zaterdag 25 mei 2013

Zaterdag 25 mei 2013


Westlands voetbalnieuws

KMD komt vandaag voor de return P/D 2e klasse in actie tegen Rhoon. Trainer Roy Wasmus kan daarbij geen beroep doen op Rob Vrijmoed.  Zijn aanvoerder is geschorst vanwege een uitsluiting in de 2-1 gewonnen heenwedstrijd bij de 2e klasser. Op het wegsturen van Vrijmoed, na vermeend trappen, volgde nog een rode kaart na commentaar op de leiding.
De tuchtcommissie zal zich moeten buigen over de strafmaat. Handicap daarbij is dat de verklaringen van KMD en het arbitrale trio nog al van elkaar afwijken........

Het Nederlands elftal onder 15 jaar speelt vandaag in België. Aanvoerdster van dit team  is de Honselersdijkse Nadine van Noordam
Op zaterdag 1 juni, spelen de meiden nogmaals een oefeninterland tegen de zuiderburen. Die wedstrijd zal gespeeld worden bij v.v. Naaldwijk.

Als de algemene vergadering van de KNVB op 4 juni instemt met het voorstel van de Coöperatie eerste divisie (CED), spelen er 2 beloftenteams in de 1e divisie. Donderdagavond besloot 75% van de Coöperatie tot deze toelating.
Ajax, Vitesse, PSV en FC Twente hebben interesse om de beloftes in die klasse verder op te leiden. Als de clubs er samen niet uitkomen, zal de toewijzing plaatsvinden op basis van de eindstand van dit seizoen. Dat betekent dat Ajax en Twente de plaatsen innemen van Veendam en AGOVV.

Er zullen nog wel wat zaken geregeld moeten worden, want Ajax heeft bijvoorbeeld ook een samenwerkingsverband met FC Almere.
Er zal binnen de 2 verenigingen naar verwachting een duidelijke scheiding dienen te komen tussen beide teams van de club.. Hoe dan de wissels van 1 en de herstellende spelers wedstrijdritme op kunnen doen.......????

De kampioenen uit de de Topklassen blijven volgend seizoen "behouden" voor het amateurvoetbal. Dat is een behoorlijke streep door de rekening van Achilles''29. De ploeg uit Groesbeek rekende al op promotie naar het "betaalde voetbal"
Zie hier ook de passage op Voetbalinfo:
Harrie Derks is tijdelijk voorzitter af van de CV Topklasse. Derks wil als voorzitter van Achilles 29 nog een poging wagen om zijn club naar de eerste divisie te laten promoveren. Hij wil daarom belangenverstrengeling voorkomen. De eerste divisie besloot volgend seizoen twee beloftenteams toe te laten in plaats van topklassers. Derks was juist in onderhandeling met de KNVB om Achilles 29 te laten promoveren tegen minder strenge licentie-eisen en legt zich niet neer bij het besluit van de eerste divisieclubs
REd: het spel is nu op de wagen Er zal wederom een strijd ontstaan tussen de prof- en amateurtak van de KNVB.Komt er een goede voetbalpyramide of gaan we weer "polderen"???


De wedstrijden
Uitslagen zullen zondagavond pas bijgewerkt worden

Plaats inThuisuituitslagopmerkingen/doelpuntenmakers





HoofklasseAlblasserdamAlexandria'660-1.
FC's-Gravenzande won de 1e wedsttrijd van Alblasserdam met 2-1. Volgende week moet de ploeg van Knoester het afmaken tegen Alexandria'66





2e klasseVDLHonselersdijk0-0VDL verdedigt 4-3 voorsprong
.KMDRhoon4-2KMD won uit met 2-1





3e klasseZuiderparkMaasdijk4-2Egelantier Boys speelde 2-2 tegen Maasdijk
.QuintusRAS3-1Hermandad was met 4-1 te sterk voor Quintus
.LoosduinenDe Jonge Spartaan11.Bij GOZ verloor Loosduinen met 6-1





2e divisieVELO A1Quick A12-1na Verlenging (finale bij Verburch)





2e divisieVELO B1Nuenen B11-0Finale in Prinsenbeek





res. Hoofdkl.
HVC'10-2
Sportlust'46-23-5HVC verloor in Woerden met 5-2.





res. 1e kl.Die Haghe 2SC Monster 20-2Op Polanen werd het 3-0
.Ter Leede 3Excelsior M. 32-0Ter Leede won 1-0 in Maassluis





res.2e kl.Jodan Boys 4 Honselersdijk 21-3Volgende week return





3e div..FC.'s-Gravenzande B1 CHC/Orka B13-1.Volgende week return. Daarna volgt finale tegen UNA B1 of Sparttaan''20 B2





Geen opmerkingen:

Een reactie posten