dinsdag 8 oktober 2013

Dinsdag 8 oktober 2013

Westlands nieuws


Van de site van VV Naaldwijk


VV NAALDWIJK EENSGEZIND OP NAAR DE 100 JAAR
Onverwachts heeft het Westlandia bestuur de stekker uit het fusieproces getrokken.
Op 9 september waren beide besturen nog bij elkaar om afspraken te maken voor de beide BALV’s op 4 november. Dat gesprek zou op 8 oktober een vervolg krijgen, nadat een groepje van 4 man de voorbereiding daartoe had gemaakt. Op 3 oktober was ons bestuur bijeen om e.e.a. door te nemen, toen halverwege de avond de voorzitter van Westlandia belde of ze even langs mochten komen. 3 man van het Westlandia bestuur kwam ons toen vertellen, dat hun bestuur die avond had besloten om met onmiddellijke ingang te stoppen met het fusieproces. Dit omdat volgens hen de velden te ver uit elkaar liggen om er één geheel van te maken. Omdat wij nog zeer recent onze nek ver hadden uitgestoken om er een succes van te maken, kwam deze mededeling als donderslag bij heldere hemel. Hoe dan ook, het zij zo. We hebben elkaar de hand geschud en zijn goed uit elkaar gegaan.
Na het verteld te hebben aan de aanwezigen in de kantine, heeft het bestuur besloten om de uitgeschreven BALV (Buitengewone Algemene Leden Vergadering) op 4 november toch door te laten gaan. Dit om met de leden te bespreken hoe we als zelfstandig VV Naaldwijk naar het 100 jarig bestaan in 2022 toe gaan. Onderwerpen als demografische, organisatorische en financiële ontwikkelingen in de aankomende jaren zullen dan centraal staan. Het bestuur nodigt een aantal leden uit om in de maand oktober een paar keer bij elkaar te komen, om hierover te brainstormen ter voorbereiding van 4 november.
Een aantal feiten staan vast :

  • We hebben een prachtig complex met een gerenoveerd clubgebouw en 5 jaar nieuwe kleedkamers;
  • We zijn als VV Naaldwijk financieel vrijwel zonder schuld;
  • Zeer recent is door de gemeente vergunning verleend om reclameborden te plaatsen langs de nieuwe openbare toegangsweg, gericht naar die weg;
  • De aantallen in de jongere jeugd groeien gestaag;
  • We hebben een ervaren selectiegroep,
  • Een groep trouwe vrijwilligers en
  • Een groep zelf opgeleide jeugtrainers.
Kortom voldoende basis om vooruit te kijken. Toch willen we ieder lid, maar ook ouders van jeugdleden uitnodigen om toch vooral 4 november te komen om mee te denken over de toekomst van een zelfstandig VV Naaldwijk.

....

Wedstrijden


Het beloftenteam van Lyra speelt vanavond bij 16/23 van DVC Delft.  In de eerste wedstrijd van het toernooi van de Delftse regio werd met 8-0 gewonnen van RKDEO.

Overig nieuws


Bij GDA zal vanavond nog wel het nodige besproken worden over de verloren wedstrijd bij GONA. Naast de nederlaag van de koploper bij GONA, sloeg één van de spelers van GDA bij een opstootje zijn eigen grensrechter Manuel Bongers. De verdediger mocht van de scheids direct gaan douchen. Bongers was boos van  veld gelopen, maar besloot later wel om als grensrechter zijn  taak weer te vervolgen (bron AD)

 Zonnepanelen op sportvelden (van de site van CDA Westland)
Het sportcomplex ontwikkelt zich steeds meer tot “buurthuis van de toekomst” , waar ruimte is voor sporten als voetbal of tennis, maar bijvoorbeeld ook voor kinderopvang en bridge. Daarmee worden sportparken steeds vaker een ontmoetingsplek voor verschillende groepen. Zo’n plek kan heel goed een voorbeeldfunctie vervullen, bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid. Als het aan de CDA fractie ligt gaat de gemeente Westland initiatieven van verenigingen om sportparken duurzamer te maken dan ook financieel ondersteunen. Duurzame sportparken dragen ook bij aan de doelstelling van Westland om de duurzaamste tuinbouwgemeente te worden. Door het plaatsen van meer zonnepanelen dan slechts voor eigen gebruik nodig zijn kunnen sportparken zelfs een kleinschalige leverancier worden voor omliggende bedrijven, verenigingen, sportaccommodaties of woningen. Dit maakt het plaatsen van zonnepanelen rendabel en maakt duurzame energie voor steeds meer inwoners bereikbaar. Op termijn wordt zonne-energie zo een mooie inkomstenbron voor sportverenigingen. Bovendien kunnen lokale ondernemers opdrachten om panelen te plaatsen goed gebruiken. De gemeente verwacht van sportverenigingen dat ze een brede maatschappelijke rol vervullen en zou wat het CDA betreft ondersteunende regelingen moeten openstellen voor sportverenigingen en betrokken bedrijven. Te denken valt aan fiscale mogelijkheden die de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de “buurthuizen van de toekomst” aantrekkelijk maakt, maar bijvoorbeeld ook aan het in het leven roepen van een stimuleringsmaatregel waardoor verenigingen 25% van de investeringskosten voor het plaatsen van zonnepanelen vergoed krijgen. Een coöperatie waar de gemeente, sportcomplexen en andere partijen deel van uitmaken en die de investering in zonnepanelen mogelijk maakt, behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kan door een slimme inzet van regelingen duurzame investeringen door sportverenigingen rendabel gemaakt worden. Daar heeft iedereen profijt van: de gemeente, ondernemers, sporters en de maatschappij.

---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten