zondag 10 maart 2013

zondag 10 maart 2013



Westlands nieuws


Van de site van MSV'71 

Geen nieuwe accommodatie voor Excelsior M en MSV’71 in Maassluis West
Donderdag heeft een delegatie van Excelsior M en MSV’71 een overleg gehad met de Wethouder van Sport, Gerard vd Wees en zijn ambtenaar Remco de Roo.
In dit gesprek heeft de wethouder een terugkoppeling gegeven op het Haalbaarheids onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren op basis van het ingediende fusieplan in juni 2012 door beide verenigingen. De uitkomst van het onderzoek is dat een nieuw gezamenlijk complex op het terrein van MSV’71 in West ongeveer € 7 mln,- gaat kosten en dat de gemeente niet bereid is hier meer dan 1/4e deel voor haar rekening te nemen.
Aangezien beide clubs hiervoor ook niet over de financiƫle middelen beschikken is duidelijk geworden dat dit geen haalbare optie is. Beide clubs zijn teleurgesteld over het feit dat het zo lang heeft moeten duren (9 maanden) voor dat men tot deze conclusie is gekomen en zullen zich nu beraden op de consequenties van dit besluit. Stopt hiermee het fusieproces of is er nog een gezamenlijk plan B. Binnen 2 weken zullen beide clubs hierover een uitspraak doen.
Een positief bij-effect van de besprekingen met de wethouder is wel dat men tot de conclusie is gekomen dat het huidige accommodatie beleid van de gemeente Maassluis niet langer voldoet en dat men voornemens is om dit beleid aan te passen. De wethouder heeft de intentie uitgesproken om in de toekomst naast de sportvelden ook te investeren in kleedkameraccommodaties van de sportverenigingen van Maassluis. Dit kan ook voor Excelsior en MSV’71 positieve gevolgen hebben. Dit is echter pas voorgenomen beleid en het zal nog wel even duren voordat dit beleid door de raad geaccordeerd is en tot uitvoer gebracht kan worden.
Het bestuur gaat zich nu beraden over de verdere ontwikkelingen in de toekomst en zal u daarvan op de hoogte houden.

Het bestuur.


Overig nieuws

x
De wedstrijden
thuis uit Uitslag Doelpuntenmakers
Westlandia RKAVV3-0Steven Olshoorn, Yordi van Beek en Angelo Groen
SJC VELOAFGELAST
*P1* Verburch ONA 2-1Jordi Zwinkels en  Wesley Vollebregt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten