vrijdag 18 januari 2013

Westlands voetbalnieuws van vrijdag 18 januari 2013


Westlands voetbalnieuws

De KNVB heeft voor komend weekend alle wedstrijden in het amateurvoetbal afgelast

Bij vorst mogen de wedstrijdvelden (gras) niet gebruikt worden. De gemeente Westland staat ook niet toe dat op kunstgrasvelden getraind/gespeeld wordt, als er sneeuw op ligt.

De spelers van de diverse selecties van Excelsior M. gaan er voor zorgen dat er komende zaterdag wel gespeeld kan worden. Als het hoofdveld van het  complex aan de Lavendelstraat sneeuwvrij is zal het 1e team een oefenwedstrijd spelen tegen topklasser Rijnsburgse Boys. Ook voor diverse andere teams staan wedstrijden op het programma.

Westlandse voetbalclubs die zaterdag of zondag in actie willen komen, kunnen terecht op de sneeuwvrije velden van VDL in Maassluis. De club stelt hiervoor 2 kunstgrasvelden beschikbaar.
De velden zijn o.a. sneeuwvrij gemaakt omdat er zaterdag om 12.00 uur een wedstrijd op de planning staat voor de jeugd uit de profopleiding van Feyenoord B1 en Roda JC B1. (bron WOS)
Aansluitend om 14:00 uur speelt het 1e team van VDL tegen de zaterdagtak van Westlandia.

De oud-spelers van Excelsior M (o.a. Janga en Maatsen) komen vanavond niet in actie. Hun competitiewedstrijd van Excelsior R. bij Emmen ia afgelast.


Overig nieuws

NOS teletekst meldt dat het doek voor eerstedivisieclub AGOVV nu definitief is gevallen.
AGOVV had tot woensdag middernacht de tijd om beroep aan te teken tegen het uitgesproken faillissement en daar heeft de club uit Apeldoorn geen gebruik van gemaakt. De licentie die AGOVV had om betaald voetbal te mogen spelen,is nu komen te vervallen.De door de clubs gespeelde wedstrijden worden als niet gespeeld beschouwd.De al behaalde periodetitels (Sparta en MVV) blijven staan. Omdat er dit seizoen geen club uit de Jupiler League degradeert er er vanuit de Topklasse ook geen club promoveert, zal de eerste divisie volgend seizoen van start gaan met 17 teams.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten