woensdag 3 september 2014

3 september 2014: Daan Smith terug op Excelsior M.


Daan Smith heeft besloten terug te keren bij Excelsior M. Na een (te korte) profloopbaan, waarin Daan veel pech heeft gehad met blessures, kiest Daan voor een studie in combinatie met het spelen bij Excelsior M. De 22-jarige centrale verdediger vertrok als B-junior naar Feyenoord, waar hij in de hoogste jeugdelftallen heeft gespeeld.

Na Feyenoord speelde hij drie jaar voor de profs van Excelsior Rotterdam. Ondanks zijn vertrek bij Excelsior M werd Daan nog wel veel gezien bij Excelsior M; hij was nog enkele jaren actief als jeugdtrainer bij de Tricolores, waar hij assisteerde bij de B1.

In het seizoen 2011-2012 speelde hij 20 wedstrijden met Excelsior Rotterdam in de eredivisie, maar bij de start van het seizoen 2012-2013 sloeg het noodlot toe voor Daan toen hij een zware knieblessure opliep. Tijdens zijn herstelperiode kreeg hij daar een nieuwe blessure overheen, waardoor hij anderhalf jaar gedwongen aan de kant moest blijven.

Halverwege het afgelopen seizoen speelde Daan eindelijk weer zijn wedstrijden in het beloften team van Feyenoord/Excelsior. Op 1 juli 2014 liep zijn contract af en Excelsior Rotterdam bood Daan de mogelijkheid op amateurbasis bij de club te blijven. Daan heeft besloten niet op de aanbod in te gaan en heeft ervoor gekozen zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit weer op te pakken en dit te combineren met voetbal op Topklasse niveau bij Excelsior M.

Excelsior M is bijzonder blij met de terugkeer van clubjongen Daan Smith en verwacht weer veel plezier aan hem te gaan beleven.
Bron Excelsior M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten