zondag 18 mei 2014

zondag 18 mei 2014

Westlands nieuws


Het worden spannende uurtjes voor de Westlanders bij Sparta. Winst of een gelijkspel hoger dan 2-2 betekent promotie naar de eredivisie. De kans is groot Lierenaar Johan Voskamp bij de selectie zit en mogelijk in de basis zal starten. Ook Hoekenees Roy Kortsmit is in beeld voor speelminuten. Eerste keeper Khalid Sinouh kan waarschijnlijk in Dordrecht niet spelen. Afgelopen donderdagavond werd hij aan het einde van de wedstrijd vervangen door reserve-doelman Ricardo Kieboom. Trainer Kruijs moet zijn beslissing nog bekend maken.

Voor Marinus Dijkhuizen kan het seizoen bij Excelsior R. eigenlijk niet meer stuk. Hij reist met een 2-0 voorsprong af naar Waalwijk en de kans is groot dat hij met zijn selectie (incl. regiospelers Jeff Stans en Rangelo Janga) promoveert naar de eredivisie.
Het kan raar lopen in het trainersvak. Zijn voorganger Jon Dahl Tomasson werd na een half jaar bij de club al weggehaald door Roda JC. Met die club degradeerde hij op de laatste speeldag naar de 1e divisie.
De Rotterdammers haalde de lange Westlander als opvolger weg bij FC De Meern. Sindsdien gaat het crescendo bij de Excelsior. De club eindige keurig om een 3e plaats en schakelde Den Bosch al uit in de nacompetitie.

Van de site van de KNVB:
Het traject Sportief Coachen bij FC 's-Gravenzande is afgesloten met een laatste kaderavond. Diverse thema's, zoals omgaan met ouders, het belang van afspraken maken en positief coachen, zijn met de groep leiders, coaches en trainers behandeld.
Bij FC 's-Gravenzande wordt al geruime tijd aandacht geschonken aan het ontwikkelen van kaderleden. Het traject Sportief Coachen gaf juist dat extra stapje!
Door op een energieke manier met elkaar bewust te worden van het eigen gedrag en de persoonlijke ontwikkeling van de voetballers centraal te zetten, kan men met de verkregen handvatten en inzichten nog sterker in de praktijk bezig zijn.
Het traject Sportief Coachen draagt bij aan het creëren van een veilig sportklimaat.
Indien men ook geïnteresseerd is in een traject sportief coachen bij de vereniging, kan contact opgenomen worden door een mail te sturen naar west2-oc@knvb.nl of te bellen naar 010-2862139.

De wedstrijden


thuis uit uitslag doelpuntenmakers
De Zouaven Westlandia 1 1-3 goals: Marcel de Bruijn, Marko v.d. Knaap en  Anwar Beeldstroo
met EDO wordt 1/2 competitie gespeeld. Winnaar gaat naar volgende ronde voor plaats in de topklasse
RVC'33 Den Hoorn 3-1Darby Macaraeg (P/D 2/3e klasse)




Den Hoorn 2 ESTO 2 2-0res. 1/2e klasse
GLZ Delfshaven 2 Den Hoorn 3 2-5res. 2/3e klasse




OJC Rosmalen 2 UDI'19 2 4-01/2 competitie met Westlandia zo. 2. Winnaar gaat door naar volgende ronde van kampioenschap van Nederland




Overig nieuws


---

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten