donderdag 6 december 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 6 december 2012


Reactie's verenigingen op het stilleggen amateurvoetbal komend weekend

SV Honselersdijk: :
Zinloos geweld op en rond het veld Beste leden van S.V. Honselersdijk, Geschokt hebben wij kennis genomen van het overlijden van een voetbalvader. Een voetbalvader zoals die op iedere vereniging rondloopt. Ik ben er zelf een! Aanstaande zaterdag worden er uit respect geen wedstrijden gevoetbald. Ook geen vriendschappelijke wedstrijden. Onze gedachten zijn bij de vrienden en familieleden die de voetbalvader moeten missen door zinloos geweld op het voetbalveld. Er kan eventueel wel getraind worden. Ik wil de trainers en leiders vragen om een discussie aan te gaan met de spelers over respect, plezier en acceptatie... Want om dit op te lossen, zullen we in de spiegel moeten kijken. Laten we bij ons zelf beginnen! Namens het bestuur, Erik Sosef

FC 's-GRAVENZANDE: Komend weekend geen voetbalactiviteiten op ons sportpark.
De KNVB heeft voor het komende weekeinde alle amateurwedstrijden afgelast. Aanstaande zaterdag ook bij FC 's-Gravenzande dus geen wedstrijden. Op ons sportpark zullen dan ook geen voetbalactiviteiten plaatsvinden. Wel zal ’s middags vanaf 13.00 uur de kantine geopend zijn.

De vv Naaldwijk heeft besloten geen vriendschappelijke te spelen met andere verenigingen. De kantine zal vanaf 8.45 uur geopend zijn op 8 december en op 9 december vanaf 10.00 uur

LYRA: Door zinloos geweld is een grensrechter uit Almere overleden. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal a.s. zaterdag af te gelasten. Aangezien er ook geen vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld, gaat de kantine van Lyra open om 15.00 uur.

vv QUNTUS: Totale afgelasting op 8 december!!
Ook u zal het verschrikkelijke nieuws niet zijn ontgaan. Het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van de SC BuytenBoys in Almere heeft de KNVB doen besluiten ALLE amateurvoetbalwedstrijden voor a.s. zaterdag af te gelasten. Het bestuur van v.v. Quintus is het hier uiteraard mee eens, zeker daar wij ook regelmatig te maken hebben met verbaal geweld tegen, met name, onze gewaardeerde vrijwillige scheids- en grensrechters. Ook zal er op deze dag niet getraind of een onderlinge wedstrijd gespeeld worden. Laat dit voor ons allemaal een dag tot bezinning zijn. Wij vertrouwen er op dat u begrip heeft voor deze maatregel. Mocht u hierover meer geinformeerd willen worden, kunt u te allen tijde contact opnemen met een bestuurslid. Wij wensen de familie van de heer Nieuwenhuizen veel sterkte en kracht met dit grote verlies en onze collega-vereniging Buytenboys Almere veel wijsheid. Bestuur v.v. Quintus

VERBURCH: Geen voetbalactiviteiten in weekend van 8 en 9 december.
Alleen stilte is op zijn plaats!! Met verbazing en stomheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de grensrechter in Almere. Zo'n gebeurtenis is eigenlijk niet te bevatten en ons medeleven gaat in de eerste plaats uit naar de familieleden en vrienden van de overleden grensrechter. Daarnaast denken we ook aan de leden van het team, van de vereniging, aan de andere vrijwilligers van de vereniging waaronder het bestuur. Wij hebben geen woorden voor hetgeen is gebeurd, worden er stil van. Maar in onze eigen competities hebben we ook met (verbaal) geweld te maken die veel impact hebben op direct betrokkenen. De afgelopen dagen is steeds meer het besef gekomen dat het eigenlijk zo niet verder kan. In de media wordt hierover veel gediscussieerd en stelt men vast dat een kant en klare oplossing niet zomaar voor handen is.
Het bestuur van Verburch staat daarom vierkant achter het standpunt om zaterdag even niet met voetbal bezig te zijn om een mogelijkheid te creëren echt eens stil te staan bij de ontstane situatie en ideeën te verzamelen over mogelijke oplossingen. Wij betreuren het dat het betaalde voetbal wel haar programma afwerkt. De KNVB had hier geen uitzondering voor moeten maken, Het had dan echt stil geweest op alle voetbalvelden.
Aanstaande weekend is het stil op ons complex en vinden er dus geen voetbalactiviteiten plaats, zoals (oefen)wedstrijden, trainingen en dergelijke. Verburch staat stil bij alle geweld op en rond de velden. Wel nodigen wij de leden, ouders, vrijwilligers uit, die daaraan behoefte hebben, om zaterdag tussen 11.00 en 12.00 te praten over alles wat met (verbaal) geweld te maken heeft. Met elkaar willen we zoeken naar mogelijke oplossingen. Zelf moet ik helaas verstek laten gaan vanwege andere afspraken, maar Theo v.d. Berg zal de honneurs waarnemen en iedereen graag ontvangen.
Namens het bestuur, Nico van Rijn

EXCELSIOR M. (speaker Aad Solleveld )
Ik was van plan om iets te schrijven over de wedstrijd tegen Zwaluwen van afgelopen zaterdag. Stof genoeg. Bijvoorbeeld over de doorzetter van de WOS, de cameraman, die de hele wedstrijd op het dak van de tribune –doorweekt- maar bleef filmen. Of over “the man of the match”. Met alle respect was de jury iets te vroeg, natuurlijk had Niels Vonk gekozen moeten worden. Maar hoelang duurt een wedstrijd? Of over het opstootje dat zich onder mijn speakerhokje voltrok en waaruit blijkt dat wedstrijden tussen Excelsior en Zwaluwen zo maar kunnen ontvlammen. Het liep allemaal met een sisser af. Of bijvoorbeeld over de apocalyptische omstandigheden. Ik moest in mijn hokje zelfs het licht aan doen om mijn werk te kunnen doen. Helaas geeft de TL geen warmte af en ik vroeg mij af hoe de mannen het op de bank hadden.
Over dat alles had ik kunnen schrijven maar sinds gisteren is in het voetballen alles anders. Werd bij ons het opstootje zonder gele kaarten afgedaan, dat kunnen we helaas niet zeggen van de wedstrijd tussen SC Buitenboys B3 en SV Nieuw Sloten B1. Grensrechter Richard Nieuwenhuizen komt niet meer thuis. Niemand kan zich dit gebeuren voorstellen en dat op een voetbalveld waarop spelers en vrijwilligers hun hobby uitoefenen. Voetbalvelden waarop vele vrijwilligers het mogelijk maken dat spelers van jong tot aan de veteranen II de strijd met elkaar kunnen aanbinden; een sportieve strijd. Meer dan 30.000 wedstrijden per week. Dan zijn er plotseling van die rotjochies die geweldig over de schreef gaan. Met fatale gevolgen. Nu blijkt het niet plotseling te zijn want op 14 oktober, de dag waarop ik mijn geboortedag herdenk, waren deze gestoorden ook al over de schreef gegaan. Hoe is het mogelijk dat zij nu weer de kans kregen om zich te buiten te gaan aan excessief geweld. Heeft hun vereniging geen maatregelen genomen? Hebben de ouders van deze jongens geen maatregelen genomen? Hebben de ouders en vereniging wel invloed op het gedrag van deze spelers die blijkbaar wat chromosomen te kort komen? Wat mij het meest verbaast is dat er blijkbaar in dat elftal geen corrigerend vermogen zit. Misschien is het nog erger, er is wel een soort corrigerend vermogen maar de medespelers durven niet in te grijpen, bang voor de gevolgen. Die gevolgen zijn nu voor Richard Nieuwenhuizen, zijn vrouw en kinderen. Dat is onvergeeflijk. Ik hoop dat de KNVB deze knapen voor het leven schorst en dat Justitie zich niet laat inpakken door advocaten die natuurlijk aan zullen voeren dat het van de lieve jongens zijn die wekelijks boodschappen doen voor Oma.
Het lijkt mij duidelijk dat dit soort verschrikkelijke dingen niet gepland worden, maar als er al onverkwikkelijkheden zijn voorgevallen dan moet een vereniging ingrijpen. Wat dat betreft ben ik blij met de Normen en Waarden commissie die Excelsior M heeft. De boodschap is dat we er met z’n allen scherp op moeten zijn om wangedrag te signaleren en aan te pakken. A.s. zaterdag wordt er op amateurniveau niet gevoetbald, de betaalde competitie gaat wel “gewoon” door. Zij houden een minuut stilte. Dat zou indrukwekkend zijn volgens de heer van Oostveen van de KNVB. Ik vind het slap, ik denk zelfs door commercie ingegeven. Helemaal geen voetbal dit weekend, dat lijkt mij nog indrukwekkender want het gros van de voetbalsupporters gaat na die minuut stilte weer gewoon over tot de orde van de dag. Om over de hooligans maar te zwijgen.
De KNVB moet drastische maatregelen durven nemen en vooral een hand in eigen boezen durven steken. Eergisteren bij POWNEWS op de TV zagen we dat een stadionverbod niet werkt. Ondanks alle goede bedoelingen komen mensen met een stadionverbod gewoon overal binnen. Dat kan nooit de bedoeling toch nooit de bedoeling zijn van deze maatregel? De vele vrijwilligers op en rond de voetbalvelden verdienen dat zij onbekommerd kunnen werken. Dat is Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van SC Buitenboys en vader van een gezin, niet meer gegund en dat is een verschrikkelijke constatering.

------ Het bestuur van de tricolres meldt op de site ook nog het volgende

De KNVB heeft voor het komend weekend alle voetbalwedstrijden in het amateurvoetbal afgelast. Dit naar aanleiding van het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van SC Buitenboys. Dit heeft tot gevolg dat er zaterdag op ons complex geen voetbalactiviteiten zullen plaatsvinden. Voor alle duidelijk: dus ook geen training of alternatieve activiteiten voor welk elftal dan ook!
De kantine is daarom pas vanaf 10.30 uur geopend en zal om uiterlijk 18.00 uur haar deuren sluiten. Vanaf 11.00 uur is er voor iedereen die dat wil, gelegenheid om met elkaar over het trieste gebeuren in Almere in gesprek te gaan. Het is goed om met elkaar na te denken en te bespreken wat onze club kan en moet (gaan) doen om dit soort excessen in de toekomst te voorkomen. Enkele bestuursleden zullen aanwezig zijn om met u daarover van gedachten te wisselen.


SV LOOSDUINEN
De KNVB heeft besloten alle amateurwedstrijden in Nederland voor a.s. weekend af te gelasten in vervolg op het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Aan het begin van de wedstrijden in het betaald voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen en wordt er gespeeld met rouwbanden om. Concreet betekent dit voor S.V. Loosduinen uiteraard dat geen enkel team van S.V. Loosduinen in actie komt a.s. zaterdag. Het bestuur heeft inmiddels namelijk ook besloten dat er a.s. zaterdag geen vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld.


WESTLANDIA
Westlandianen, ouders en vrijwilligers,
 De KNVB heeft besloten om voor het komende weekend het gehele amateurvoetbal af te gelasten. Het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen is de directe aanleiding. Hierbij moet opgemerkt worden dat Dhr. Nieuwenhuizen niet het eerste slachtoffer is van zinloos geweld op en langs het voetbalveld. Een bijzonder schokkende en bijzonder trieste gebeurtenis waar wij als vereniging stil bij willen en ook moeten staan. Ons medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en de vereniging Buitenboys van het slachtoffer. Wij als Westlandia kunnen en moeten er toch niet aan denken dat een van onze vrijwilligers iets gelijks zou overkomen!! In navolging van de beslissing van de KNVB heeft het bestuur overlegd en besloten om de KNVB beslissing te volgen en te respecteren. Het bestuur vindt het daarom ook absoluut niet gepast om oefenwedstrijden te spelen of te trainen dit weekeinde. Rust en bezinning is aan de orde. Wel stellen we zaterdag van 13.00 tot 15.00 de kantine open, en nodigen we alle leden, jeugdleden, ouders, vrijwilligers uit om met elkaar in gesprek te gaan. Zaterdag zullen er een groot aantal mensen van het (JC) bestuur en de TC aanwezig zijn op de club. We willen een discussie op gang brengen over waarden en normen op en rond de voetbalvelden.
Tevens nodigt het bestuur de clubscheidsrechters en andere vrijwilligers, selectiespelers en belanghebbenden uit om ook aanwezig te zijn deze dag, zodat ook zij zaken bespreekbaar kunnen maken waar zij regelmatig tegen aan lopen. Inderdaad, ook onze vrijwilligers hebben regelmatig te maken met leden of hun ouders die het niet eens zijn met beslissingen die er genomen worden. Terecht of onterecht.
Wij zien u graag aanstaande zaterdag op onze club en praten met elkaar hoe wij als Westlandia hierin staan.
 Bestuur RKVV Westlandia

VELO
I.v.m. het incident van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd Buiten Boys B3 - Nieuw Sloten B1, waarbij de grensrechter van de thuisclub zodanig werd mishandeld waardoor hij gisteren is overleden heeft de KNVB alle competitiewedstrijden voor het amateurvoetbal voor het komende weekend afgelast. Dit betekent dat er in principe ook geen vriendschappelijke wedstrijden kunnen worden georganiseerd.


SPORTCLUB MONSTER
In verband met het overlijden van een grensrechter door mishandeling tijdens een wedstrijd afgelopen zondag in Almere heeft de KNVB alle wedstrijden voor as. zaterdag 8 december afgelast.
Uit respect heeft het bestuur van Sportclub Monster besloten ook géén oefenwedstrijden te organiseren. Wel zal er een mogelijkheid zijn om te trainen.
Nadere informatie daarover volgt later.

MVV'27

Rondom voetbal' in kantine MVV '27
5 december 2012 | MVV '27 organiseert naar aanleiding van de tragedie met de afgelopen maandag overleden grensrechter komende zaterdagochtend een 'Rondom Voetbal', gebaseerd op het concept 'Rondom 10'. Het probleem van maatschappelijke verruwing, dat zich dus (of moeten we zeggen met name) ook uit in de voetbalsport, is namelijk een probleem dat alleen gezamenlijk opgelost kan worden (áls het al opgelost kan worden). Daar heeft de KNVB, maar ook een bestuur van een vereniging, iedereen bij nodig. Dus ook u en jou! Was is het doel van zo'n bijeenkomst? Laten we met elkaar eens kijken wat wij als club, leden, begeleiding, ouders et cetera kunnen doen om de voetbalsport zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor iedereen, zonder angst voor wat dan ook. Wij hopen op een grote opkomst van trainers, leiders, grensrechters, leden, ouders et cetera. Aanvang 10.30 uur, het duurt tot circa 11.30-12.00 uur. Kantine open 10.00 uur. 's Middags is de kantine vervolgens weer geopend van 15.00 uur tot 19.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten