zondag 31 januari 2016

FC Oudewater contracteert hoofdtrainer Harry Akkermans


Van de site van de fusieclub

“Ambitie om te promoveren”
Per 1 juli fuseren de Oudewaterse voetbalverenigingen vv Unio en OVS tot FC Oudewater. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin de nieuwe club zal uitkomen de zaterdag-4e klasse, heeft de club in oprichting Harry Akkermans gecontracteerd als hoofdtrainer.


Akkermans is nu nog actief bij vv Prinsenland en was daarvoor trainer van clubs als VVOR, SC Feyenoord en vv Zwaluwen. Bestuurslid voetbalzaken van FC Oudewater, Chris Jansen: “Met de komst van Harry Akkermans maken we gelijk ook duidelijk wat onze sportieve ambitie is: promoveren.”
Diverse kandidaten
De sollicitatieprocedure werd eind november opgestart. In januari is – met een afvaardiging van de spelersgroep – een laatste gesprek geweest met verschillende kandidaten. Chris Jansen: “Harry Akkermans is onze keuze geworden. Zijn soortgelijke ervaringen bij SC Feyenoord (Akkermans promoveerde twee keer achter elkaar met de van de zondag naar de zaterdag overgestapte hoofdklasser), zijn visie op het nieuwe seizoen en zijn ‘match’ met ons technisch beleidsplan gaven de doorslag.”
Eerste reactie
Akkermans traint nu zaterdag-1e klasser vv Prinsenland en gaat bij FC Oudewater terug naar de 4e klasse: “Ik zie dat absoluut niet als een stap terug, ik herken in de ambitie van de club juist een hele interessante mogelijkheid. Het smeden van een nieuw team uit twee verenigingen, het inpassen van talentvolle jeugd en het opstarten van dit nieuwe traject spreken me erg aan.”

Harry Akkermans heeft  voor één van zijn trainersdiplomas stage gelopen bij de zondagtak van Westlandia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten