zaterdag 7 juli 2012

`Westlands voetbalnieuws van zaterdag 7 juli 2012


Voetbalnieuws uit de regio

Een historische dag voor SV Honselersdijk.
Nooit eerder voetbalde de club vriendschappelijk tegen de hoofdmacht van een profclub. In de 1e wedstrijd van de voorbereiding zal trainer Michel Vonk zoveel mogelijk spelers van zijn selectie willen testen. De kans is dus groot dat de toeschouwers Gijs Luirink, Donovan Slijngard , de Haagse spits Sandro Calabro en Danny Buijs in actie kunnen zien. Mogelijk dat ook Hoekenees Roy Kortsmit (en familie van Piet Boon) zijn kunsten onder de Spartaanse lat mag laten zien.
Piet Boon heeft de 18 spelers uitgenodigd die voor Honselersdijk de laatste finales in de nacompetitie hebben gespeeld, te weten: Saïd Aouladsaid, Robbie Brabander, Leon de Brabander, Milan Brakel,  Jeroen Hofland (B-junior)Niels Bransen, Marcel Duijvestijn, Michel van Giesen, Martijn van de Hoek (keeper), Azzedine el Khalifi, Rico Kok, Tom Lobert, Mike Mast, Roel van Meurs, Morad Naïmi, Leon Strik, Frank Vellekoop, Rino Vijverberg en Joost Zandvliet.

Johan Voskamp was donderdag in de oefenwedstijd van Slask bij  Zagreb  goed voor de 1-0. Bij deze goal was duidelijk te zien dat de techniektraining uit zijn Westlandse periode zijn vruchten afwerpt..(Kijk hier).... Het werd in Kroatië uiteindelijk 1-1


Oefenwedstrijden

Honselersdijk - Sparta R. 0-4
SC Feyenoord - Feyenoord 0-3
VV Helvoirt - RKC Waalwiijk 0-6
OVV - Excelsior R.  1-9 Darren Maatsen  en Rangelo Janga beiden 1x

RKC Waalwijk (Jeff Stans) oefent  vandaag bij VV Helvoirt
OVV is de eerste tegenstander van Excelsior R.
De amateurs van Feyenoord oefenen tegen de proftak van de Rotterdamers. Tonny Trindade de Vilhena (ex VDL) kan aan Koeman laten zien dat hij na het Europees Kampioenschap met Oranje onder 17 rijp is voor een plaats in de 1e groep.


Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws


De KNVB heeft zich uit een lastig pakket weten te werken.
Het pasje van één speler van OVV was tijdens de nacompetitie verlopen. De club uit Oostvoorne wist mede dankzij die speler zich in die P/D wedstrijden in de 2e klasse te handhaven door achtereenvolgens Den Hoorn en WCR uit te schakelen. De overtreding in de finale-wedstrijd van 3 juni tegen WCR werd door de tuchtcommissie bestraft met een 3-0 nederlaag. Doordat OVV de andere finalewedstrijd met 4-1 won, was het onduidelijk wat dit voor gevolgen zou hebben voor de indeling.
OVV kan nu echter opgelucht ademhalen. In de beroepsprocedure is de straf omgezet naar de aftrek van 1 wedstrijdpunt. Dat betekent dat ze ook volgend seizoen 2e klasse spelen.

Ander (opmerkelijk) Westlands nieuws

22:30 tour du jour vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Zeker na VI Oranje vallen de kijkcijfers van het RTL4 praatprogramma over de tour de France nog niet mee. Het programma begon afgelopen maandag de concurrentie met de avond-etappe van Mart Smeets. Op vrijdag 7 juli halen beide programma's de meeste kijkers. Deels heeft dat te maken met ongelukkige etappe van de Nederlanders als gevolg van een valpartij en deels met de bekendmaking dat Louis van Gaal bondscoach wordt van het Nederlans elftal.
`
uitzenddatumDe avondetappeTour du jour
maandag 2 juli               808.000608.000
dinsdag 3 juli771.000641.000
woensdag 4 juli846.000557.000
donderdag 5 juli940.000
673.000 
vrijdag 6 juli1.008.000
700.000
zaterdag 7 juli817.000
566.000

De cijfers zijn echter al wel beter dan in de eerste tourweek van 2011


bron de site van sigaarsnor


 (opmerkelijk) EK- en Oranjenieuws

x





Geen opmerkingen:

Een reactie posten