woensdag 23 april 2014

Woensdag 23 april 2014

Westlands nieuws

Door het behalen van het kampioenschap in de res. hoofdklasse gaat Westlandia wederom  mee doen om de landstitel. 2 seizoen geleden werd thuis tegen Ajax za 1.. die prijs al eens gepakt. Vorig jaar speelde VELO 2 mee in deze eindronde.
De 11 kampioenen uit de hoogste klasse van het res. voetbal zijn in poules ingedeeld, Westlandia, getraind door Theo Verbeek,  moet de zondag-kampioenen uit Zuid 1 (OJC Rosmalen) en Zuid 2 (waarschijnlijk UDI, of anders Gemert of Blauw-Geel) zien uit te schakelen om door te gaan naar de volgende ronde(s).. Daar treft men de andere poulewinnaars uit het zaterdag- en zondagvoetbal.

Honselersdijk won maandagmiddag de 2e periode. De club werd daarvoor o.a. via de sociale media door supporters en verenigingen gefeliciteerd.
Ook trainer Piet Boon mocht felicitaties ontvangen, Die van HVC'10 zijn oprecht, maar waarschijnlijk niet zo bedoeld. Of het moet zijn dat de Hoekenezen na de nederlaag tegen Vitesse D. geen ambities meer hebben om dit seizoen nog naar de 1e klasse te promoveren......

Overig nieuws

De beslissingen in het betaalde voetbal komen er ook weer aan. Op basis van de huidige stand betekent dat het volgende
  1. 32-69 Ajax  Kampioen mag direct naar de groepsfase van de C.L.
  2. 32-63 Feyenoord gaat naar de 3e kwalificatieronde van de C.L.
  3. 32-59 FC Twente gaat naar de laatste voorronde van de E.L.
  4. 32-54 Vitesse gaat naar de 3e kwalificatieronde van de E.L.
  5. 32-53 PSV play-offs: start voor een dubbel bij nummer 8
  6. 32-51 Heerenveen play-offs: start voor een dubbel bij nummer 7
  7. 32-46 AZ play-offs: start voor een dubbel tegen nummer 6
  8. 32-45 Groningen: play-offs: start voor een dubbel tegen nummer 5
De winnaars van 5-8 en 6-7 spelen ook nog een dubbel tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar gaat naar de 2e kwalificatieronde van de E.L.

PEC Zwolle mag als beker winnaar ook naar de laatste voorronde van de E.L. Bij winst gaat men door naar de poulefase