woensdag 16 april 2014

Woensdag 16 april 2014

Westlands nieuws


Oud-speler van MVV'27 Desley de Wolf speelt komend seizoen bij Rijsoord. Halverwege maart stapte hij, na het ontslag van zijn vader en trainer John de Wolf,  op bij Sliedrecht

De Westlandse spelers bij Sparta R. moeten er aan geloven  Ook de Rotterdammers spelen vanaf komend seizoen op kunstgras. De beslissing vormt een onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie net een besparing van 1,5 miljoen euro.
De overstap naar kunstsprieten  moet bijdragen om de begroting sluitend te maken. Sparta komt lijdt dit seizoen waarschijnlijk een verlies van 2,5 miljoen euro. 
Maandagavond is scheidsrechter Peter Burger op 74-jarige leeftijd overleden. Zo lang als zijn gezondheidstoestand het toeliet, floot hij wedstrijden in de 2e en 3e klasse.
In de 3e klasse C floot hij in de eerste helft van de competitie nog wedstrijden zoals TransvaliaZW -Quick Steps en IJVV De Zwervers-GDA.
Ook in de Westlandse regio heeft hij menig wedstrijd van de standaardteams gefloten.

Overig nieuws


Nieuwkoop houdt volgende week in algemene ledenvergadering om te bepalen of het vlaggenschip op zondag blijft spelen . De club staat nu in de 1e klasse (met o.a. VELO) op een degradatieplaats.

Naar verluidt had topklasser WKE een belastingschuld van ruim 1,5 miljoen euro. Vorige week zijn er op verzoek van de belastingdienst al de nodige spullen bij de club in beslag genomen. Er komt een extra algemene ledenvergadering op 6 mei a.s.. Het worden spannende tijden voor de club, zowel het voortbestaan als een langer verblijf in de topklasse hangen aan een zijden draadje....

Op de site van de club staat nu het volgende te lezen:

WKE mag niet verloren gaan. Dat is niet goed voor het kamp, dat is niet goed voor de omgeving en dat is niet goed het voetbal. WKE is meer dan alleen voetbal. De club bindt mensen en zorgt voor actief en passief plezier. WKE maakt mensen trots! Des te pijnlijker is de situatie van dit moment. We beseffen dat het in de sport het topje van de ijsberg is. WKE is niet meer dan een van de dominostenen in de wereld van de (amateur)sportclubs. Daar kunnen we niet voor weglopen en we zullen als verontruste leden daar tijd en energie in moeten steken. WKE mag niet verloren gaan en daar gaan we hard voor knokken. Er komt een onafhankelijk onderzoek door mensen van buiten de club. Mensen van buiten Emmen, die financieel en juridisch deskundig zijn. Dit onderzoek moet resulteren in een reddingsplan. We zullen zo snel mogelijk met de belastingdienst overleggen om het acute gevaar van een mogelijk faillissement weg te nemen. Een faillissement betekent het verliezen van het lidmaatschap van de KNVB. Dat betekent ondermeer dat we van onderaf opnieuw zouden moeten beginnen. Als het al zou lukken opnieuw lid te worden. Een reden te meer om orde in de administratie te scheppen. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we morele en financiĆ«le steun nodig. In het reddingsplan moet dit onderwerp een gefundeerde plaats krijgen. Eerst moet er openheid zijn, daarna een reddingsplan en dan acties om aan te tonen dat WKE niet verloren hoeft te gaan en niet verloren mag gaan.”

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten