vrijdag 31 januari 2014

vrijdag 31 januari 2014

Westlands nieuws


In navolging van Mathijs Benard heeft ook Yury Delgado besloten volgend seizoen actief te blijven op de Rondgang in Hoek van Holland. Door een gebroken middenvoetsbeentje kwam de aanvaller, die een groot deel van zijn opleiding doorliep bij Westlandia,  nog niet in actie voor het 1e elftal van HVC'10. Afgelopen 2 weken heeft Delgado zijn  rentree gemaakt bij het 2e elftal.

Van de site van de WOS:
Gemeente haalt Excelsior Maassluis uit financiƫle nood
Voetbalclub Excelsior Maassluis krijgt van de gemeente uitstel van betaling voor de huur van 10.000 euro en een garantie van 25.000 euro. Dankzij deze garantie kan de club meer krediet verkrijgen bij de bank.
Volgens de voorzitter van Excelsior Maassluis, Kees van der Zweep, kampt de club al jaren met liquiditeitsproblemen. De club heeft volgens hem voor volgend jaar een positieve begroting. De garantie van de gemeente geldt in eerste instantie voor de komende twee jaar.
De gemeente Maassluis heeft los hiervan ook de eerder toegezegde 250.000 euro ter beschikking gesteld om de toplaag van veld 3 aan te pakken. Het veld verkeert in dusdanig slechte staat, dat deze uitgave naar voren is gehaald. Kleinere opknapbeurten aan bijvoorbeeld andere velden worden naar achteren geschoven. Naar verwachting zal veld 3 komende zomer worden aangepakt.

Kevin v.d. Berg heeft aan het AD laten weten dat hij minimaal 6 tot 8 weken de 1e plaats als topscorer van het Westland niet kan verdedigen. De aanvaller van Maasdijk kampt met een breuk in zijn middenvoetsbeentje.

De site van Voetbal op zaterdag heeft op de site een overzicht van het wel en wee van de hoofdklasse gepubliceerd.
De klasse (B) van FC  's-Gravenzande komt er qua publieke belangstelling bekaaid van af. In het afgelopen weekend waren er gemiddeld 319 bezoekers. In de hoofdklasse A waren er dat 747 (A) en 624 (C 1 wedstrijd was afgelast).  Over het gehele seizoen gezien zetten die verschillen zich ook door :
  • 66.048 hoofdklasse A
  • 45.235 hoofdklasse B
  • 61.420 hoofdklasse C
De topklasse waarin Excelsior M. actief is, doet het 18 speelronde aanzienlijk beter,
Gemiddeld waren er afgelopen zaterdag 1.125 toeschouwers. Volgens de site staat de teller op dit moment op 161.057

de wedstrijden in de 3e klasse C


Het wordt een spannende zaterdagmiddag aan De Strijphorst. Thuisclub Honselersdijk kan mogelijk de 2e periode al gaan pakken. Daarbij is winst op Zuiderpark cruciaal. De directe concurrenten (KMD en Westlandia) zullen dan wel een handje moeten helpen. Als dat niet het geval is, moet de ploeg van Piet Boon het feestje uitstellen tot volgende week bij CION.
Het zal overigens afwachten worden of Zuiderpark komende zaterdag voldoende spelers op de been kan brengen. Afgelopen dagen heeft de bond 3 spelers een schorsing opgelegd voor kaarten die men kreeg in de wedstrijd tegen GDA. Een 2e afzegging voor een competitiewedstrijd betekent zo goed als zeker directe uitsluiting uit de 3e klasse.....De Rotterdammers weten inmiddels dat de trainer Ferry Ceton aan het einde van het seizoen vertrekt.
Voorzitter Vink heeft zijn hamer afgelopen week ingeleverd. De eerste man van het bestuur van de hekkensluiter in de derde klasse C is teleurgesteld in de houding van de selectie van de club

Speelronde 16 (8e ronde 2e periode)

thuis uit scheidsrechter
Honselersdijk Zuiderpark Switser, P.H.J.
Westlandia Ariston'80 Doorduin, W.A.
Die Haghe Transvalia/ZW Groot, R.D. de
GDA CION Groenen, F
*P1* Houtwijk IJVV De Zwervers Pieterman, E.
Kethel/Spaland Quick Steps Steenbergen, R.M
TAC'90 KMD Lith, S.J.P.M. van

Kanshebbers 2e periode (gaat over 9 wedstrijden)
  1. 7-21 Honselersdijk
  2. 7-19 KMD
  3. 5-13 Westlandia
Programma 9e en laatste speelronde 2e periode
  • CION - Honselersdijk
  • KMD - Westlandia

Overig nieuws


Persbericht Sparta
Sparta Rotterdam versterkt zich met drie nieuwe spelers. De Kasteelclub heeft overeenstemming bereikt met Nourdin Boukhari, Daniel Bessa en Geert Arend Roorda om het huidige seizoen af te maken in Rotterdam-West.
Nourdin Boukhari keert voor de tweede keer terug op het oude nest. De 33-jarige international van Marokko traint al enkele maanden mee met de selectie van Sparta Rotterdam. Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet: “Nourdin is nog niet wedstrijdfit, dat is bekend, maar wij vertrouwen erop dat hij in de komende weken alles op alles zet om de laatste stappen te zetten. Nourdin is een echte Sparta-jongen en hij wil op amateurbasis zijn bijdrage leveren om sportief succes te behalen.”
Daniel Bessa (21 jaar) zal tot het einde van het seizoen gehuurd worden van Internazionale. “De aanvallende middenvelder, die tevens op de rechtervleugel kan spelen heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn stageperiode en kan een welkome versterking zijn in het team van trainer Gert Kruys,” aldus de directeur van Sparta Rotterdam.
Geert-Arend Roorda is de derde speler die vandaag zijn overeenkomst tekende op Het Kasteel. De 25-jarige dynamische middenvelder is afkomstig van NEC waar hij transfervrij kon vertrekken. “We hadden de mogelijkheid om ons op het middenveld nog verder te versterken met de komst van Geert-Arend Roorda. In de gesprekken met trainer Gert Kruys bleek duidelijk dat de trainer graag nog versterking wilde op die positie en dat hebben we kunnen realiseren,” besluit Wiljan Vloet.
Komende speelt Sparta nij Jong PSV. Voskamp is geschorst. Mogelijk dat de versterkingen wel gevolgen hebben van Pieter Langedijk

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten