vrijdag 9 mei 2014

Vrijdag 9 mei 2014

Westlands nieuws


Johan Voskamp stopt per direct als trainer van het FevoWest elftal, dat eerder onder de naam 'Westlands Elftal' door het leven ging. Als redenen hiervoor noemt de coach de gebrekkige communicatie tussen de technische commissie en het bestuur, de door de lidverenigingen aangedragen naamswijziging van Westlands Elftal in FevoWest-elftal en het gewijzigde selectiebeleid.
Voskamp, die vele jaren het Westlands Elftal coachte, is van mening dat het trekken aan een dood paard is. Het bestuur is al maanden vergeefs op zoek naar een tegenstander uit de eredivisie of Jupiler League voor het team. De gestopte trainer zag een topvereniging op amateurniveau als tegenstander niet zitten.
Het bestuur van FevoWest heeft aangegeven begrip te hebben voor het besluit van de oefenmeester en verklaart, dat de aangesloten verenigingen hem veel dank zijn verschuldigd voor zijn jarenlange werkzaamheden. (bron site FeVoWest)

Nilton Tavares Ramos (oud-speler van  Excelsior M. speelt komend seizoen bij Rijsoord. Enige weken geleden stapte hij op bij Sliedrecht, nadat zijn trainer John de Wolf daar aan de kant geschoven werd.

De puntenaftrek die Nieuwenhoorn kreeft in de wedstrijd tegen EDO is door de bond ongedaan gemaakt.  Dat bekent dat Nieuwenhoorn plots weer 1 punt voor  staat op Goes en RKAVV.  Eén van deze 3 clubs gaat nog rechtstreeks degraderen uit de hoofdklasse zondag.

Wedstrijden in 3e klasse C


Voor de Westlandse clubs zijn de wedstrijden in de laatste ronde van de competitie niet echt meer van belang, Toevalligerwijs spelen de 3 teams uit deze regio een uitwedstrijd in Rotterdam
  • Westlandia zal trachten minimaal gelijk te spelen. Dat zou betekenen dat de ploeg van Henk Boon  26 wedstrijden omgeslagen is gebleven. Daarnaast kan het elftal de hoofdprijs in het doelpuntenklassement van het AD winnen. Enige concurrent is nog Quintus. Boyd Rijnenberg en Joost van Schie van de Naaldwijkers strijden om de individuele prijs. Zij hebben nog concurrentie van Daniel van Holsteyn van Quintus, Tegenstander TransvaliaZW vecht voor lijfsbehoud,  De club moet punten pakken om niet rechtstreeks te degraderen.. 
  • Honselersdijk gaat in Rotterdam zelfvertrouwen tanken voor de nacompetitie. Fit blijven een geen kaarten pakken zal het devies van Piet Boon zijn. Volgende week zaterdag start Honselersdijk met de promotiewedstrijden thuis tegen de kampioen uit de 1e periode in 3D. Rhoon heeft die prijs gepakt, maar die club strijd bij Oude Maas, in een rechstreeks duel, om de titel. Als Rhoon wint, dan treft Honselersdijk de nr. 4 van de eindstand. Dat wordt of Rijnmond HS of Den Bommel
  • KMD heeft vorige week het seizoen naar de vaantjes geholpen. Door de onverwachtse nederlaag tegen TransvaliaZW kan men de vervangende periode niet meer pakken. De enige uitdaging in de laatste competitiewedstrijd van trainer Roy Wasmus is een mooie uitslag neerzetten tegen het gedegradeerde Zuiderpark. De teller bij KMD staat nu op 67 goals. (Jules Maring 17x, Theo Wildschut 15x en Jesse Waard 14x).

thuis uit Scheidsrechter
CION Ariston'80 Hul, C.D.R. van der
*P1* Houtwijk Die Haghe Bend, A. van der
Kethel/Spaland TAC'90 Wigleven W.
Quick Steps GDA Maat, H.J.A. van der
Transvalia/ZW *K-P3* Westlandia Opdam, P.M.M.
*D* Zuiderpark KMD Doesburg, J.S.M.
IJVV De Zwervers *P2* Honselersdijk Moerenhout H.J.

Overig nieuws


-

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten