maandag 4 januari 2016

Darren Maatsen op proef in Deventer


Van de site van de Go Ahead Eagles
Go-Ahead neemt buitenspeler Darren Maatsen (24) als proefspeler mee naar Rheden. Daar verblijft de Deventer ploeg van 5 tot en met 9 januari voor een trainingskamp.
Maatsen is transfervrij na zijn vertrek bij het Cypriotische Agia Napa, eerder deze winter. De aanvaller speelde hiervoor voor Excelsior, Ross County (Schotland) en FC Den Bosch.
De oud-speler van Excelsior M. gaat dus in korte tijd voor zoveelste keer proberen te slagen bij een club. Half augustus 2015 vertrok Maatsen bij Excelsior M. Hij was toen al in een oefenwedstrijd tegen Al-Shabab in actie gekomen voor de tricolores  Op deze site stond toen de overgang naar de topklasser IJsselmeervogels te lezen. Hij blijkt vervolgens eind augustus overgestapt te zijn naar de club uit Cyprus. Het wordt nu afwachten of de KNVB de speler toestemming geeft om in Deventer aan de slag te gaan (red.)


Van de site van Rijnmondnieuws (27-8-2015)
Darren Maatsen keert terug in het profvoetbal. 
De oud-speler van Excelsior gaat spelen bij Agia Napa FC, een team op het hoogste niveau in Cyprus.
De Vlaardinger maakte naam voor zichzelf door in zijn eerste seizoen bij Excelsior met twee doelpunten bij FC Twente een hoofdrol te spelen. Na veel speeltijd in het volgende seizoen in de eerste divisie ging hij naar Schotland, om bij Ross County te spelen.
Vorig seizoen speelde hij nog bij FC Den Bosch, maar dat bood hem geen nieuw contract aan. Een paar weken geleden werd bekend dat hij bij de amateurs van IJsselmeervogels ging spelen, maar dat is nu dus van de baan.


Van de site van IJsselmeervogels (18-8-2015)

IJsselmeervogels heeft een akkoord bereikt met de 24 jarige Darren Maatsen. De aanvaller komt over van FC Den Bosch waar hij het afgelopen halfjaar speelde. De overgang is nog wel afhankelijk van dispensatie door de KNVB, maar mocht dat doorgang vinden dan tekent hij een contract voor één seizoen.
De in Vlaardingen geboren Maatsen begon zijn carrière in de jeugd van SV CWO. Al in de jeugdopleiding viel hij op en verdiende een overstap naar FC Dordrecht. Zijn jeugdopleiding eindigde hij bij de veelgeprezen jeugdopleiding van Excelsior Maassluis. Bij de ploeg uit Maassluis debuteerde hij in 2009/2010 en na nog een tweede seizoen maakte hij de overstap naar profclub Excelsior Rotterdam. De vleugelaanvaller debuteerde onder trainer John Lammers tegen Feyenoord en werd daarna een vaste waarde bij de Kralingers.
Na twee seizoenen en 52 competitieduels bij Excelsior maakte Maatsen in de zomer van 2013 de overstap naar het Schotse Ross Country. Hoewel Maatsen in de openingswedstrijd tegen Celtic direct fraai scoorde, werd de aanvaller nooit een vaste waarde bij 'The Staggies'. In anderhalf seizoen kwam Maatsen tot 18 competitieduels en maakte zodoende in februari de overstap naar FC Den Bosch, om op amateurbasis te investeren in zijn carrière. Deze zomer was Maatsen transfervrij en trainde al mee bij Excelsior Maassluis, om onder de leiding van trainer Jeroen Rijsdijk, de conditie op peil te houden. Vanaf maandagavond zal Maatsen de training starten bij de equipe van Frans Adelaar.

De overgang naar IJsselmeervogels is dus nog afhankelijk van de dispensatie van de KNVB. Omdat Maatsen na de deadline voor amateurclubs (15 juli) overgeschreven zou moeten worden, dient hiervoor een verzoek te worden ingediend bij de Voetbalbond. Dit verzoek loopt op dit moment. Als de uitkomst positief is zal Maatsen per 1 september 2015 speelgerechtigd zijn.
Bestuurslid Technische Zaken Marcel de Graaf over de komst van Maatsen: "Darren is een typische vleugelspeler met veel snelheid. Daarmee voegen we extra kwaliteit toe aan de selectie en zijn er aanvallend meer mogelijkheden. De selectie is daarmee dan ook compleet. En Darren hoopt via IJsselmeervogels een succesvol vervolg te geven aan zijn voetbalcarrière. We wensen hem daarbij veel succes!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten