gegaan met het voeren van gesprekken met alle betrokkenen. Ook Bob Kuijpers, Rob van Dommelen en Barry Verbaan zijn nauw betrokken geweest om een zo breed mogelijke inventarisatie mogelijk te maken.
Dat VELO sinds jaar en dag een zondagclub is, is de aanleiding geweest om dit onderzoek zorgvuldig uit te voeren. De afgelopen weken zijn daarom alle opties besproken en afgewogen. Ondanks beschikbare middelen en faciliteiten geeft het aantal beschikbare VELO-(jeugd)spelers de doorslag.


Het spelen met een ‘Onder 23 elftal’ op de zondag, om zo de doorstroom van VELO-talenten naar de zaterdagselectie mogelijk te maken, kan op weinig steun bij de eigen jeugd rekenen. Het alternatief om (veel) spelers van buiten VELO aan te trekken en op die manier door te gaan met een zondagselectie, wordt bestuurlijk niet gedragen.
Het advies van de Technische Commissie aan het bestuur om te stoppen met selectievoetbal op de zondag, is dan ook door het bestuur overgenomen.

In de zorgvuldigheid van besluitvorming is ook meegenomen dat aan alle betrokkenen tijdig duidelijkheid moet kunnen worden verschaft over het volgende seizoen. Dat geeft alle betrokkenen tijd en ruimte ‘vrije’ keuzes te maken. Het geeft de Technische commissie de gelegenheid om de zaterdag-selectie opnieuw in te richten met een duidelijke plek voor de eigen jeugd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten