zondag 11 mei 2014

Zondag 11 mei 2014

Westlands nieuws


Aad Andriessen wordt volgend seizoen verantwoordelijk voor de technische zaken van Zwaluwen Vl. De voormalige trainer van Lyra stapt over van de zaterdagtak van XerxesDZB

De technische commissie van KMD meldt dat Mitch Verbraken de overstapt maakt van Verburch naar KMD.  Verbraken (20) is afkomstig van het Poeldijkse Verburch en speelde als aanvaller op meerdere posities in het 1e elftal. Hij is begonnen met voetballen bij Quintus en heeft als 1e jaars B-junior de overstap gemaakt naar Velo. 

De wedstrijden


In de hoofdklasse zondag wordt hij in Den Haag extra spannend. Westlandia gaat op bezoek naar Quick. De Haantjes hadden vorig seizoen een uiterst lange nacompetitie nodig om zich te handhaven. Het nieuwe seizoen ging voortvarend van start, maar in het zicht van de haven werd de 1e periode verspeeld aan HFC.
Daarna ging het een stuk moeizamer voor het team van Frans Danen. Als zijn Quick zondag weet te winnen van de Naaldwijkers, heeft men nog een kleine kans op de vervangende periode. Daarvoor zullen de resultaten op de andere velden wel mee moeten zitten.
De directe concurrenten van Quick (25-36) zijn
  • De Dijk (25-39) dat Goes ontvangt. De Zeeuwen spelen nog voor lijfsbehoud (degradatie/of nacompetitie) en
  • De Zoauven (25-37). dat EDO ontvangt. De club uit Haarlem heeft nog een kans op de titel.

thuis uit
Doelpuntenmakers
Quick *P2* Westlandia 1-5 Marcel de Bruijn 4x en Anwar Beeldstro
CVV Zwervers VELO 2-1Joeri Verbeek
*P3* GDASchipluiden 1-2Thom van Mil en Sjoerd Boks
*D* Verburch SEP 5-2Jordy Zwinkels 2x, Nick van Zeijl, Joost Zwinkels  en Beau van Bergenhenegouwen
*P1* Den Hoorn NMO 0-3

HFC (PK-1) uit Haarlem is kampioen geworden van de hoofdklasse A. Dat betekent dat Westlandia  (PK-2) start met een uitwedstrijd bij De Zouaven. Die club pakte in de slotfase de winst tegen EDO (PK-3). 
In die klasse is Nieuwenhoorn op de slotdag gedegradeerd naar de 1e klasse .... Goes en RKAVV spelen p/D wedstrijden met de 1e klassers.

Magbreb'90 pakte  vanmiddag 1 punt en is kampioen in de 1e klasse van VELO. De Wateringers hadden naast kans op de titel ook nog een mogelijkheid op promotiewedstrijden via de 3e of vervangende periode. Door de nederlaag tegen van vanmiddag gript het team van Cees Tempelaar overal naast. 
Het is uitermate wrang dat UVS met de 3e periode aan de haal is gegaan. De club uit Leiden speelt volgend seizoen alleen standaard-voetbal op zaterdag. De zaterdagtak promoveerde gisteren naar de 3e klasse.

Overig nieuws


Excelsior R. is onder leiding van trainer Marinus Dijkhuizen aan iets moois bezig. Een plaats in de finale van de nacompetitie kan vandaag in eigen huis bereikt worden. De Rotterdammers verdedigen een 3-1 voorsprong tegen FC Den Bosch

Aan het einde van de reguliere competitie gaf niemand een stuiver voor de kansen van Sparta R. in de nacompetitie. Toen Eindhoven werd uitgeschakeld kwam er vertrouwen in de groep. De supporters staan ook weer massaal achter de ploeg. NEC werd afgelopen vrijdag met 1-0 verslagen. Zondag moet in Nijmegen de nul gehouden worden om de finale te behalen.

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten