dinsdag 6 maart 2012

Westlands voetbalnieuws van dinsdag 6 maart 2012



Voetbalnieuws uit de regio


  • Na 1 seizoen vertrekt Derk-Jan Dupon weer bij Hoofdklasser Westlandia. Hij zal komend seizoen gaan spelen bij Smitshoek. De oud-speler van Excelsior M. komt daar Raymond Frehe tegen. Die trainer heeft, net als Dupon, een voetbalverleden bij de tricolores uit Maassluis.
  • Met een van pijn vertrokken gezicht en de nodige kreten van de pijn, moest Westlandiaan Joost van Schie zondag voortijdig het veld verlaten. Bij een onschuldig-ogend luchtduel met een verdediger van DHC, schoot zijn schouder uit de kom. Gelet op de belangen van Westlandia in de komende weken, is het wegvallen van de spits een flinke streep door de rekening van trainer Marten Glotzbach.
  • De 3-2 nederlaag tegen Excelsior'20 had nog een zwart ehhh rood randje voor VELO. Ramon Ripson kreeg bij 1-0 achterstand de rode kaart voor vermeend natrappen. 
  • Vorige week werd de stekker uit SVLY getrokken. Vanaf 3 maart is er geen enkel team meer actief in de competitie. Toch zijn er al weer plannen om met ingang van het nieuwe seizoen te starten met een vereniging op Sportpark De Dijken. De Sportvereniging Leidschenveen is daartoe per 1 maart opgericht. Sporters kunnen daar terecht voor voetbal én tennis.

Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws


  • Het is weer fijn langs de lijn:  2 voetballers zijn afgelopen zondag aangehouden op verdenking van mishandeling van een tegenspeler. Dit alles vond plaats tijdens een wedstrijd op het complex van Wilhemus.  Het incident vond rond kwart over twaalf plaats. Een speler van het bezoekende team pakte de keeper van het thuisteam bij de keel, werkte hem naar de grond en begon hem vervolgens te schoppen. Hierna gingen meerdere teamgenoten van het bezoekende team het slachtoffer te lijf. Omstanders waarschuwden de politie. De keeper kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie hield twee Hagenaars van 29 en 35 jaar aan. Beide verdachten zitten nog vast. (bron) 
  • Naar aanleiding van deze ernstige ongeregeldheden heeft het Bestuur van ADS besloten het elftal van ADS 2 per direct uit de competitie te halen. De ongeregeldheden hebben ook het bestuur in overweging gegeven de betrokken spelers uit dit elftal voor te dragen voor direct royement als lid van ADS. Het Bestuur van ADS betreurt de gehele gang van zaken en accepteert deze praktijken en gebeurtenissen dan ook niet. Dit hoort niet thuis op de groene velden binnen de voetbalsport.

" "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten