donderdag 29 november 2018

Voorbeschouwing wedstrijden 1 en 2 december 2018


Voorbeschouwing


1 Scheveningen- Excelsior M. Het wordt een spannend potje voor de tricolores in Scheveningen. De promovendus pakte afgelopen zaterdag verrassend nog 1 punt bij Rijnsburgse Boys. Om uit de degradatiezorgen te komen zullen ze ook Excelsior M. willen verrassen. Het verschil tussen de thuisclub en de veilige plaatsen is maar 1 punt.
Excelsior  M. staat inmiddels 8e, maar is ook pas 7 punten "los".





2 FC 's-Gravenzande - SC Feyenoord In de achtervolging op koploper Volendam, liet de FC afgelopen zaterdag steken vallen in Veen.
Tegenstander SC Feyenoord heeft na 12 wedstrijden "slechts" 4 keer gewonnen en 17 punten behaald. Dat zal na de succesvolle jaren op Varkenoord wel wennen zijn.
Beide teams stonden 1x eerder op het Julianasportpark tegenover elkaar. Ondanks 1 treffer van Rob Klop verloor de FC toen in de 1e klasse B met 3-1.





3 RVVH - Honselersdijk De mannen van Piet Boon gaan op bezoek bij de hekkensluiter van de 1e klasse.
RVVH heeft 4 van de 5 punten op het eigen complex in Ridderkerk behaald.
Honselersdijk doet het als nieuwkomer prima, maar de afstand naar de 2 p/D-plekken is slechts 2 punten
4 Westlandia - Deltasport Deltasport heeft 5 van de 9 duels al gelijk gespeeld. Westlandia zal daar, zeker na de 2 opeenvolgende nederlagen, geen genoegen mee nemen.





5 SC Monster - DoCoS Nr. 11 SC Monster zal tegen een directe concurrent DoCoS (nr. 9.) punten moeten pakken, want in de staart van de ranglijst spelen de nr's 12 en 14 tegen elkaar. 
6 Voorschoten'97 - VELO Koploper VELO krijgt een directe aanval op de 1e plaats te verduren. De nr. 2 uit Voorschoten won de laatste 5 duels en volgt op 1 punt van de Wateringers
7 Soccer Boys - HVC'10 Soccer Boys staat op een p/D-plek. Als HVC'10 in de race voor promotie wil blijven, kan het zich niet opnieuw een misstap permitteren.





8 Maasdijk - VDL Na een mindere reeks van 5 wedstrijden van Maasdijk, was daar zaterdag de onverwachtse overwinning bij Naaldwijk. Dat leverde direct weer een plaats boven de streep op. De onderlinge verschillen zijn er klein in deze 3e klasse, want tussen de 4e plaats van KMD (15 punten) en nr. 11 Maasdijk zit maar 4 punten. Lyra ontworstelde zich door 3 overwinningen op rij aan deze spannende strijd en heeft nu 21 punten. Bij de wedstrijd tegen de hekkensluiter mag dat zeker niet veranderen. Ook Schipluiden pakte 9 punten uit de laatste 3 duels en zal MVV'27 zeker niet langszij willen laten komen.Naaldwijk heeft slechts 9 punten en de laatste 3 wedstrijden kwam daar niets bij. Het zal lastig worden om Verburch op eigen veld te verslaan.   
9 MVV'27 - Schipluiden
10 KMD - DUNO
11 Verburch - Naaldwijk
12 Hercules - Lyra





13 Quintus - Loosduinen Quintus heeft op eigen veld nog geen enkele wedstrijd weten te winnen. De kans is erg klein dat het komende zaterdag tegen nr. 2 Loosduinen wel gaat lukken.
De verdediging van Wanica Stars heeft inmiddels in 9 wedstrijden al 102 tegendoelpunten moeten verwerken. Als de spelers van MSV'71 de bal laten lopen en niet voor eigen succes gaan, is een mooie uitslag zeker mogelijk.
14 Wanica Stars - MSV'71





15 HBS - Westlandia Voor Westlandia zijn streekduels een zeldzaamheid in de 3e divisie. Daarom wordt reikhalzend uitgekeken naar het duel tegen HBS.
Voor beide ploegen is winst noodzakelijk, want de stand is verre van rooskleurig.
Vorig seizoen waren de 38 punten van HBS net voldoende voor rechtstreekse handhaving.
Daar zijn beide ploegen nog ver van verwijderd.
In de huidige vorm van Westlandia (gem. net geen punt per wedstrijd) en HBS (10 punten), gaat dat zeker niet lukken.
De Kraaien hebben op eigen veld dit seizoen nog niet gewonnen. Westlandia pakte in de laatste 2 duels op vreemde bodem 6 punten.
Bas Steffens van Forum Sport en zeker geen onbekende bij Westlandia, is komend seizoen hoofdtrainer bij HBS. Hij zal met bijzondere belangstelling dit duel gaan volgen.





16 Den Hoorn - DOSKO Den Hoorn is na 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden langzaam aan het afglijden op de ranglijst van deze 1e klasse. Of de draad tegen het sterkere DOSKO weer opgepakt kan worden, zal mede afhangen van het aantal fitte spelers in de selectie.
VELO krijgt één van de sterkste ploegen op bezoek. Voor de Wateringers wordt het zaak om Danny de Jel af te stoppen. De oud-Westlandiaan scoort aan de lopende band voor VUC. Hij heeft er inmiddels 11 gemaakt en dat is 2 meer dan het aantal dat VELO deze competitie in totaal heeft gemaakt.
17 VELO - VUC





Geen opmerkingen:

Een reactie posten