zaterdag 5 juli 2014

Zaterdag 5 juli 2014


Oefenwedstrijd Sparta

Al weer de 3e oefenwedstrijd voor de Rotterdammers. Vandaag is Sparta  met de spelers uit deze regio te gast bij Jodan Boys.
Vorige week zaterdag was er de oefenwedstrijd bij PPSC (1-8) en afgelopen woensdag DHC (3-5).
Johan Voskamp (foto) scoorde in beide wedstrijden en staat inmiddels op 3 goals. Hij zal in de voorhoede concurreren/samenspelen met Paul Glandon.. Die Spartaan was vorig seizoen uitgeleend aan FC Dordrecht en daar ook mede verantwoordelijk dat Dordt nu in de eredivisie en Sparta in de 1e divisie speelt..

Toekomst van FeVoWest

Donderdagavond hebben de voorzitters van de aangesloten clubs besloten  een commissie van ervaren voetbalmensen uit de regio in te stellen. Wim Voois, Rien Mostert, Henk Stremmelaar, Hans de Jager en Leo van der Lans gaan de doelstelling van de FeVoWest formuleren,
Begin september zullen er  aanbevelingen gedaan worden aan het volgend voorzittersoverleg. Dan moeten er ook kandidaten voor het nieuwe bestuur naar voren komen. Het vijftal komt op 15 juli voor het eerst bijeen. (bron AD)

1e wedstrijd Excelsior R.

Om 14:30 uur gaat voor promovendus de bal voor het eerst weer rollen In Waddinxveen zal trainer Marinus Dijkhuizen met zijn selectie een wedstrijd spelen tegen Be-Fair.
Die 2e klasser is komend seizoen ingedeeld bij de Westlandse zaterdagclubs zoals SC Monster, Lyra en Westlandia.

Herziening strafscodes KNVB

Naast een wijziging in het verzenden van tuchtrechtelijke mededelingen aan leden van verenigingen en uitbreiding van het schikkingsvoorstel, kent tuchtzaken amateurvoetbal per 1 juli 2014 (seizoen 2014/’15) nog een wezenlijke verandering: een herziening van de strafcodes.
Tot dusver konden scheidsrechters bij het invullen van het wedstrijdformulier kiezen uit 46 strafcodes; twintig voor gele kaarten en 26 voor rode kaarten. Vanaf 2014/’15 gaat het aantal strafcodes naar 8.
  • 1 voor alle gele kaarten 
  • 6 voor de directe rode kaarten 
    • Voorkomen van een doelpunt of ontnemen van een duidelijke scoringskans
    • Ernstig gemeen spel (tijdens een duel om de bal)
    • Gewelddadige handeling (buiten een duel om de bal)
    • Beledigen
    • Bedreigen
    • Spuwen
  • 1 voor overige overtredingen begaan door teamofficials’.

Het WK in Brazilië

18:00 uur België - Argentinië
22:00 uur Nederland - Costa Rica

Geen opmerkingen:

Een reactie posten