dinsdag 19 maart 2013

Dinsdag 19 maart 2013

Westlands voetbalnieuws

Afgelopen zaterdag stond op deze site dat Loosduinen, ondanks 2 gescoorde goals, toch met 2-0 verloren van HPSV. Natuurlijk had er moeten staan dat 4e klasser gewonnen had van de "voetballende agenten"

Opmerkelijk voetbalnieuws

Alle elftallen van de ZTS uit Noord-Holland zijn door de bond uit de competitie gehaald. De club wordt daarmee gestraft voor een aantal geweldsincidenten (alsdus NOS TT). Het wordt afwachten of de uitsluiting in beroep overeind blijft.

Wedstrijden

Loosduinen - KMD 0-2 KMD in de volgende ronde tegen Excelsior M.

VELO -  Houtwiijk 2-0
Westlandia zo,  - Vitesse D.4-1Angelo Groen 2x en Mike Brouwer 2x
SC Mosnster - Die Haghe2-2Monster door na pingels
FC 's-Gravenzande - Westlandia5-0Ricoberto Luijando 3x, Yuri Westhoff en Twan van Meerten
HVC'10 -  Vredenburch zo.2-3
Quintus - VUCQuintus zonder te spelen verder. VUC haf afgezegd.

Hoe vergaat het de jongens met roots in het Westlandse voetballand

Johan VoskampSlaskKampioen Slask ontving in eigen huis het altijd lastige Podbeskidzie Bielsko-Biala Het werd 1-1. Voor de Lierse spits was er wederom geen plaats bij de selectie.

Tonny Trindade de VilhenaFeyenoordNa de uitverkiezing voor de selectie van Oranje was het voor Vilhena zaak om tegen FC Utrecht (figuurlijk) met beide benen op de grond te blijven staan. Gelukkig ging zijn uitverkiezing geen invloed gehad op het resultaat (2-1) en dus nog steeds uitzicht op de titel.

Bart SchenkeveldHeraclesDe club uit Almelo won met 2-0 bij VVV. Schenkeveld zat vanwege een blessure niet bij de selectie

Jeff StansRKC WaalwijkStans was wel mee naar Eindhoven, maar hij mocht alleen vanaf de bank de 2-0 tegen PSV volgen.

Rangelo JangaExcelsior R.Maandagavond speelden de Rotterdammers in Deventer tegen Goahead Eagles. Met een 4-1 nederlaag op zak zal het geen prettige terugreis geweest zijn. Janga viel in de 54e minuut in.

Darren MaatsenExcelsior R.Ook Maatsen mocht in Deventer op de bank beginnen. In de 70e minuut, toen de eindstand al was bereikt, mocht hij de verdediging versterken.

Robert Zwinkels
ADO Den Haag---

Daan SmithExcelsior R.---

Roy KortsmitSparta RZowel voor de wedstrijd tegen MVV (0-1) als tegen Jong Roda (2-3), was er geen basisplaats voor de Hoekenees.

Glenn BoonADO Den HaagHet worden spannende dagen voor de Hoekenees. De BVO's dienen immers voor 1 april duidelijk te maken, welke contracten niet verlengd gaan worden.
Met ADO <21 strijdt aanvoerder Boon voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Op eigen veld werd nr. 5 De Meern met 4-2 verslagen (0-2 bij rust)

Bryan JanssenSparta R.Wederom moest Bryan Janssen aan de bak, nadat zijn collega doelman Valk in de 3e minuut al een rode kaart had gepakt (gevalletje noodrem). De gegeven strafschop  kon hij niet stoppen. Uiteindelijk werd er met 3-1 verloren bij Vitesse

Tom van VeenADO Den HaagDe wedstrijd tegen de A1 van Groningen/Cambuur werd afgelast. De Honselersdijker hoefde dus niet in actie te komen.

Maarten de FockertFeyenoord---

Mandy v.d. BergVittsjö GIKDe Cyprus-cup werd door Oranje afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen de Schotse Dames. Daar Mandy v.d. Berg al een hele wedstrijd had gespeeld tegen Canada (0-1), bleef zij tegen de Schotten op de bank.

Michelle Vrieling
ADO Den Haag
Tegen Ajax viel Vrieling pas na een uur speeltijd in . Zij kon de 2-1 nederlaag niet voorkomen.

Mandy van Dijk
ADO Den HaagMet de dames van Oranje onder 17 verbleef het talent uit Honselersdijk een aantal dagen in België. De dames waren na 2 wedstrijden tegen België en Duitsland al uitgeschakeld. De wedstrijd om de keizersbaard  (voor Oranje) tegen Denemarken kon zowel dinsdag als woensdag geen doorgang vinden (vanwege de sneeuwval en slechte staat van het veld in Genk).

Sarina WiegmanADO Den HaagIn de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ajax ontbraken op de training de (jeugd-)internationals. Of dat dé oorzaak was van de 2-1 nederlaag in Amsterdam zal nooit duidelijk worden. Een dubieus gegeven strafschop aan het einde van de wedstrijd was wel "fataal".

Raily IgnacioSpakenburgHet cruciale duel tegen Jodan Boys werd thuis met 1-0 gewonnen. Als Igancio zijn vizier op scherp had gehad, was de uitslag veel hoger uitgevallen. Spakenburg staat door deze overwinning nog wel op de P/D plaats (13e), maar heeft evenveel verliespunten als nr. 12 Jodan Bos