zondag 3 januari 2016

Spelers Sparta R. betalen prijs van succes


Sparta heeft dit seizoen een flinke selectie. Dat heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. Zo vallen spelers sneller buiten de boot. Enkele dagen geleden werd bekend dat een zestal spelers mag uitkijken naar een andere club.

Pieter Langedijk, Johan Voskamp,  Huseyin Dogan, Kees van Buuren, Yesin Ben Mohamadi  en Giovanni Hiwat, mogen vertrekken als een club zich aandient. Het is de prijs die zij betalen voor het succes dat Sparta dit seizoen heeft.



De selectie is dermate sterk en presteert zo goed dat de club het zich kan veroorloven afscheid te nemen van spelers die als talentrijk te boek staan. Neem bijvoorbeeld Pieter Langedijk en Yesin Ben Mohamadi, spelers uit de eigen jeugd die dit seizoen een prima indruk maakten in de speeltijd die zij kregen, maar door de hevige concurrentie niet bij de eerste 18 zitten. Enerzijds is dat sneu, omdat het moeilijk is om dergelijke talenten te moeten laten gaan, anderzijds is het wel een bewijs dat Sparta op de goede weg is.
Andere (jeugd)spelers ontwikkelen zich namelijk dermate stormachtig dat Pastoor niet om hen heen kan; aangetrokken spelers blijken nu eens voor een groot deel geen miskoop te zijn, maar waardevolle krachten die onze club naar een hoger plan brengen.
Sparta is daardoor gedwongen om door te selecteren, alleen voor de beste spelers is plaats. En dat is de laatste jaren wel eens anders geweest....
Bron fansite Sparta ITWM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten