woensdag 15 januari 2020

Nieuws van woensdag 15 januari 2020


Oud Westladia-trainer Wim Schaap heeft zijn contract bij bij 2e klasser asv Dronten ingeleverd. Schaap kon zich niet vinden in de magere randvoorwaarden bij de club.
Dit meldt het blad De Stentor:
Schaap was in Dronten bezig aan zijn eerste seizoen en onlangs werd al duidelijk dat het daar bij ging blijven. De afgelopen dagen moest hij vanwege een beperkt aantal fitte spelers twee oefenwedstrijden cancellen en mede daarom besloot Schaap er per direct mee te stoppen. ,,Het is daardoor wel wat sneller gegaan, ja. Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het moet energie geven en niet kosten en dat laatste was wel het geval. Je wil iets neerzetten en spelers beter maken. Dat kan op dit moment niet.”
De ervaren trainer ging nog wel mee op trainingskamp, maar op zondagochtend besloot hij de groep en staf in te lichten. Het was goed zo, hij stopt ermee. ,,Er is geen ruzie met de staf of de groep, die was zelfs terneergeslagen. Ik vind de voorwaarden op dit moment gewoon te mager. Ik moet twee tegenstanders afbellen en dat is niets voor Wim Schaap. Overigens is dat ook niets voor een club. Dat kan gewoon niet, een tegenstander houdt rekening met die wedstrijd.”
Asv Dronten, vierde in de tweede klasse G tijdens de winterstop, laat weten dat het gaat zoeken naar een oplossing voor het restant van het seizoen

Het worden spannende tijden voor OFC, competitiegenoot van Westlandia in de 3e divisie.
De gemeenteraad van Oostzaan wil deze week duidelijkheid over een aantal zaken, anders wordt de toegang tot het complex  ontzegd en gaat de subsidiekraan dicht.

Het Parool schrijft over deze kwestie het volgende:
De gemeenteraad van Oostzaan roept het bestuur van amateurvoetbalclub OFC met klem op uiterlijk vrijdag alsnog openheid te geven over de financiering van met name het eerste elftal. Anders schaart de raad zich unaniem achter de sluiting van het sportcomplex vanaf zaterdag en bevriezing van de subsidie.

Alle partijen in de raad benadrukten het belang van de club voor Oostzaan en riepen de op de tribune aanwezige OFC’ers op snel alsnog duidelijkheid te geven. Het CDA ‘smeekte’ het clubbestuur zelfs dat te doen.


Aandringen
De woordvoerders van alle partijen benadrukten ook dat het gemeentebestuur nog steeds niet de al zo lang beloofde duidelijkheid heeft gekregen, ondanks het vaak aandringen in gesprekken en brieven.
In een brief aan burgemeester Rob Meerhof schreef het bestuur van OFC vandaag dat geldschieter Marwan K. al zal terugtreden, hoewel het hoger beroep nog loopt tegen zijn veroordeling tot een jaar celstraf voor witwassen. Dat hoger beroep ging vorige week niet door vanwege het onverwacht overlijden van een raadsheer van het gerechtshof.
De zelf ook aanwezige Marwan K. is voorzitter van de Stichting Topvoetbal Oostzaan (STO), die de sponsors werft voor met name het eerste zondagelftal van OFC, dat uitkomt in de derde divisie.
Voorbeeldfunctie
De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben eerder met klem gesteld dat ‘een voor witwassen veroordeeld persoon’ geen enkele rol kan hebben bij een club die juist een voorbeeldfunctie moet hebben voor de Oostzaanse jeugd.
Vlak voor aanvang van de extra ingelaste raadsvergadering over OFC, besprak de gemeenteraad de brief die OFC op het laatste moment aan de burgemeester had geschreven – waardoor de vergadering te laat begon.
In die brief doet het bestuur behalve over het terugtreden van K. alsnog ook andere toezeggingen waarom al lang is gevraagd
Afspraken
Een accountant zal zo snel mogelijk de cijfers over dit jaar aanleveren en de cijfers over vorig seizoen nader onderbouwen, belooft het bestuur. Daarnaast zal het bestuur de gemeente ‘inlichten’ over ‘de bindende afspraken’ die de STO stelt te hebben gemaakt met de Belastingdienst.
Bovenal vraagt de club ‘op korte termijn’ een nieuw gesprek met de burgemeester waarbij behalve OFC-bestuurders ook Marwan K. en de gezamenlijke advocaat van K., OFC en STO plus een fiscalist zullen aanschuiven.
In de raadsvergadering werd overigens door niemand gesproken over de verbanden die de politie al maanden onderzoekt tussen conflicten binnen de club en de bij vijf bedrijven achtergelaten granaten, een brandstichting waardoor twee auto’s verloren gingen en de beschieting van een auto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten