vrijdag 10 juni 2016

FC Twente komend seizoen uit naar het Philips- of Jan Louwers Stadion in Eindhoven????


FC Twente is door de rechtbank in het ongelijk gesteld. Dat betekent dat de KNVB de club mag terugzetten naar de 1e divisie.
Komende maandag komt de bond zelf nog met een uitspraak over het beroep tegen het besluit van de licentiecommissie.
De club heeft nog wel andere juridische mogelijkheden om haar gelijk te halen, maar de verwachting is dat De Graafschap vanaf komende maandag terugkeert in de eredivisie. FC Twente zal in het programma van de Jupiler League worden ingedeeld.
De club stelde eerder dat degradatie een faillissement tot gevolg zou hebben... tijd zal leren of dat de keiharde waarheid wordt of dat het een praatje voor de bühne was om indruk te maken op de rechtbank???




Geplaatst op donderdag 10 juni
Het wordt vandaag een spannende dag voor de Tukkers, maar ook voor de KNVB, De Graafschap en alle andere volgers van het betaalde voetbal.
Om 14:00 komt er een uitspraak in kort geding over het intrekken van de licentie van eredivisieploeg FC Twente en het verstrekken van een nieuwe licentie voor de 1e divisie voor de club uit Enschede.
De club is van mening dat men gewoon moet kunnen starten op het hoogste niveau. Als ze daarin door de rechter gesteund worden, dan is de kans aanwezig dat de bond een gerechtelijke procedure zal starten. Ook het gedegradeerde De Graafschap dreigt al met juridische stappen. Als het gesjoemel van FC Twente voor de rechtbank wel aanleiding is om de maatregelen van de bond goed te keuren, dan gaat de club het mogelijk hoger opzoeken. Een dreigend faillissement hangt dan in de lucht.
Het is voor alle partijen nog onduidelijk welke richting het vonnis op zal gaan. Vaststaat dat het morgen spannend wordt en dat diverse advocaten vast wel een goed belegde boterham zien in vervolgstappen...
De bond is wel van plan om volgende week het competitieschema voor de ere- en eerste divisie bekend te maken...
Wordt in de loop van vrijdagmiddag vervolg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten