donderdag 2 oktober 2014

2 oktober 2014 KNVB spreekt "recht" in de zaak KMD - Duindorp


Van de site van KMD
Nieuws over incident rondom KMD 1 - Duindorp 1
ingevoerd op 1-10-2014


Zoals beloofd houden we onze leden op de hoogte van de ontwikkelingen n.a.v. het incident rondom KMD 1 - Duindorp 1.

De afgelopen weken hebben gesprekken met de KNVB plaatsgevonden, zowel met de tuchtcommissie, als met mensen die ons hebben geadviseerd hoe met deze vervelende situatie om te gaan.

1 oktober 2014 is door de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak gedaan. KMD is hierbij voor 100% vrijgesproken. Duindorp heeft naast een individuele schorsing, 3 punten in mindering en een geldboete, ook een voorwaardelijke straf gekregen van 1 jaar uit de competitie gehaald worden. Fijn dat de KNVB onderkent dat KMD niets te verwijten viel.

Toch heeft het geheel veel losgemaakt binnen de vereniging. En iedereen verwerkt dat anders. Wij kunnen ons voorstellen dat er leden zijn die hier professionele hulp bij willen gebruiken. Geef dit dat aan bij één van de bestuursleden. Zij zullen je in contact brengen met mensen bij de KNVB die hier veel ervaring mee hebben.

Als bestuur hebben we ons de afgelopen weken intensief laten voorlichten over hoe dit soort zaken te voorkomen en hoe er in voorkomende gevallen op te anticiperen. Het gaat dan bijvoorbeeld over een draaiboek, glas buiten de kantine, toegang tot het veld vanuit de kleedkamers en dergelijke. We zullen dit de komende weken verder uitwerken en komen er zo spoedig mogelijk bij jullie op terug.

Het is een zwarte bladzijde in onze 75-jarige geschiedenis, maar we willen nu graag weer naar de volgende bladzijde. Met 4 gespeeld 12 punten, zonder enige gele of rode kaart, is ons eerste team het seizoen heel goed gestart. Op naar de eerste periodetitel en daarna misschien wel.........

Het bestuur

In het AD van vandaag staat te lezen dat afgelopen zaterdag, tijdens een duel van KMD 2 en FC 's-Gravenzande 6, de gemoederen ook aardig verhit raakten. De wedstrijd in de res. 2e klasse is vervolgens wel gewoon uitgespeeld. In overleg met de beide teams en de clubscheidsrechter is e.e.a.echter niet op het wedstrijdformulier vermeld.
Daar dergelijke zaken niet meer onder de pet blijven en om problemen met de bond te voorkomen, heeft FC 's-Gravenzande besloten het incident alsnog te melden bij de bond. Hierover is wel vooraf contact geweest met de club uit Wateringen.
KMD heeft dinsdagavond zelf ook maatregelen genomen. De samenwerking met de trainer van het 2e team is per direct opgezegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten