zondag 10 januari 2016

KNVB Nieuws over de Westlandse Oranje dames....


Oranje (Mandy v.d. Berg)
Het Nederlands vrouwenelftal speelt in januari twee oefenwedstrijden tegen Denemarken. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan reist 18 januari af naar de Turkse plaats Belek voor een tiendaags trainingskamp. Daar staan op vrijdag 22 januari en maandag 25 januari de duels met de Deense voetbalvrouwen gepland. De kick-off van de eerste wedstrijd is om 14.30 uur plaatselijke tijd (13.30 uur in Nederland), terwijl maandag om 10.00 uur (09.00 uur Nederlandse tijd) wordt afgetrapt.
De laatste ontmoeting tussen beide teams was op 5 april 2013. Nederland won de uitwedstrijd met 0-1. In totaal speelden Oranje en Denemarken achttienmaal tegen elkaar. Drie duels werden door de OranjeLeeuwinnen gewonnen, vijfmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en Denemarken won tien keer.
De duels met Denemarken zijn onderdeel van de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi dat komend voorjaar in Den Haag en Rotterdam plaatsvindt. Van 2 tot en met 9 maart strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zweden en Zwitserland voor het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Oranje onder 19 (Nadine Noordam)

KNVB-coach Jessica Torny heeft een voorlopige selectie van 27 speelsters samengesteld voor het Nederlands elftal onder 19 jaar. Het team belegt van 18 tot en met 22 januari een trainingskamp in Portugal en speelt daar oefeninterlands tegen het gastland en Zwitserland. Torny maakt maandag 11 januari de definitieve 23-koppige selectie bekend voor de stage aan de Algarve.
Vrouwen onder 19 treft Portugal op 20 januari. Twee dagen later staat het treffen met Zwitserland op het programma. Beide duels worden gespeeld op het Complexo Desportivo in Vila Real de Santo António.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten