vrijdag 14 december 2018

Voorbeschouwing wedstrijden 15 en 16 december 2018


1 Excelsior M. - FC Lienden De laatste kampioenen van de topklasse za. en zo.treffen elkaar zaterdag in Maassluis. Net als vorig seizoen vecht Lienden voor een betere plaats in de onderste regionen van de 2e divisie.
De tricolores staan mede aan de leiding van de 2e periode en zullen met een goed resultaat de winterstop in willen gaan.
Naast de contractverlenging van de hoofdtrainer wordt ook al hard gewerkt aan het vastleggen van de sterkhouders van de huidige selectie.





2 FC 's-Gravenzande - Ter Leede Door 3 nederlagen op rij is de FC door Ter Leede verdreven van de 2e plaats in de hoofdklasse. De gasten hebben in de laatste 6 wedstrijden 15 punten behaald.
Bij winst is FC '-Gravenzande weer de 1e achtervolger van koploper Volendam.






3 Westlandia - Kloetinge Voor de groen-witten wordt het tijd dat er punten gepakt gaan worden. In de laatste 4 duels was er alleen een gelijk spel tegen Deltasport. Daardoor is de voorsprong op de gevarenzone geslonken tot 2 punten.
Kloetinge staat 4e in 1B en heeft de ambitie om terug te keren naar de hoofdklasse
4 Honselersdijk - BVCB Honselersdijk heeft evenveel punten als Westlandia, maar de mannen van Piet Boon hebben wel 5 punten uit de laatste 3 wedstrijden gepakt.
Nr. 3 BVCB zal naar de Strijphorst komen voor 3 punten en  zodoende aansluiting houden met de top van 1B en de 2e periode






5 SC Monster - VELO Beide teams streden vorig seizoen samen om de titel in de 3e klasse. SC Monster pakte de hoofdprijs en VELO promoveerde via de nacompetitie.
Monster zal zal voor eigen aanhang de 2e thuisoverwinning van het seizoen willen behalen.
VELO heeft door 2 nederlagen de 1e plaats over moeten laten aan Voorschoten'97
6 RCL - HVC'10 De Hoekenezen staan 1 punt achter de gastheer, maar het gat naar de p/D plaatsen is ook maar 4 punten. De winnaar doet goede zaken






7 Maasdijk - Quick Steps Maasdijk kan bij winst QS op de ranglijst passeren. Daardoor krijgt men ook meer lucht in de strijd voor lijfsbehoud.
8 MVV'27 - HBSS MVV'27 mag geen problemen hebben met de hekkensluiter van de 3e klasse.
9 KMD - Lyra Mooi wedstrijd tussen de ploeg in vorm KMD (8 wedstrijden op rij niet verloren) en de nr. 2 Lyra (5x winst op rij)
In mei 2018 werd het 2-2 in Wateringen
10 WV/Kranenburg - Schipluiden De koploper verloor in de laatste thuiswedstrijd verrassend van Duindorp. Schipluiden, heeft veel spelers die een goal kunnen maken en is dan ook zeker niet kansloos in Wateringseveld.
11 Verburch - Duindorp Beide teams stonden ca. 10 jaar geleden nog tegenover elkaar in her zondagvoetbal.
In september vorig jaar was er het eerste treffen op zaterdag. Het werd toen 2-2 in Poeldijk.
12 VDL - Naaldwijk Naaldwijk liet afgelopen zaterdag een goede indruk achter tegen de koploper. Er had meer in gezeten dan een 2-1 nederlaag. Het is voor de witkielen noodzakelijk dat er punten gepakt worden in Maassluis, want een 12e plaats is beneden de stand.
Degradant VDL presteert wisselend, maar heeft al wel 6 punten meer dan de gasten,






13 Quintus - TAC'90 Quintus is de laatste weken verrassend goed bezig. Mogelijk kan de goede lijn doorgezet worden tegen TAC'90. Vorige jaar werd het 4-1 in Kwintsheul.
14 GSC ESDO - Loosduinen Bij ESDO zal Loosduinen weer eens moeten winnen. In de afgelopen 3 duels werden nml de punten gedeeld.
15 GDA - MSV'71 De club uit Maassluis zal hopen op een goed resultaat bij de koploper, maar de thuisclub is op eigen veld lastig te kloppen






16 OFC - Westlandia Westlandia snakt naar de winterstop en hoopt op een goed resultaat in Oostzaan. Vorig seizoen scoorde doelman Edgar Leerdam de 1-1 vanaf 11 meter. 






17 Den Hoorn - DHC De thuisclub verloor de laatste 4 wedstrijden en staat nog 2 punten boven de streep.
Degradant DHC zal in de "derby" zeker de aansluiting bij de top willen behouden
18 VELO - Groenwegen nr. 13 VELO en hekkensluiter Groeneweg kunnen aan de Noordweg in Wateringen uit gaan maken wie de slechtste club 2018 in deze 1e klasse wordt. VELO heeft 1 punt meer 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten