woensdag 20 mei 2015

Sterk bezette jeugdtoernooien voor selectieteams op Westlandia


Persbericht van de club: 

Enkele seizoenen geleden sprak het bestuur van Westlandia de wens uit graag een oude traditie in ere te willen herstellen. Selectietoernooien voor alle jeugdselectieteams op haar Naaldwijkse velden. De organisatie, de Sponsorcommissie van Westlandia en enkele sponsoren waaronder Rijnpoort Makelaars, Muller / Dame Assurantiën, Bakkerij Paul Schalke en Ton Ballering hebben deze wens opnieuw weten in te vullen.
Er komt op 25 mei (tweede pinksterdag) en op 6 juni een vervolg na een aantal succesvolle toernooien in 2014. In de meivakantie van 2015 hebben de E1 en F1 teams hun toernooien al gehad op 5 mei en ook de 1e jaars E en 1e jaars F selectieteams zijn op 7 mei aan hun trekken gekomen. De club is ervan overtuigd, dat het niveau van alle toernooien dit jaar hoger is dan het vorige seizoen.



Speelstijl
Uitsluitend teams van verenigingen met een gerenommeerde jeugdopleiding komen elkaar tegen op sportpark ‘De Hoge Bomen’. Spelers kunnen getest worden en wennen aan een nieuwe speelstijl. Tevens krijgen alle trainers de gelegenheid de kwaliteiten te zien van hun nieuwe talenten. Vanuit de lijst van de honderd beste jeugdopleidingen van amateurverenigingen in 2014 zijn meerdere teams aanwezig.

Graadmeter
De nummer één van de lijst, het Amsterdamse AFC, komt met het A1-team en de nummer drie, Alphense Boys, is present met haar B1-, C1- en D1-team. Nummer vier, Zeeburgia heeft zich aangemeld met haar A1-, B1-, C1- en D1-team. DWS, op een gedeelde achtste plaats op de lijst, komt met haar nieuwe B1-team. Het zijn maar enkele voorbeelden, maar tevens ook een mooie graadmeter voor het niveau van deze toernooien.
Maandag 25 mei wacht het ‘Muller/Dame Assurantiën C- en D- toernooi’, met een sterk deelnemersveld waarbij de D-pupillen spelen in twee poules van vier teams en de C-junioren in twee poules van zes. Deelnemende clubs zijn o.a. Zeeburgia, AFC’34, DHC, Alphense Boys en UVS.

Op zaterdag 6 juni sluit Westlandia het toernooiseizoen af met het ‘Rijnpoort Makelaars A- en B- toernooi’. Ook hier een zeer sterk deelnemersveld, waarbij de A-junioren spelen in twee poules van vier teams en de B- junioren in twee poules van zes. Deelnemende clubs zijn hier o.a. Zeeburgia, Hollandia, VELO, DHC, Alphense Boys en AFC Amsterdam.

Beide toernooien vangen aan om 10.00 uur en rond 16.00 uur is de prijsuitreiking gepland.
Voordat het zover is spelen a.s. zaterdag zowel Westlandia A1 als Westlandia B1 nog wedstrijden in de nacompetitie om zich te plaatsen voor een plekje in de 2e divisie in het seizoen 2015/2016. De eerste wedstrijden in de nacompetitie werden door Westlandia B1 beide gewonnen van GVAV Rapiditas thuis met 4-1 en uit met 3-1. Westlandia A1 wist de thuiswedstrijd tegen VV Dongen met 6-1 te winnen en de uitwedstrijd met een 5-3 overwinning af te sluiten

Zaterdag 23 mei om 12.30 uur speelt de B1 tegen RKVV DEM B1 en om 14.30 uur de A1 tegen Excelsior Maassluis A1. Een week later op zaterdag 30 mei volgen de returns en mocht Westlandia A1 en B1 deze wedstrijden positief af weten te sluiten ontbreken beide teams op het eigen sterk bezette Rijnpoort Makelaar A- en B- toernooi dat op 6 juni gepland staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten