zondag 20 april 2014

Zondag 20 april 2014

Westlands nieuws


Vandaag vanaf 17:00 uur zendt TV Rijnmond een documentaire uit over de jeugdopleiding van Sparta. Hierbij werden o.a. 3 spelers van de < 19 een half jaar lang gevolgd. Eén van hen is Bryan Janssen, voormalig jeugdkeeper van Westlandia.
Dinsdag ging de film in premiere in bioscoop LantarenVenster in Rotterdam en zondag is hij te zien op TV Rijnmond.

In afwijking van het landelijke speelschema, spelen de clubs in de 2e, 3e en 4e klassen  van district West II nog de poulewedstrijden voor de districtsbeker op dinsdag 19 -  dinsdag 26- zaterdag 30 /zondag 31 augustus.
Voor de hoofd- en 1e klassers is het speelschema zaterdag 23/ zondag 24 - dinsdag 26- zaterdag 30 /zondag 31 augustus.

Van de site van de KNVB
Beker Seizoen 2014/’15
Alle verenigingen die in het seizoen 2014/’15 uitkomen in de derde en vierde klassen krijgen gelijktijdig met het digitaal inschrijven de gelegenheid om aangeven aan welke bekercompetitie zij wensen deel te nemen. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit:
  • Categorie I, bestaande uit top- tot en met tweede klassen;
  • Categorie II, bestaande uit derde- en vierde klassen.
Ten aanzien van de poule-indeling is het volgende vastgesteld:
In eerste instantie wordt geprobeerd alle elftallen die hebben aangegeven deel te willen nemen aan categorie II ook in de bekerpoules bij elkaar in te delen;
Aangezien de topklassers voor de poulewedstrijden zijn vrijgeloot en de hoofd- en eerste klassers landelijk (districtsoverschrijdend) worden ingedeeld, bestaat het risico dat dit ten koste kan gaan van de poule-indeling voor de tweede klassers, indien veel derde klassers de keuze maken deel te nemen aan categorie II;
Om deze reden is besloten om op basis van de eindstanden van het seizoen 2013/’14 in combinatie met het uitgangspunt alle elftallen zo regionaal mogelijk in te delen, ook derde klassers in te delen in bekerpoules met elftallen uit de tweede klassen. Van deze laatste mogelijkheid wordt gebruik gemaakt om te voorkomen dat er bekerpoules moeten worden samengesteld, waarbij elftallen die ook bijelkaar ingedeeld zijn in de competitie tegen elkaar een beker(poule)wedstrijd moeten spelen.
De verenigingen die in het seizoen 2014/’15 met een standaardelftal uitkomen in de derde- en vierde klassen zullen wij begin mei nader informeren over deze aanpassing.

Overig nieuws


3e klasser Lugdunum heeft zichzelf een geweldig oor aan genaaid. De bond acht bewezen dat de Leidse club in de thuiswedstrijd tegen Oosterheem onterecht het hoofdveld heeft afgekeurd. Naar verluidt waren er op die wedstrijddag teveel geblesseerde spelers.....
Het komt de club op 3 strafpunten te staan, waardoor degradatie of P/D wedstrijden zo goed als zeker zijn geworden


© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten