vrijdag 26 oktober 2018

Voorbeschouwing wedstrijden 27-28 oktober 2018


VOORBESCHOUWING 
1 De Treffers - Excelsior M. De komende tegenstander doet het een stuk beter dan vorig seizoen en staan nu 7e met 4 punten voorsprong op de tricolores .
Excelsior M. staat slechts 1 punt boven de gevarenzone.
Dankzij goals van Dean van Ooijen en Niels Redert werd er in mei 2018 met 2-1 gewonnen in Groesbeek





2 FC 's-Gravenzande - Zwaluwen De FC is bezig met een goede reeks en is daardoor volop in de race voor de eerste prijs van het seizoen. Na de wedstrijd tegen Zwaluwen, zal gekeken worden hoe Volendam het er tegen Swift vanaf heeft gebracht.
Op het Julianasportpark werd vorig jaar oktober met 6-1 gewonnen van de ploeg uit Vlaardingen.





3 RVVH - Westlandia De zaterdagtak gaat op bezoek bij de voormalig Nederlands kampioen bij de amateurs. De ploeg uit Ridderkerk heeft dit seizoen nog geen overwinning kunnen vieren.
De Naaldwijkers leden na een goede start 2 nederlagen op rij en hebben ook weer punten nodig.
4 Honselersdijk - De Meeuwen Na de zeperd bij Kloetinge komt nu de andere Zeeuwse ploeg uit 1B naar de Strijphorst.
De Meeuwen hebben slechte herinneringen aan het Westland. 3 weken geleden werd er op de Hoge Bomen met 9-0 verloren. Vervolgens speelden men wel 2x gelijk





5 SC Monster - Valken'68 Zou mooi zijn als SC Monster na de goede uitwedstrijd (3-0) winst de lijn door kan trekken op Polanen. De supporters snakken naar een thuisoverwinning
6 TAVV - HVC'10 HVC'10 moet na de winst op de koploper geen misstap maken bij de hekkensluiter. Na die wedstrijd zal blijken of de nieuwe nr. 1 UVS punten heeft verspeeld in de derby bij RCL 
7 DoCoS - VELO Deze 2 clubs kennen elkaar uit een grijs verleden in het zondagvoetbal. De club uit Leiden won in het begin van deze eeuw 2x van de Wateringers.
DoCoS is op eigen veld nog zonder puntverlies. VELO doet het prima als promovendus en is nog zonder nederlaag.





8 Maasdijk - MVV'27 Maasdijk likt de wonden na de 9-0 nederlaag bij KMD. Voor trainer Krayenbosch waren er de nodige excuses, maar het blijft een historisch dieptepunt voor de club
Beide teams staan nu in de staart van de 3e klasse, maar het verschil tussen nr. 13 MVV'27 en nr,. 4 Quick Steps is maar 3 punten.
9 Schipluiden - DUNO Schipluiden en DUNO  staan met 6 punten, 1 punt boven MVV'27 en gelijk met Maasdijk. Ook daar zijn vroeg in het seizoen successen gewenst
10 Verburch - HBSS Verburch kan als nr. 3 iets opgeluchter ademhalen, zeker als van de hekkensluiter HBSS gewonnen gaat worden.
11 Duindorp - KMD Los van de stand blijft een duel tussen KMD en Duindorp  een speciale wedstrijd. De scheidsrechter van dienst zal zich daar zeker op voorbereiden. De 9-0 tegen Maasdijk zal de Wateringers zeker een boost geven.
12 VDL - Quick Steps Na 3 nederlagen was er voor VDL zaterdag eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Ook Kees Ketting zal blij zijn dat er vrijspraak was in zijn tuchtzaak. Blijft wel raar dat je al die tijd niet in actie mocht komen voor de Maassluise club.
Op zaterdag hebben beide teams geen historie. In het zondagvoetbal moeten we terug naar seizoen 2002-2003. Toen won VDL met 4-3.
13 Naaldwijk - Lyra De echte Westlandse derby wordt dit weekend gespeeld op de Hoge Bomen. Lyra zal zich willen revancheren voor de blamage tegen Wateringseveld/K.
Ondanks dat Naaldwijk al 4 wedstrijden ongeslagen is, werden slechts 6 punten vergaard
De laatste 4 onderlinge duels in Naaldwijk eindigde gelijk.





14 RAS - Quintus Het duel tussen de nummer 8 en 10 van deze 4e klasse kent geen historie. Quintus staat na 5 wedstrijden al 8 punten achter de koploper.
15 Loosduinen - MSV'71 Loosduinen ging als koploper met 1-0 ten onder bij PGS/Vogel. Daardoor voert GDA nu de ranglijst aan.
Tegen de 3e club uit Maassluis zal men net als in seizoen 2014-2015 de punten op Sportpark Madestein willen houden.
MSV'71 gaan voor de winst. zodat men Loosduinen kan passeren op de ranglijst.





16 O.S.S.'20 - Westlandia Het zal een lastige wedstrijd gaan worden in Brabant.
OSS'20 won de afgelopen 2 wedstrijden van de topclubs in de 3e divisie en behaalden uit de laatste 5 wedstrijden 13 punten.
Westlandia is samen met Quick en HBS belandt in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig





17 VELO - Spartaan'20 VELO is nog steeds puntloos. Spartaan'20 heeft 4 punten meer, maar in de laatste 4 duels behaalden de Rotterdammers slechts 1 punt.
In Wateringen werd Spartaan'20 in de laatste 3 onderlinge duels verslagen.
18 Groeneweg - Den Hoorn Groeneweg staat met slechts 1 punt op de 13e plaats in 1B. Dat punt werd vorige week behaald tegen DOSKO. Den Hoorn staat er met 8 punten een stuk beter voor.
De achterstand op koploper DHC zal in de 1e periode echter niet meer ingelopen gaan worden.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten