vrijdag 15 februari 2019

Voorbeschouwing wedstrijden 16 en 17 februari 2019



2e divisie

P1 Voor AFC. 2e periode gaat over 11 wedstrijden. Winnaar krijgt extra vrijstelling in het toernooi van de KNVB-beker

HFC heeft in deze periode nog 2 wedstrijden in te halen. Qua verliespunten staan ze er beter voor dan de huidige koploper Excelsior M.
De ploeg uit Haarlem heeft dit weekend de lastige uitwedstrijd van de AFC.
Excelsior M. treft op eigen veld nr. 10 HHC. Op papier moet dat te doen zijn. In Hardenberg verloren de tricolores echter wel met 2-0.


3e divisie zon.

P1 voor TEC en periode 2 gaat 11 wedstrijden.
Op basis van verliespunten heeft Jong Volendam de beste papieren. Zij gaan zondag op bezoek bij ADO’20.

UNA staat nu nog 1 punt boven de beloftes uit het vissersdorp en gaat op bezoek bij de winnaar van P1 TEC in Tiel. Samen met Volendam strijden zij ook om het kampioenschap.
Ook Westlandia heeft, door de reeks van 5 winstpartijen,  nog kans in P2, maar dan moet er wel gewonnen worden bij OJC .
Sinds de komst van de nieuwe trainer, is de ploeg uit Rosmalen wel beter gaan presteren en staat sinds zondag niet meer laatste.



Hoofdklasse A


P1 voor RKAV Volendam, periode 2 gaat over 10 wedstrijden
Kanshebbers Ter Leede (bij koploper Volendam) en Jodan Boys (bij Capelle) spelen komende zaterdag hun laatste wedstrijd in P2. Qua punten en doelsaldo staan de ploegen gelijk.
Zwaluwen heeft een misstap nodig van beide teams om ze in P2 nog op de ranglijst te passeren

Voor FC ’s-Gravenzande is P2 uitgelopen op een teleurstelling. Met 5 punten uit 8 wedstrijden speelt men geen rol van betekenis.
Komende zaterdag speelt de FC een uitwedstrijd bij hekkensluiter XerxesDZB, dat slechts 1x won dit seizoen. Punten zijn nodig om op veilig afstand te blijven van de p/D-plaatsen (nu 7 punten los).



1e klasse B

P1 voor SHO en periode 2 gaat over 9 wedstrijden
Rijsoord kan zaterdag een flinke stap zetten in het pakken van die prijs. Dan moet er wel gewonnen worden bij nr. 12 De Meeuwen.
Kloetinge is de eerste achtervolger en moet nog 2 punten inlopen. Dat betekent dat het zaterdag aan de bak moet bij SHO

Honselersdijk moet afwachten of die teams punten laten liggen om bij winst nog kans te hebben op die prijs
Dat betekent wel dat er gewonnen moet worden bij buurman Westlandia. Die ploeg zal echter de derby niet willen verliezen.
Ook Westlandia wil de 3 punten om weg te komen uit de gevarenzone



2e klasse B

P1 voor VELO en periode 2 gaat over 9 wedstrijden
DSO is bij winst in Hoek van Holland zeker van de 2e prijs van het seizoen.

HVC'10 had ook ambities in die richting, maar staat mede door 1 minder gespeelde wedstrijd (gestaakt bij Berkel na ongeregeldheden op het veld) al op 10 punten achterstand van deze koploper.
Het bestuur van de Hoekse club heeft het druk, want ook de wedstrijd van het 2e team haalde afgelopen zaterdag het einde niet. Volgens voetbal.nl wilde HVC'10 niet verder spelen bij Deltasport

Door de zeperd tegen RCL, moet VELO zorgen dat het niet teveel punten gaat verspelen, want anders kan men die prijs niet verzilveren.
Komende zaterdag wacht nr. 3 Te Werve. De club uit Rijswijk heeft nog een kleine kans op P2

SC Monster heeft het als promovendus behoorlijk lastig, want het staat slechts 1 punt boven de streep...
Dit kalenderjaar werden nog geen punten gepakt.
Zaterdag komt RCL op bezoek. Die club heeft beide competitiewedstrijden in 2019 gewonnen.



3e klasse B

P1 voor Wateringseveld en periode 2 gaat over 9 wedstrijden
Na 7 wedstrijden is Schipluiden koploper met 1 punt voorsprong op Lyra. In Midden-Delfland kan men goede zaken doen door zelf te winnen van Duindorp.

Concurrent Lyra zal ook die prijs willen winnen en de kans om de echte titel willen behouden. Bij Quick Steps, mag het daarom ook niet mis gaan en dan maar hopen dat KMD stunt tegen mede-koploper Wateringseveld.
De Wateringers strijden natuurlijk ook nog mee om P2.

In de schaduw van deze wedstrijden wordt er door diverse regioploegen natuurlijk ook gestreden om handhaving. nr. 12 Naaldwijk kan misschien de p/D-plaats verruilen met  Maasdijk, maar dan moet er wel gewonnen worden bij hekkensluiter HBSS. Op de Hoge Bomen werd het 1-1.
Maasdijk is 2019 gestart met 0 punten uit 2 wedstrijden. Komende tegenstander, nr.  13 Hercules behaalde slechts 1 punt. Om afstand te nemen van de onderste plaatsen is winst aan de Lange Kruisweg cruciaal.

In Maasland staat de derby tussen MVV'27 en VDL op het programma. Voor beide teams een bijzonder wedstrijd die in het teken zal staan van een "promotie" naar het linkerrijte. MVV'27 heeft op eigen veld in 7 wedstrijden slechts 7 punten behaald, dus de supporters snakken naar een overwinning. De club gaat alles uit de kast halen om er rondom de wedstrijd een feestje van te maken

DUNO heeft de punten keihard nodig om 3e klasser te blijven. Voor Verburch geldt dat een stuk minder. Met 25 punten is men nu te groot voor servet, maar te klein voor tafellaken.



4e klasse B

P1 voor GDA en periode 2 gaat over 9 wedstrijden
RVC Celeritas heeft met nog 3 wedstrijden te spelen 4 verliespunten minder dan achtervolger Loosduinen. Bij MSV'71 zal men naar verwachting geen punten gaan verspelen

Loosduinen richt zich op rechtstreekse promotie. Door de recente gelijke spelen van GDA, staat men nu gelijk met de buurman. Tegen HPSV móet men werken aan het doelsaldo, want dat is nog 18 goals slechter.
GDA heeft de lastige uitwedstrijd bij RAS.

Quintus en Erasmus strijden in Kwintsheul om een hoge klassering in P2 en de totaalstand.



1e klasse B zondag

P1 voor DHC en periode 2 gaat over 9 wedstrijden
Moerse Boys heeft in P2 de beste papieren. VUC en VOC liggen echter op de loer

De beide regioteams spelen zowel in de periode als in de reguliere competitie geen rol van betekenis.
Ondanks het feit dat VELO stopt op zondag, hebben ze in de laatste 3 wedstrijden prima gespeeld. Helaas voor de Wateringers werden zij niet beloond met overwinningen. Mogelijk dat het zondag bij nr. 5 DOSKO wel gaat lukken.

Den Hoorn liet zondag in de slotfase in een paar minuten tijd 3 kostbare punten liggen in Delfshaven. Op doelsaldo is men nu nog "veilig.  Komende speelronde is Rood-Wit uit St. Willebrord te gast in Midden-Delfland. Die club staat maar 4 punten boven de mannen van Ronald Hes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten