donderdag 21 februari 2019

Wedstrijden 23 en 24 februari 2019


Voor (diverse) teams uit district west 2 en de hoofdklasse wordt komende zaterdag het programma van 26 januari 2019 ingehaald..De bond was daar voor de Westlandse regio iets te snel mee, want bijna alle teams speelden wel die dag een (oefen-)wedstrijd.
VELO en Den Hoorn spelen inhaalwedstrijden uit december 2018.
Deze beide zondagteams en Westlandia zullen zondag concurrentie krijgen van de topper in Eindhoven. Vanaf 14:30 uur gaat PSV op jacht naar revanche tegen Feyenoord.

De voorbeschouwing wedstrijden regioclubs:



1 Excelsior M- HFCTopper in de 2e divisie. HFC moet in de 2e periode nog 4 wedstrijden spelen en staat op 17 punten. Koploper in P2 is Excelsior M. De tricolores staan 4 punten voor en komen incl. zaterdag nog 2x in actie. Maximaal kan de thuisclub dus op 27 punten komen. Dat betekent bij winst dat de prijs bijna gevierd kan worden aan de Lavendelstraat. Excelsior zal dan wel beter moeten spelen dan afgelopen zaterdag tegen HHC Hardenberg (0-2)






2 FC 's-Gravenzande - Smitshoek Beide teams strijden niet mee om P2. Die prijs gaat Zwaluwen als ze tenminste met voldoende cijfers winnen bij Nootdorp. Anders is het feest bij de Jodan Boys dat al klaar is in P2.
De FC pakte zaterdag een benauwde 3-2 overwinning bij hekkensluiter XerxesDZB. Het geeft ook voldoende lucht naar de gevarenzone en kan men zich voorbereiden op P3.
Smitshoek staat maar 6 punten los en zal dus gebrand zijn op de 3 punten.






3 Die Haghe - Westlandia Voor de thuisclub is er sinds 26 januari niet veel veranderd. Er werden sindsdien geen punten behaald. De groen-witten hebben wel de goede draad weer opgepakt en liepen 7 punten uit op de p/D-plaatsen.
4 Honselersdijk - Rijsoord Het is voor Honselersdijk de 2e keer dit seizoen dat de Strijphorst het toneel wordt voor de beslissing in een periode. Eerder pakte SHO P1 en nu heeft Rijsoord aan een overwinning genoeg voor P2.
Als Piet Boon zijn mannen net goed laat spelen als vorige week bij Westlandia, kan dat nog wel eens een lastig verhaal worden en viert Kloetinge misschien wel die prijs bij RVVH.






5 SC Monster - Voorschoten'97 Voor koploper Voorschoten telt zaterdag alleen de winst. Die is nodig voor de kampioensstrijd, maar ook voor de 2e periodetitel. Die kan alleen gewonnen worden als DSO een misstap maakt tegen Valken'68.
Monster, dat naar het schijnt eerdaags de trainer voor seizoen 2019-2020 bekend te maken, staat nu feitelijk al onder de beruchte streep (qua verliespunten). Stunten tegen Voorschoten zou dus zeer welkom zijn.
6 USV - HVC'10 Op de Hoekenezen valt dit seizoen geen peil te trekken. De ene week worden makkelijke punten verspeeld en de andere week speelt men prima. Zo kon DSO op de Rondgang na een 3-0 nederlaag de bloemen voor P2 een andere bestemming geven.
HVC'10 en UVS strijden beide nog mee om de titel in 2B, dus winst is bittere noodzaak.
7 SVC'10 - VELO VELO pakte zaterdag eindelijk de goede draad weer eens op. Tegen Te Werve werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 4-2 overwinning. Mogelijk dat in Wassenaar daar een gevolg aan gegeven kan worden.
SVC'10 zal echter zeker revanche willen voor de 6-0 nederlaag aan de Noordweg.
Op eigen veld pakte de club uit Wassenaar slechts 8 punten in 7 duels.






8 Maasdijk - HBSS HBSS won afgelopen zaterdag voor het eerst dit seizoen en nog wel van Naaldwijk. Of die uitslag ook in de boeken blijft staan is nog de vraag, want de bond moet nog bekijken of alle spelers van de Schiedammers wel in actie mochten komen.
Maasdijk heeft de laatste 4 wedstrijden verloren en begint echt in de problemen te komen. Voor trainer Richard Kraijenbosch een mooie uitdaging om zijn ploeg weer aan de praat te krijgen
9 Verburch - MVV'27 Na de 4-0 bij DUNO zal het publiek in Poeldijk hopen dat de thuisploeg die lijn doortrekt naar komend weekend.
In de heenwedstrijd won MVV met 1-0
10 VDL - Lyra Lyra verslikte zich vorige ronde in Quick Steps maar blijft wel in het spoor van koploper WV/K. In Maassluis mag het echter niet voor de 3x op rij  deze maand mis gaan
In De Lier werd het eerder dit seizoen 1-0
11 Hercules - KMD KMD  staat in P2 in punten gelijk met Schipluiden. Dat betekent dat er zaterdag met grote cijfers gewonnen moet worden bij Hercules, want het doelsaldo is nog 7 goals nadelig.
De 8-1 in de heenwedstrijd in Wateringen kan als leidraad dienen.
12 Naaldwijk - Schipluiden Naaldwijk treft het dus niet nu Schipluiden zaterdag op de Hoge Bomen P2 kan pakken. Daarvoor is winst wel noodzakelijk.
Net als KMD staat ook Schipluiden maar op 4 punten van de 1e plaats in 3B.
De heenwedstrijd werd 3-0 voor de gasten.






13 GSC ESDO - MSV'71 De club uit Maassluis heeft door een goede reeks nog een wiskundige kans op P2. Anders moeten alle pijlen gericht worden op P3.
Tegenstander van zaterdag staat 5 plaatsen hoger op de ranglijst, maar heeft in P2 al 9 punten verspeeld. Ze wonnen de heenwedstrijd met 3-0
14 RVC Celeritas - Quintus In januari streden beide teams nog mee om P2, maar Quintus verspeelden tegen sterkere tegenstanders deze maand 7 punten.
RVC/C. liet alleen afgelopen zaterdag een steek vallen. maar moet nog 2 wedstrijden winnen en dan is de prijs in de tas.
RVC won eerder in De Heul met 2-1
15 Houtwijk - Loosduinen Loosduinen is nog in de race voor P2, maar ook voor de titel. Men zal zelf zaterdag flink uit moeten pakken en hopen op puntverlies van RVC/C.
In de strijd om het kampioenschap gaat GDA zeker voor een hoge score tegen het arme Wanica Stars (doelsaldo 6-173).
Alleen onderschatting van de selectie van Richard Douw zou tot puntverlies bij Houtwijk kunnen leiden. Eerder dit seizoen won men moeizaam met 3-1. Houtwijk staat 13e maar heeft slechts 39 treffers tegen gekregen.






16 Westlandia - JVC CuijkAls de groen-witten de goede lijn van 2019 door kunnen trekken kan bij winst een grote stap gemaakt worden richting linkerrijtje.
JVC heeft echter ook de punten nodig om bij de p/D-plaatsen weg te blijven.






17 VELO - GroenewegVoor VELO de uitgelezen kans om eindelijk weer eens een overwinning te pakken. De komende tegenstander heeft dit seizoen nog niet gewonnen en staat op een schamele 3 punten.
De Wateringers hebben 2 punten meer en dat komt mede door een thuisoverwinning op Den Hoorn.
Als VELO dus de smaad van rechtstreekse degradatie wil vermijden, dan is winst zeer gewenst.
18 Den Hoon- DHCDe thuisclub treft het niet. Nu de punten zo hard nodig zijn, komt één van de kampioenskandidaten op bezoek.
In deze derby hoeven de mannen van Hes dus geen cadeau's te verwachten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten