vrijdag 16 november 2018

Voorbeschouwing wedstrijden 17 en 18 november 2018


1 HFC - Excelsior M. Voor HFC-doelman Tom Boks uit Schipluiden een leuke wedstrijd tegen regiogenoten. De club uit Haarlem staat op een 5e plaats met 19 punten. Dat is te weinig om nog mee te strijden voor de 1e periode. Normaal gesproken pakt AFC met Ignacio en de broertjes Teijsse die prijs op eigen veld tegen HHC. Bij een misstap liggen IJsselmeervogels en Jong Sparta op de loer.
De tricolores hebben andere zorgen. Ze staan slechts 3 punten boven de gevarenzone.
De 2 eerder gespeelde onderlinge duels in Haarlem werden 1-2 (Niels Redert 2x) en 0-0





2 FC 's-Gravenzande - DFS sv Deze hoofdklasse start al met de 2e periode. De FC treft met Sportvereniging Door Fusie Sterk een onbekende tegenstander.
De nr. 7 uit Opheusden zit, dankzij 3x winst op rij in een flow.
Nr. 2 FC 's-Gravenzande staat op 3 punten van koploper Volendam en heeft op 5 punten voorsprong op de achtervolgers.





3 Honselersdijk - SHO SHO, de koploper in 1B komt naar de Strijphorst om de 1e periode te pakken. Daarvoor moet wel gewonnen worden van nr. 10 Honselersdijk. Die lage klassering van de mannen van Piet Boon geeft een vertekend beeld, want ze staan slechts 4 punten achter de nr. 1.
Bij een "stunt" van Honselersdijk zijn Westlandia en Forum Sport de eerste achtervolgers om die prijs te pakken.
Het is sowieso  spannend in 1 B, want in theorie kunnen BVCB Rijsoord en Die Haghe  ook die prijs nog pakken
4 Forum Sport - Westlandia





5 SC Monster - TAVV Promovendus VELO heeft net als Berkel alleen bij winst nog kans op het winnen van de 1e periode. Dan moet UVS wel in Leiden punten verspelen tegen één van de concurrenten voor P1, maar wel één van de slechtste ploegen in uitwedstrijden te weten,  Voorschoten.
Door in de laatste 2 wedstrijden gelijk te spelen heeft HVC'10 nu slechts nog een wiskundig kleine kans op P1.
SC Monster en TAVV gaan onderling uitmaken wie zaterdagmiddag de hekkensluiter van de 2e klasse is. Monster is thuis nog zonder punten. TAVV heeft uit al 1 punt behaald.
6 DoCoS - HVC'10
7 Berkel - VELO





8 Maasdijk - Schipluiden De periodetitel is al gewonnen door Wateringseveld/K.
Het is achter de 1e plaats razend spannend, want tussen nr. 4 KMD en nr. 12 Maasdijk (de laagst geklasseerde regioploeg) zitten maar 3 punten.
Nr. 3 Verburch treft in Poeldijk een ploeg in vorm, want KMD won de laatste 3 competitiewedstrijden. Daar staat wel tegenover de 6-1 bekernederlaag tegen 4e klasser Alphense Boys van afgelopen zaterdag.
Ook aan de Lange Kruisweg een mooie derby. Voor thuisclub Maasdijk de kans om na 4x puntverlies weer eens een keer te winnen. Dan zal de afgelopen 2 weken wel getraind moeten zijn op doelpunten maken. Vaak behoorden men tot de meest scorende ploegen uit de regio, maar de teller staat na 7 wedstrijden pas op 6 goals. Schipluiden heeft het dubbele aantal al bereikt. De 2 eerder gespeelde duels eindigde in 3-3 en 1-6.......
Naaldwijk en QS. staan in de stand met 9 punten op gelijke hoogte in de middenmoot.
Lyra gaat op bezoek bij Duindorp. In mei van dit jaar werd er met 2-1 verloren

9 Verburch - KMD
10 Duindorp - Lyra
11 VDL - DUNO
12 Hercules - MVV'27
13 Naaldwijk - Quick Steps





14 RAS - Loosduinen De 1e periode wordt een prooi van GDA als ze tenminste winnen van Quintus. Gelet op de huidige vorm van de ploeg uit Kwintsheul zal dat waarschijnlijk wel gaan gebeuren
Voor Loosduinen is het zaak om bij RAS geen punten te verspelen, want de titelstrijd en dus promotie uit de kelder van het zaterdagvoetbal gaat niet over 8 maar over 26 wedstrijden. 
15 Erasmus - MSV'71
16 GDA - Quintus





17 JVC Cuijk - Westlandia Westlandia gaat voor de 3e keer in de historie naar Cuijk. Na eerder daar 2-2 en 2-1 gespeeld te hebben zou een overwinning wel een keer lekker zijn. Om de periode hoeven beide teams zich niet druk te maken. Die gaat naar TEC Tiel of Jong Volendam





18 VELO - Den Hoorn Voor de regio de enige derby in het zondagvoetbal.
De Wateringers zullen gebrand zijn op ene goed resultaat, want de stand op de ranglijst (laatste met 1 punt uit 7 wedstrijden) belooft voor dit seizoen niet veel goeds. Ook revanche voor de 3-2 nederlaag van vorig seizoen zou mooi zijn voor VELO.
Den Hoorn heeft 11 punten meer, maar is uitgeschakeld voor de 1e periode.
Als DHC geen gekke dingen doet bij nr. 13 Groeneweg, valt er voor de degradant uit Delft eindelijk weer eens wat te vieren




Geen opmerkingen:

Een reactie posten