donderdag 3 maart 2016

De wedstrijden van de Amstelcup

VVSB heeft de huid duur verkocht. FC Utrecht liep zich stuk op de verdediging van de club uit Noordwijkerhout. Met name de keeper stond zijn mannetje. Helaas ging het na de 70e minuut 2x mis voor de mannen van trainer Wilfred van Leeuwen. Uiteindelijk werd het nog 3-0

1/2 finale  beker 2-3 maart 2016
  1. FC Utrecht - VVSB 3-0
  2. Feyenoord - AZ 3-1
Vanavond start de 1/2 finale van de beker met de wedstrijd van FC Utrecht tegen topklasser VVSB. De amateurs uit Noordwijkerhout, met  oud-Westlandia-trainer Wilfred van Leeuwen aan het roer, zal proberen als eerste amateurteam ooit de finale in de Kuip te bereiken. Maandagavond werd er zelfs voor het eerst in het 85-jarig bestaan van de club een echte persconferentie georganiseerd. Van Leeuwen gaf daar o.a. aan dat zijn team de wedstrijd tegen de profs niet beschouwd als een schoolreisje. Men zal de huid zo duur als mogelijk verkopen en de kans op succes is volgens hem meer dan 1%....
1/4 finale  beker 2-4 februari 2016
  1. AZ- HHC Hardenberg 1-0
  2. FC Den Bosch - VVSB 2-3
  3. PSV - FC Utrecht
  4. Roda JC -Feyenoord 0-1 na verlenging
Woensdagavond kwam VVSB in actie bij FC Den Bosch. De club uit Noordwijkerhout (getraind door Wilfred van Leeuwen ;ex-trainer hoofdklasser Westlandia) stond bij rust met 2-0 achter. Vanaf de 82e minuut gaven de bezoekers gas en wonnen nog met 3-2.
Na IJsselmeervogels is het de 2e amateurclub in de 1/2 finale van de Amstelcup !!!!

1/8 finale  beker 15-17 december 2015
    1. HHC Hardenberg - NEC 2-0
    2. Excelsior'31 - FC Den Bosch 1-3
    3. Roda JC - Heerenveen 3-1
    4. Achilles'29 - FC Utrecht 0-5
    5. Kozakken Boys - AZ 1-3 (Doelman KB kreeg in de 39e min. rood bij de eerste van 2 pingels voor AZ. De club uit Alkmaar scoorde laatste 10 min. 2x)

16. Telstar - AZ 0-1
      27/10 Trainer Wilfred van Leeuwen lootte met VVSB een thuisduel tegen Emmen. De oud-trainer van Westlandia had in de media laten weten dat hij zeker kansen zag tegen de BVO. Hij kwam niet bedrogen uit en behaalde de 1/8 finale.
      Rangelo Janga had op papier een makkie. Capelle won echter in Dordt.
      FC Den Bosch behaalde met Dalian Maatsen in Almere de volgende ronde van de beker.
      Excelsior won wel maar dat was de club uit 1931 en niet die uit Rotterdam
      28/10 Vilhena bikkelde tegen Feyenoord met het mes tussen de tanden. Met zijn ploeggenoten vocht hij een felle strijd tegen Ajax. Het was succesvol want in blessuretijd schoot Veltman in eigen doel en ontplofte de Kuip.
      29/10 Sparta had het zwaar bij NEC. Bij de Rotterdammers stond Kortsmit gewoon onder de lat. Johan Voskamp speelde de laatste 20 minuten, maar toen stond Sparta al met 3-0 achter.
      ----------------------
      Uit deze regio zijn er geen amateurteams meer actief in de landelijke beker. Wel gaan onze "profs" voor de kortste route naar Europees voetbal.
      • Sparta won dinsdag met veel moeite van de amateurs van OJC in Rosmalen.
      • ADO Den Haag sneuvelde ondanks een late 3-3 (120e minuut) na strafschoppen bij Genemuiden.
      • Excelsior R. heeft de mooie derby bij Barendrecht.
      • Raily Ignancio scoorde in de verlenging nog wel de 3-3, maar VVSB, getraind door Wilfred van Leeuwen, gaat door na strafschoppen. De 6e pingel werd door Rijnsburgse Boys gemist.
      Uitgeschakelde clubs uit het betaalde voetbal
      • 1e dividieclubs: Eindhoven, RKC, VVV, FC Oss, NAC, Volendam en MVV
      • eredivisieclubs: PEC Zwolle, Vitesse, FC Twente, SC Cambuur en ADO Den Haag

22 september 2015
      Capelle - MVV 1-1 De thuisclub nam de strafschoppen beter
      AFC - FC Emmen 2-3
      OJC Rosmalen - Sparta R. 3-4  na verlenging. (OJC speelde op het laatst met 9 man)
      Scheveningen - Telstar 0-0  Telstar wint na pingels
      NAC Breda - SC Heerenveen 0-1
      Lienden FC -Volendam 1-0
      DOVO - Willem II 0-3
      Kozakken Boys - Staphorst 4-2
      Lisse - HHC Hardenberg 0-4
      SC Feyenoord - FC Dordrecht 0-2 (Janga 1x)
      ONS Sneek - FC Utrecht 0-2
      Spakenburg- Ter Leede 3-0
      Noordwijk -NEC 0-3
      EVV - Almere City FC 0-3
      Genemuiden - ADO Den Haag. 3-3 Strafschoppen werden door Genemuiden beter genomen
      Zwinkels stond onder de lat bij ADO. Hij stopte 1 pingel, maar dat was onvoldoende
      De amateurs speelden laatste 20 minuten met 10 man. Gelijkmaker ADO viel pas in de 120e minuut!
      ACV - Excelsior '31 1-2
      PSV - SC Cambuur 3-2