donderdag 29 november 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 29 november 2012


Westlands nieuws

Van de site van de KNVB:
Voor de 4e ronde (tussenronde) van de districtsbeker voor standaardteams in de categorie 1 zal maandag 3 december geloot worden. Deze (openbare) loting wordt gehouden in het districtsbureau van West II te Rotterdam. De loting zal om 19.30 uur plaatsvinden voorafgaande aan een bijeenkomst van de klankbordgroep senioren, waar meerdere clubvertegenwoordigers in zitten. Voor de categorie 1 worden vijf wedstrijden geloot om uiteindelijk 16 teams over te houden voor de 1/8 finales. De 4e ronde staat gepland oor dinsdag 15 januari 2013. In onderling overleg kunnen de wedstrijden verplaats worden naar het inhaalweekend van 12/13 januari 2013 (mits beide teams geen inhaalwedstrijd hebben).
De loting is alleen van belang voor hoofdklasser Westlandia. De overige teams uit de regio zijn al uitgeschakeld

Mogelijke tegenstanders:
  • Topklassers: Katwijk, VVSB, Barendrecht, Capelle, Scheveningen, HBS
  • Hoofdklassers: Quick Boys, Smitshoek, SC Feyenoord, Nieuwenhoorn, Alexandria'66, RVVH. Zwaluwen, Ter Leede
  • 1e klassers: Voorschoten'97, SHO, VOC
  • 2e klassers: Olympia, DONK en HMSH

Bron Voetbalprimeur:
Er werd gevreesd voor het ergste, maar de blessure van Bart Schenkeveld blijkt mee te vallen. De verdediger van Heracles Almelo kreeg woensdagmiddag te horen dat het noodlot niet opnieuw heeft toegeslagen. Schenkeveld, pas hersteld van een liesbreuk, liep dinsdagavond bij de beloften een knieblessure op. De zomeraanwinst leek daar lange tijd zoet mee te zijn, maar na onderzoek in het ziekenhuis heeft men vastgesteld dat de kwetsuur meevalt. "Bart is vandaag onder de MRI-scan geweest en de uitslag is uitgebreid bekeken door de radioloog en clubarts Johan Raymakers. Daar kwam uit voort dat er gelukkig niets kapot is in de knie", aldus fysiotherapeut Niki Leferink op de clubsite. De 21-jarige Schenkeveld maakte afgelopen weekend juist zijn debuut in de wedstrijdselectie van Heracles. Hij kampte sinds zijn komst in de zomer met een liesbreuk. Als speler van Feyenoord werd hij al eens ver teruggeworpen door een zware kruisbandblessure.


Overig opmerkelijk nieuws


Op 13 december wordt het een spannende avond voor H.s.v. Escamp. Tijdens de ledenvergadering zal gesproken worden over het al dan niet doorgaan met selectievoetbal op zondag. Door gebrek aan kader en publieke belangstelling hangt het voorbestaan van de selectie aan een zijden draadje. Afgelopen seizoen ging de stekker al uit het zaterdagvoetval. Door vertrek van een aantal selectiespelers was het niet meer mogelijk een representatief op de been te brengen. Mogelijk dat er volgend seizoen een doorstart gemaakt zal worden op zaterdag. De Haagse club ontstond in 2005 door een fusie van de gerenommeerde clubs:  LenS, VIOS en Cromvliet.......


Excelsior R. staat op dit moment laatste in de 1e divisie. Dat zou betekenen dat  de Rotterdammers aan het einde van het seizoen kunnen degraderen naar de Topklasse......Er zijn op dit moment echter geen amateurverenigingen uit de hoogste zaterdag- of zondagklasse die zich voor die plaats hebben gemeld. Op 1 december dient de  aanvraag bij de bond bekend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten