zondag 18 november 2012

Westlands voetbalnieuws van zondag 18 november 2012

Westlands nieuws

In het kader van het 90-jarig bestaan speelde de zondagselectie van Westlandia tegen de oud-internationals. Na een 5-1 ruststand werd het uiteindelijk een vermakelijke 9-6. De groen-witten gaven vooral de 1e helft vol gas. Dat waren de vedetten van weleer niet meer gewend. Na de rust kregen spelers als Roy Makaay, Regi Blinker Rob en Richard Witschge wel de kans om "ongestoord" hun kwaliteiten te laten zien.
Voor de Westlandianen scoorde Mathijs Benard 3x, waarvan 2x met het hoofd. Ook good-old Joost van Schie liet met 2 goals voor de rust, weer van zich spreken. Absolute uitblinker bij Westlandia was Danny de Jel. Met schitterde acties, diverse assists en 1 goal gaf hij zijn visitekaartje af. De andere goals werden gemaakt door Nick Keijzer, Jordy van Calsteren en keeper Tom Boks (miste eerst van 11 meter, maar schoot de rebound wel direct achter Oscar Moens)

Osama Rashid speelde afgelopen week met Irak nog tegen Jordanie: (1-0 winst en 77 minuten gespeeld). Trainer Agterberg van Excelsior M. hield hem daarom zaterdag j.l. uit de basis. De laatste 20 minuten moest hij toch in actie komen tegen Alexandria'66, Er stond toen nog een benauwde 1-0 voorsprong op het scorebord.

VELO speelt vandaag tegen Neptunus/S. De Rotterdammers hadden vorige weekend de gestaakte wedstrijd tegen Kocatepe. Door een akkefietje tussen "supporters" buiten het veld, besloot de scheids niet meer door te spelen. Kocatepe heeft vanwege alle publiciteit over het voorval, behoorlijk veel last gehad van hetgeen voorgevallen is. De club had vanwege (digitale) bedreigingen en beledigingen aan de bond gevraagd om dit weekend de wedstrijd tegen UVS uit te stellen. De bond is daar niet in mee gegaan. Overigens heeft de club wel de aanstichter van alle ellende opgespoord. Het lid van de club is direct door het bestuur geroyeerd.