vrijdag 12 september 2014

Persbericht KNVB Zwaluwen actie


De aftrap van de Zwaluwen Jeugd Actie bij UVS in Leiden

Op 6 september 2014 hebben de meer dan 300.000 jongens en meisjes van de KNVB gevoetbald onder het motto: “In actie voor kinderen met een spierziekte”
In het district van de KNVB West II namen aan deze actie 6254 teams deel.

De Zwaluwen Jeugd Actie is niet alleen al een halve eeuw de kick-off van de KNVB bekercompetitie voor de jeugd, maar ook de grootste goede doelen sportactie van Nederland. Al meer dan 10 miljoen kinderen hebben voor de Zwaluwen Jeugd Actie gevoetbald. Van het ingezamelde geld gaat de helft naar Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen. De andere helft gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs subsidie aanvragen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking.



De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een recordbedrag van 410.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Bij Sportclub Everstein in Everdingen nam Prinses Beatrix, beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds, op feestelijke wijze de cheque in ontvangst. Het grootste deel van het ingezamelde geld is dit jaar bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een fatale spierziekte die vooral bij jongens voorkomt.

De officiƫle aftrap voor het KNVB district West II werd gehouden bij de vereniging UVS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten