maandag 21 december 2015

Daar gaat weer een trainer.......


Net als José Mourinho bij Chelsea moet ook Sascha Tuyt per direct vertrekken bij DWO. De club uit Zoetermeer is van mening dat de chemie tussen de zaterdagselectie en de trainer ontbreekt. Halverwege november was al bekend dat Tuyt bezig was aan zijn 2e en laatste seizoen op het Westerpark.
Vorig seizoen degradeerde hij uit de 2e klasse. Met het invallen van de winterstop staat DWO op de 7e plaats in 3A met 13 gespeeld en 17 punten. (bron AD 21/12)




01-12-2015: Trainer Maarten Stekelenburg  is dinsdag door Almere City FC ontslagen. De Amsterdammer kon vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten in de 1e divisie. De RvC van de club ziet daarnaast te weinig progressie in het spel van Almere C. FC.
Stekelenburg was nog geen  een half jaar werkzaam in Almere.

13-11-2015 Fred v.d. Luitgaarden en KSD-Marine (uitkomend in de 4e klasse van VELO en Loosduinen) lieten eind september al weten dat ze aan het einde van het seizoen uit elkaar zouden gaan. Hij zou dan 4 seizoen werkzaam zijn bij de club. Nog geen 6 weken later ontbreekt de chemie met de spelers en de trainer heeft besloten per direct te stoppen.
Hij is overigens niet de enige trainer die zonder club is komen te staan. Alain Hijman vertrok met een soortgelijk geval deze week bij 1e klasser Montfoort.
Cambuur heeft per direct afscheid genomen van Sandor v.d. Heijde. De assistent-trainer leek te veel op zijn hoofdtrainer Henk de Jong en het bestuur wilde een frisse blik bij de groep. Arne Slot schuift door naar de selectie en ook Sipke Hulshoff wordt assistent bij het 1e elftal.

Het bestuur van IJsselmeervogels en Frans Adelaar zijn op dinsdagavond 10 november in een gesprek tot de conclusie gekomen om met onmiddellijke ingang de samenwerking te beëindigen. Beide partijen zien geen mogelijkheid om de negatieve spiraal te doorbreken waarin de vereniging terecht is gekomen na de wedstrijd tegen SteDoCo en zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide beter is als de wegen zich scheiden.

De komende tijd zal de positie van hoofdtrainer worden waargenomen door Ruud van de Geest, totdat een nieuwe trainer is aangesteld
Marinus Dijkhuizen wordt op 26 oktober aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van NAC. In Breda is hij de opvolger van Robert Maaskant




Feyenoord geeft op zondag 18 oktober in Heerenveen voetballes. Na een 5-2 nederlaag in eigen huis staat de Friese trots op de 15e plaats in de eredivisie. Voor trainer Dwight Lodeweges reden genoeg om op dinsdag 20 oktober de deur van het Abe Lenstra stadion achter zich dicht te trekken




In Breda bestaat de verwachting dat Rob Maaskant  niet de trainer is die NAC  dit seizoen terug gaat brengen naar de eredivisie. Op 6 oktober wordt daarom in Breda afscheid genomen van de trainer.

Dick Advocaat is zondag 4 oktober opgestapt als trainer bij Sunderland. Volgens Skysports zou hij afscheid genomen hebben van zijn selectie en vertrokken naar Nederland
Advocaat kwam begin dit jaar naar Sunderland en wist de club te behouden van de premier League. Na lang aandringen van het bestuur tekende hij voor nog een seizoen. De club staat nu weer onderin de hoogste Engelse divisie en de "kleine generaal" heeft daaruit zijn conclusies getrokken.

Na de 4-0 nederlaag vrijdag bij FC Oss werden de supporters van Fortuna S. onrustig. Die onvrede en de resultaten (9 gespeeld en 7 punten) waren voor het bestuur op zondag 4 oktober aanleiding om Peter van Vossen uit zijn functie te zetten.


Voetbalclub Leonidas en trainer Koos Waslander  hebben op 3 oktober een streep onder de samenwerking gezet. De taken van Waslander worden voorlopig waargenomen door Dick Beek en Fred Mühlenbruch. Dit meldt RTV Rijnmond op haar website.
De teleurstellende resultaten van afgelopen weken staan aan de basis van de breuk. De zondagsploeg, die uitkomt in de hoofdklasse, staat op dit moment met nul punten op de laatste plaats in de competitie. Vorig seizoen degradeerde Leonidas onder Waslander al uit de topklasse.

Op 28 september 2015 was het einde oefening voor Marinus Dijkhuizen bij Brentford. Volgens Dijkhuizen was er o.a. een verschil van inzicht over de inzet van specialisten tijdens wedstrijddagen. De Westlander was van mening dat het met zijn technische staf en wedstrijdselectie al druk genoeg was in de kleedkamer.
Ondanks de matige resultaten waren het mooie en leerzame weken.

HOEK - Hoofdklasser Hoek heeft trainer Ruud Pennings op maandag 28 september ontslagen. Aanleiding zijn de slechte resultaten van de Zeeuws-Vlaamse club in het begin van het seizoen. Ook assistent-trainer Ludo de Jonghe moet vertrekken. Niet tot scoren
Het naar de hoofdklasse gedegradeerde Hoek kent een dramatische seizoensstart. Het veroverde in de eerste vier wedstrijden slechts één punt en kwam nog niet tot scoren. De club begon het seizoen met promotie naar de Topklasse als doelstelling.

Robbert de Ruiter wordt op 26 september voorgesteld als de nieuwe trainer van FC Lisse.  Hij is bij de topklasser de opvolger van Arjan v.d. Laan

De KNVB heeft op 24 september  Arjan van der Laan aangesteld als nieuwe bondscoach van Oranje-dames. De voormalig middenvelder volgt Roger Reijners op. Van der Laan, die overkomt van topklasser FC Lisse, gaat per 1 oktober aan de slag en moet Oranje naar succes leiden op het EK van 2017 in eigen land.

Op 30 augustus ziet het bestuur van FC Twente geen heil meer in een verdere samenwerking met coach Alfred Schreuder .  De harde kern van de club uit Enschede was eind vorig seizoen al klaar met de trainer. Assistent René Hake,mag het tijdelijk gaan proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten