zondag 30 november 2014

KNVB Themabijeenkomst “Krijg invloed op de gemeentelijke besluitprocessen"


Bericht van de site van district West 2
Verenigingen worden steeds vaker geconfronteerd met bezuinigingen die door gemeenten worden doorgevoerd. Denk hierbij aan onder andere huurverhogingen en privatisering van sportaccommodaties. Kwesties waar je als verenigingsbestuurder niet altijd de juiste kennis van in huis hebt. Want naast het op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op lokaal niveau en wat dit voor de vereniging betekent, vereist dit ook kennis van de diverse procedures bij de overheid. Afwachten is meestal geen optie want dan kan de vereniging wellicht voor een voldongen feit worden gesteld. De KNVB adviseert verenigingen daarom tijdig met de gemeente te gaan praten, want deze bezuinigingen kunnen ingrijpende gevolgen hebben voor de vereniging.
Om verenigingen verder op weg te helpen bij deze processen met gemeenten, organiseert het district West 2 op maandag 1 december aanstaande de themabijeenkomst:
Krijg invloed op de gemeentelijke besluitprocessen”
Gastsprekers tijdens deze bijeenkomst zijn Antoinette Laan, gemeenteraadslid en oud-wethouder sport van de gemeente Rotterdam, Arthur van der Hoeff, onder andere sportjurist van Stichting Vereniging & Recht en Leo Moerman, voorzitter van Soccer Boys en ervaringsdeskundige van de huurverhogingen binnen de gemeente Lansingerland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten